Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

ilalexandru

Legat de filmulet domnule Dragos...vroiam si eu sa am vremea din zona dumneavoastra, ieri si azi. O ajunge si caldura la mine. Dupa ce am vazut filmuletul....am luat o hotarare.....la primul control, le-am si descapacit o rama din cuib. Am mai multe rame dupa diafragma, dar pana le vine randul lor, rama mai grea din cuib am descapacito. Insa, daca gasesc stup la mine ca cel prezentat de dumneavoastra....sigur ii scot o rama, poate doua, in functie si de albina de pe rama de margine, din cuib. In urmatoarele 3 saptamani, albina o sa se imputineze din familii...din variate motive. Si cu cat cuibul e mai strans, cu atat matca se extinde mai mult pe rame, in spate

bucovineanu

Doctore, cate grade au fost azi la Rm. Sarat? Referitor la film si eu sunt de parere ca de la familia respectiva trebuiau scoase cel putin 2 rame.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: valter din Martie 05, 2011, 08:04:41 PM
Da paia cu asistenta o mai tii minte...''da'te mai incolo ca-i fu. una la rama asta''

valtere, nu fii invidios... cand o sa fii si tu vedeta ca dragos sau esca, o sa poti sa-i "fu.." si tu in fata camerei de filmat  =)) =))
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

bur_bur58

am nevoie de ajutorul vostru .

Ieri am umblat la stupi pentru un control si ai servi cu apifonda ,
surpriza : un stup mort , cred ca si ceilalti au putina mancare . Le-am pus apifonda  , este suficient ???Vreau sa -i salvez pe ceilalti 3 .Este primul an si miere la rezerva nu am .

albinasebes

din cate stiu eu apifonda pt hrana se pune, deci daca ai pus atunci sunt bine, de foame nu mai mor
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

albinasebes

domnule dragos, am gasit reteta dumneavoastra pt protofil dar nu am inteles bine: alcoolul sa fie de 70 grade, sau sa fie mai tare?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

dedu

Ieri,05.03.2011 am bagat la fiecare familie cate jumatate de litru de sirop cu protofil.....azi am cautat la 7 familii,5 au papat tot,unu jumatate si unul mai slab deloc pentru ca cuibul il are in partea cealalta unde este hranitorul....va manca cand i cald si bine afara,acum este un grad cred....
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Sa aduc cateva precizari :

Fiecare stupar face ce vrea cu mierea lui , este munca proprie si banul propriu , o da unde doreste . Eu am prezentat doar o intalnire organizata de Tremot , in rest fiecare face cum doreste.
          Legat de mierea bio !  mierea bio NU  se cupajeaza , ea pleaca in vest etichetata pe fiecare butoi cu mumele producatorului(stuparului) . pentru ca o miere sa fie bio trebuie sa fie produsa de un stupar CERTIFICAT BIO  de o firma de specialitate si mierea in urma analizelor sa fie conforma . E chestia cu trasabilitatea.

Metoda de lucru prezentata in film este noua si pentru mine , pana anul trecut strangeam la maxim familiile , acum aplic alta metoda . Vom vedea rezultatele pe  28 martie.
   Protofilul se prepara cu alcool 70 grade dar dupa ce este gata se diluiaza cu apa distilata pana obtinem 40 grade.

Pentru ca pe forum s-a cam instaurat  plictiseala si rutina  voi veni cu niste pamflete cu subiect apicol . Sper sa iasa niste filmulete umoristice dragute si pline de invataminte.

marian sima

Dragos afumatoarea nu are catalizator?E euro 3 sau euro 4? :rotfl: =))Am glumit nu te supara.Cuibul a fost format pe o latura (pe latura de la soare)ce grosime au pereti stupului?Am uitat sa zic am perie noua nouta dar nu o folosesc ,de ce ?Enerveaza albinele,am o pana de giscan care face minuni cu o miscare de pana toate albinele sint jos fara sa fie enervate,ustensilele care lucesc atrag albinele sa intepe de acea nu se lucreaza cu ceasuri ,ochelari cu rame lucioase,si alte obiecte care reflecta lumina.Dar vorba aia "sculele bune sint jumatate de meserie"

D006

Chestia cu catalizatorul e buna in filmele umoristice , am luat nota !!!  :rotfl:   Gen stuparii bio au voie numai cu afumatoare cu catalizator  =))
  Eu obisnuiesc sa fac cuiburile pe dreapta (cum te uiti din spate) deoarece sunt stangaci astfel incat si angajatii mei fac la fel . Peretii stupului sunt grosi de 20 mm.

marian sima

Citat din: marian sima din Martie 06, 2011, 07:35:06 PM
Dragos afumatoarea nu are catalizator?E euro 3 sau euro 4? :rotfl: =))Am glumit nu te supara.Cuibul a fost format pe o latura (pe latura de la soare)ce grosime au pereti stupului?Am uitat sa zic am perie noua nouta dar nu o folosesc ,de ce ?Enerveaza albinele,am o pana de giscan care face minuni cu o miscare de pana toate albinele sint jos fara sa fie enervate,ustensilele care lucesc atrag albinele sa intepe de acea nu se lucreaza cu ceasuri ,ochelari cu rame lucioase,si alte obiecte care reflecta lumina.Dar vorba aia "sculele bune sint jumatate de meserie"
.......Vad ca stai bine cu albinele ,ai trecut hopul ,spor in continuare.  :hi:

marian sima

Sincer de multe ori striga cineva pe la mine sau pierdeam dalta ,asa ca lucram cu ce i-mi cadea la indemina ,numai furculita de aluminiu nu am folosit ,dar cred ca e buna ,mai ales alea de la pomeni sint citite si de popa. =))

D006

Citat din: dragos2006 din Martie 05, 2011, 04:23:08 PM
   Azi am profitat de vremea calda si am intrat la revizia de primavara . Familiile se prezinta bine , acum totul tine de noi sa obtinem productii bune .

legat de comentariile legate de echipamentul apicol
nu ar fii rau sa il echipezi pe amaratul ala cu un combinezon ceva
si nu sa il imbraci de  la 38

D006

Respectiva haina este cu dichis deoarece nu intra acele de albina prin ea !  :wink:
  Garantat  "amaratul ala" are salariu mai mare decat tine iar in materie de practica apicola "te are in buzunarul de la spate " !
  Mai bine abtine-te  de la astfel de comentarii mai ales ca citeste si el acest forum.

marian sima

La acest moment merge sa umbli in stupi si fara combinezon,ce nu inteleg eu este ca poarta palaria peste sapca ,e moda noua =)),chestia buna este ca are salariu si nu este in somaj tehnic,mai stiu pe unul care facea pe alti palmasi dar era un mare adept al munci,tu Dragose il stii.