Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Ce frumos este si iarna mai ales cand toate lucrurile merg OK :

La soare matisorii de alun au ajuns la 4 cm.

pharaonu75

Multumesc pentru urari!

Iti doresc asemenea si tie si familiei tale! :hi: :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

multumim pt urari .
la fel si familiei tale  :hi:  :hi:

prisecarul

toate cele bune, tie si familiei tale!
SARBATORI FERICITE!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

nicu68

sanatate ,fericire,mult noroc si numai bine :hi: :hi: :hi:

D006

Multumesc pt. urari si numai bine !

E o vreme asa de frumoasa incat albinele cara cu placere mierea din ramele puse la soare.

D006

Citat din: FlorinI din Decembrie 19, 2010, 08:26:36 PM
Citat din: pharaonu75 din Decembrie 19, 2010, 07:08:19 PM
Sa-i mancati sanatosi si sa mai cresteti asemenea "frumuseti" si la anul! :hi:!

dragose... sa-ti dau adresa mea...?

privata de e-mail sa-mi trimiti si mie niste sorici (ca soric si toba... nu mai sunt ca au fost demisi), si vreo 2 carnati?

Am pus la rece niste carnati si carne peciuita !

pharaonu75

Nu le lasa prea mult la rece... pune-le repede la cald... fierbinte chiar... pe gratar! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

o adresa exacta ceva??? unde i cheia sub pres? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

sa l mincati sanatosi!

D006

sfantul spiridon

eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

balasbebe

Citat din: dragos2006 din Decembrie 23, 2010, 07:27:47 PM
Citat din: FlorinI din Decembrie 19, 2010, 08:26:36 PM
Citat din: pharaonu75 din Decembrie 19, 2010, 07:08:19 PM
Sa-i mancati sanatosi si sa mai cresteti asemenea "frumuseti" si la anul! :hi:!

dragose... sa-ti dau adresa mea...?

privata de e-mail sa-mi trimiti si mie niste sorici (ca soric si toba... nu mai sunt ca au fost demisi), si vreo 2 carnati?

Pentru P...u te rog s inlocuiesti laptisorul de matca cu o bucata din acela lunguiet. Sa nu uiti sa pui si Paprika in loc de polen macinat. Sa o anunti si pe Monica de noua reteta. Zice ca scoate raceala si nunumai...........
Sarbatori linistite!
Miere multa!

dedu

Azi ajun-maine Craciun,cu prilejul acestei sarbatori as vrea sa va urez tuturor cititorilor acestui forum un Craciun cat mai fericit si multa sanatate si bunastare in suflet si inima.Dumnezeu sa ne ierte pentru toate pacatele savarsite in anul 2010(si nu numai)cu vorba cu fapta si cu gandul si sa ne ajute ca in anul 2011 sa avem butoaiele pline de miere.
In mitologia pagana Ianuarie era un zeu ce avea doi ochi,pe unul plangea cand se uita in spate si isi vedea pacatele si cu altul radea cand vedea ca o sa vina un alt an in care va putea fi mai credincios si mai drept ca anul precedent,ni se potriveste nu?nu degeaba este prima luna din an....
No inca o data: SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU PLIN DE BUCURII!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

ilicula

Citat din: bucovineanu din Februarie 11, 2009, 11:22:54 PM
Multumesc lui OZ si Dragos pt. informatiile legate de APIFONDA. Dar d-le Dragos, nu-mi trebuie cantitati mari deoarece am doar 10 familii, asa ca m-ar interesa o sursa care sa-mi trimita o cutie (15 k) prin curierat, cu plata ramburs. Daca aveti un nr.de telefon ar fi bine.
   Deasemenea as vrea sa va rog sa-mi descrieti modalitatea de unificare pe care ati folosit-o si temperatura minima la care se poate face o unificare. Intentionez sa (incerc macar) sa salvez o fam. care a pierdut cam multa albina si ma tem ca nu va rezista singura pana la incalzirea vremii, daca nu incerc o unificare. Mentionez ca am stupi Dadant pe 10 rame si cu fund detasabil.
   Multumesc.
Pentru unificare in aceasta perioada este nevoie ca temperatura sa fie peste 8 grade, sa nu fie albinele in ghem. La familia mai slaba se cauta si se ia regina. Pentru a nu avea surprize se imprastie ceapa taiata marunt peste rame in ambii stupi. Dupa 2 ore se duce stupul fara regina langa celalalt, se iau ramele si se muta langa ramele din celalalt stup dupa care se matura cu atentie si albinele care au ramas peste ramele din stupul cu regina. E de preferat ca atunci cand facem unificarea albinele sa nu zboare, (seara sau pe timp noros).Stupul gol se muta in alta parte, nu in locul unde a fost.
desteptul invata dela toti prostul le stie pe toate

D006

Cu ocazia noului an vreau sa folosesc acest prilej pentru a adresa gandul cel bun prietenilor mei . Pizmasilor mei le doresc acelas lucru pe care mi-l doresc "si ei mie. Incepatorilor in ale stupariei le doresc sa iubeasca albina ca mine si multa putere de munca. Batranilor din apicultura le doresc sanatate si sa aiba puterea sufleteasaca de a-si imparti vasta experienta si celor tineri.
  Sa dea Domnul productie record de miere si un pret mai mare cu 20% fata de anul acesta . Sa avem familii sanatoase din care sa curga mierea si polenul.
   Cei incepatori sa citeasca cu atentie sfatul meu : in stuparie nu exista nici un secret care sa duca la productii fantastice . Apicultura este o ramura a zootehniei unde daca aplicam corect tehnologia de lucru sigur vom avea rezultate bune . Daca apicultura ni se pare complicata este numai din cauza genetica , deoarece noi romanii suntem "buricul pamantului"si inventam zilnic apa calda . Alegeti mereu varianta simpla si nu mai complicati metodele de lucru inutil.

Numai bine , sanatate si traditionalul "La multi ani !