foto - cristi x

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2007, 03:27:35 AM

« precedentul - următorul »

D006

x

D006

x

D006

x

bee_lover

Domnule Cristi ce matca e aceea? 2 din familiile ce le-am luat anul asta au albine cu 1 dunga galbena ceva de genu acestora si sunt tare harnice da nu am vazut inca matca sa vad cum arata. Dimineatza sunt primele care ies si seara ultimile care intra,seara la 8 inca veneau din camp si au o ponta compacta nu depune cate un pic pe fiecare rama,unde depunde acolo e de la leat la leat.

D006

D-le Cristi, frumos si instructiv, puteti pune poze si cu celelalte etape?
Va multumesc!

D006

domnule Cristi,ce metoda mai trainica folositi la imbinarea pe colturile stupului,niste dimensiuni pentru nucleele pe care le folositi si daca rama pt nuclee este un submultiplu al ramei 1\2.daca nu,cum o construiesc albinele numai cu celule de lucratoare?multe multumiri pentru postarile dumneavoastra!

stefan1

Ma gandesc sa nu aiba caseta un miros care sa deranjeze albinele, iar matca sa fi preluat acest miros. Mie mi s-a intamplat odata cu o cusca obisnuta de matca. Am pus o matca in cusca sa o dau altui stup, apoi am renuntat si am eliberat iar matca in stupul de origine, la max 30 min de cand am luat-o si fara a o introduce in alt stup. Poate doar cusca sa fi avut si mirosul altei matci care a fost inainte in ea. Matca a fost atacata cand am reintrodus-o in stup, dar am observat si am putut intervani.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

x

D006

x

D006

Citat din: cristi xrecolta f soarelui
Bune caturi, da!
Bondaru' al tanar esti tu, nea cristi?

bee_lover

intradevar frumoase caturi!!!

Cristian IONITA

faine caturi ..... ati fost pe langa o sola mare "de firma"? sau de pe terenuri particulare?
va intreb ptr ca cel putin la mine a fost cam slaba recolta la floare ..... spor foarte putin pe zi (cel putin pana acum) si necapcaita de cca 10 zile
sa bag si eu o poza

bee_lover

Domnule Cristi am aplicat si eu metoda dumneavoastra si am decupat de pe fundul stupilor cate o gaura de 15/15 cm si am pus plasa. Tare le-a placut la albine! Una nu am vazut anul asta pe scandurica de zbor si cand alte familii fara faceau barbi cei cu gaura erau bine mersi! La anul aplic la toti. Acum o intrebare: cand fac tratamentul cu varachet pun la loc bucatica decupata dar tot iese fum,ce se poate face sau e neglijabila cantitatea care iese?  :hi:

D006

Eu sunt sigur ca trebuie sa acoperi gaura. Pe viitor, inlocuieste tot fundul cu plasa, pune fitilele pe tava si impinge tava. Asa cred ca e cel mai elegant si eficient.

crombra

Sfatul meu:
Cea mai eleganta si rapida fumigatie o obtineti cu un Varrojet(sau alta marca)
Elimina riscul incendierii stupilor si garantia 100% ca fitilul a ars complet, El arzand in exterior si putand fi vizualizata arderea.
Timp per stup = 10 -15 sec.+15-20min mentinere.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/