mica mea stupina

Creat de crisbee, Iunie 14, 2009, 05:07:58 PM

« precedentul - următorul »

crisbee

multumim pentru urari si iti doresc la fel :hi: in legatura cu catelul nu cred ca deranjeaza deoarece este un pic de distanta, iar stupina este undeva in spate intr-un loc mai ferit

sfantul spiridon

felicitari....si la al doilea copil
umbra la albine o poti face cu floarea soarelui
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

Porfy66

Felicitari!!!
Foarte frumosi toti stupii.
Urmeaza doar sa ii mai si umpli cu albine.... inca o data felicitari. Frumos, ordonat facut totul cu pasiune.
Sanatate familiei, si familiilor de albine!  :hi:  :hi:  :hi:

crisbee

deja am pregatit cativa puieti de gutui pentru umbra, iar stupii sper sa-i umplu din divizarea celor pe care ii am(sper sa iasa cu bine in primavara) sau voi mai cumpara cateva familii . multumim de felicitari si urari :hi:

dumitru alin

cum ai de gand sa ii inmultesti?
si cu fel de magazie vei lucra la ME?
sunt si eu un apicultor la inceput ca si tine

crisbee

inca nu stiu exact. sa vedem cu ce iesim in primavara(sper sa am ce inmulti in primul rand).cred ca voi mai cumpara ceva familii.cred ca voi baga cea mai buna familie in friguri iar cu botcile trase voi face roi artificiali cu rame de la celelalte familii.oricum pana la primavara mai studiem, mai intrebam si apoi aplicam. :hi:

crisbee

magaziile cred ca vor fi cu 10 rame de 1/2

dumitru alin

multi spun ca mageziile de jumatate sunt bune dar pana atunci cand iti trebuiesc rame crescute, si nu ai de unde lua pt. ca lucrezi cu caturi de 1\2, asa ca daca ai lucra cu 1/1 nu ar fi nici o problema ca ai avea tot timpul.
daca lucrezi cu 1\2 tre sa fii atent mereu sa nu blocheze ca altfel isi ia mersu
eu vreau sa imi fac niste cutii si am tot intrbat pe unul si pe altul si fiecare au pareri impartite, nici nu mai stiu ce sa fac
pote  ne spun ceilalti apicultori mai experimentati si mai unsi cu toate alifiile cum este mai bine

dumitru alin

-foarte interesant din cate persoane am intrebat nici una nu mi-a dat varianta asta,sete buna ca daca vrei sa cresti rame de cuib bagi una intreaga si ai terminat

dumitru alin

as avea si eu o intrebare,cand se baga magazie noua peste cuib tre sa fie complet catul sau ia la crescut si 1,2,3 faguri artificiali
sau care este procedeul atunci cand nu ai rame crescute pt cat si tre sa pui catul............
cred ca m-am exprimat bine :smile:

filip

Citat din: dumitru alin-foarte interesant din cate persoane am intrebat nici una nu mi-a dat varianta asta,sete buna ca daca vrei sa cresti rame de cuib bagi una intreaga si ai terminat
Sa spunem ca nu ai nici o rama de magazin 1/2.
Cum a-si proceda eu :
In doua corpuri de 1/2 asez un ram 1/1 cladit cate o foita 1/2 in cele doua corpuri una sub alta ,apoi un ram cladit 1/1.
Rezolv problema simplu.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dumitru alin

deci este musai sa fie si orama cladita

filip

Citat din: dumitru alindeci este musai sa fie si orama cladita
Cand asezi mnagaziile pe stupi incepe un cules puternic poate fi cel de SALCAM.
Daca pui rame cu foite,nu vor avea albinele unde depozita mierea.
Daca faci cum am scris mai sus ,albinele vor depozita mierea in ramele cladite urmand in paralel sa cladeasca foitele.
Doua jumatati dau un intreg.De aici si combinatia propusa.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dumitru alin

aha eu .............asta vara aveam cat de 1\1 si am bagat o rama ca jos era plin si nu a crescuto cu ini un chip pana la urma am scos mierea de jos si a bagat alta :rusine:  incepatorii astia

dumitru alin