mica mea stupina

Creat de crisbee, Iunie 14, 2009, 05:07:58 PM

« precedentul - următorul »

filip

Citat din: dumitru alinaha eu .............asta vara aveam cat de 1\1 si am bagat o rama ca jos era plin si nu a crescuto cu ini un chip pana la urma am scos mierea de jos si a bagat alta :rusine:  incepatorii astia
Daca nu scoti mierea pe sortimente,mai exista o varianta.
Daca ai magazie de 1/1,in momentul cand pui magazia salti doua rame cu miere din cuib si pui 2 foite in cuib.Matca va avea unde pune oua in cuib iar albinele sigur vor urca in magazie.a
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dumitru alin

dar conditia ca intodeauna sa fie catul sau caturile pline cu faguri crescuti sau necrescuti cum ati spus dumneavoastra?

filip

Intercalarea fagurilor crescuti cu faguri cu foita e o solutie castigatoare,in cazul in care nu ai faguri crescuti.
Mai exista o varianta:
In primavara cand infloresc pomii bagi la crescut rame 1/2,3/4 in cuib.Dar se tin doar atat incat albinele sa inceapa sa creasca celulele,fara a oua matca in ele.La un cules automat acestea sunt crescute in magazie. :hi:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Citat din: romikeleRame 1/3? Cine foloseste asa ceva?
Multumesc CARCOTASULE,esti vigilent :rotfl:

filip

Nu raspund la provocari.
Voi raspunde doar in fata MARII ADUNARI NATIONALE ALE APICULTORILOR :rotfl:

milu56

Citat din: filipIntercalarea fagurilor crescuti cu faguri cu foita e o solutie castigatoare,in cazul in care nu ai faguri crescuti.
Mai exista o varianta:
In primavara cand infloresc pomii bagi la crescut rame 1/2,3/4 in cuib.Dar se tin doar atat incat albinele sa inceapa sa creasca celulele,fara a oua matca in ele.La un cules automat acestea sunt crescute in magazie. :hi:
Se vede ca ai experenta Filipe.

dumitru alin

am auzit ca si stupi formati din caturi  1\3 sunt buni este adevarat lasand provocarea lui romikele

dumitru alin

3\4 imi cer mii de scuze

dumitru alin

as mai avea si eu o intrebare ,la ultimul control cand a fost mai cald cand am ridicat capacul erau sus ,abinele pana sa umblu zburau pe afara, eu stiu ca avea mancare destula .
dumneavoastra ce zice sa nu mai aibe mancare pt ca afost cald si  a consumat mai mult ca de obicei?  :sad:

filip

Depinde cata miere au avut la impachetare.
Oricum acum nu prea ai ce face,mare atentie in februarie,martie.

dumitru alin

daca bag niste turte?
s aiba acolo daca le este foame sa aibe ce manca
turta cum sa o pun in punga?

milu56

Daca stupii acum nu au hrana o sa moara pana in ianuarie,asa ca daca nu au hrana mai bine sa le punem o turta de serbet si scoatem stupii in primavara.

dumitru alin

miere ,zahar pudra si  zeama de lamaie
asa este?

milu56

Citat din: crisbeemagaziile cred ca vor fi cu 10 rame de 1/2
Magazie pe 10 rame cu fagure mai gros si corp de baza pe 12 rame?
I-MI PLACE STUPUL CU ACOPERIS IN DOUA APE CUM SE SPUNE E FRUMOS.

milu56

Citat din: crisbeemica mea stupina. locatie: ipotesti jud. suceava
Stupul al doi-lea este nemaipomenit de frumos,vreau sa fac si eu o stupina cu capacul in doua,sa ai succese si mult noroc