primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

buna treaba cu reductoarele--am facut si eu in acest an
IERNARE USOARA !!

orbanstefan64

POSTASUL

A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

bee_lover

Iernare usoare tuturor, am avut adica mai am si reductoare din tabla dar mi-a zis cineva ca cele din tabla le-ar uza aripile, asa ca am trecut pe astea din lemne. Cum incepe sa dea frigul si se cam recolteaza culturile, le pun pentru ca atunci se aduna soarecii, plus ca am patit-o sa imi intre in stupi, spre norocul meu nu au murit familiile respective doar ca au fost foarte agresive anul urmator.
Pentru postasul: nu am cu fund antivarroa, le cumpar cu fund plin si le tai la vreo 5-10 cm de urdinis pe mijloc o gaura de 15x20 cm care la tratamente le pun la loc, cand mai ajung pe la ele fac si o poza.

POSTASUL

team intrebat pentruca am vazut ca leai acoperit cu folie total,  ma gandeam la condens :roll: :roll: :hi:

bee_lover

Acum inca sunt cu folie pe toata suprafata dar la impachetarea finala o sa fie cu folia in spate indoita ca in clipul care l-am facut anul trecut.

bee_lover

2 poze din iarna in care mi-au intrat soarecii in 2 stupi:

POSTASUL

Citat din: bee_lover din Octombrie 21, 2011, 02:30:50 PM
2 poze din iarna in care mi-au intrat soarecii in 2 stupi:
au stat sus dracii  pe paturica la caldurica  :razz:

POSTASUL

sa ti  spun drept  in legatura cu iernarea am mari emotii , e primul meu an , ieri mia permis vremea si leam pus polistiren din ala tare  de 5 cm. pe laterale la extremitati dupa diafragma iar la cei verticali la fel dupa diafragma , pe podisoare ziare ,paturica peste ziare si atat .Unde am vazut ca pe ultima rama erau putine albine leam scuturat deci leam mai strans , mancare eu zic ca au tratamentele facute corespunzator pe cat posibil deacuma dumnezeu cu mila :uimit: :uimit: :hi: :hi:[ce ami este frica mai mult de mierea de mana care a ramas in coronite la unele rame care la vremea aceia nu leam putut extrage din cauza puietului]dar sper intro iarna mai usoara cu zile in care sa mai poata face cateva zboruri de curatare] ^:)^ :hi:

bee_lover

Stati linistit ca daca este mancare, albina si tratamente facute ies in primavara, chiar si fara izolatiile cu polistiren  :hi:

POSTASUL

Citat din: bee_lover din Octombrie 22, 2011, 07:14:30 AM
Stati linistit ca daca este mancare, albina si tratamente facute ies in primavara, chiar si fara izolatiile cu polistiren  :hi:
multam   :thanks: pentru incurajare si iernare usoara   :hi: :hi:

cristifader

Citat din: POSTASUL din Octombrie 21, 2011, 02:58:30 PM
sa ti  spun drept  in legatura cu iernarea am mari emotii , e primul meu an , ieri mia permis vremea si leam pus polistiren din ala tare  de 5 cm. pe laterale la extremitati dupa diafragma iar la cei verticali la fel dupa diafragma , pe podisoare ziare ,paturica peste ziare si atat .Unde am vazut ca pe ultima rama erau putine albine leam scuturat deci leam mai strans , mancare eu zic ca au tratamentele facute corespunzator pe cat posibil deacuma dumnezeu cu mila :uimit: :uimit: :hi: :hi:[ce ami este frica mai mult de mierea de mana care a ramas in coronite la unele rame care la vremea aceia nu leam putut extrage din cauza puietului]dar sper intro iarna mai usoara cu zile in care sa mai poata face cateva zboruri de curatare] ^:)^ :hi:

Buna Postasule,

si pentru mine e prima iernarea ... si daca pot zice ca bifez OK la mancare/tratamente si cuib restrans (mai am de restrans definitiv prin noiembrie.. sau cand prind vreme mai buna), am si eu emotii cu mierea de mana.
Imi pare ca a fost anul acesta si am vazut cel putin in caturi... si ceva si in coronite, dar nu am putut s-o scot din acelasi motiv.
Mai am un motiv: cand am facut "testarea" am facut-o cu creionul inmuiat in mierea pe care am testat-o si cu creionul am incercat pe hartie. Cam la 95% din incercari am putut scrie (adica am inteles ca este okey mierea), doar in 2 cazuri am scris mai greu.. asta m-a derutat si m-a facut sa ma gandesc ca poate ce credeam eu ca-i mana e poliflora pe rame mai vechi.

... asadar, iernare usoara si speram impreuna ca mierea de mana sa nu ajunga la albine..

Apropos: am stimulat/completat cu mancare (sirop de zahar invertit) si trag speranta ca oricum primul il vor lua siropul... si nu prea se vor baga la mierea de mana..

bee_lover

Daca ziceti ca aveti doar in coronite si aveti cel putin 2 kg de miere in rame, atunci mierea de mana din coronite ajunge sa fie consumata prin martie cand de obicei sunt zboruri de curatire.

bee_lover

Zbor de curatire ieri 17 martie, azi aduceau polen galben dar foarte putin. Primavara se numara stupii, cred ca putem sa-i numaram deja. Pana acum nu mi-a murit nici o familie doar am gasit una fara matca, care am unit-o cu un roi mai slabut. Concluzii: albine destule pe rame, puiet capacit cam o palma pe 1-2-3 rame. Consum de miere ridicat, cred ca datorita generatiei de albine care l-au crescut cand au fost frigurile.  :hi:
Zbor de curatire 17 martie 2012

dorindafi

shi la mine a fost un consum ridicat de miere fatza de altzi ani  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092