primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

recolta dupa prima zi: 4.5 kg, eu zic ca e k  :yes:

balasbebe

Sunt carcotas. De la cati stupi?

orbanstefan64

bee_lover

36. Domnule Balasbebe, la vreo 3 colectoare am gasit vreo 3-4 albine care erau moarte in gaurile de la placa activa cu limba scoasa, care o fi cauza?

bee_lover

orbanstefan64

eu zic ca ii bine pt prima zi si la ce vreme ii pe la noi.
totusi bebebala poate spune mai multe.
:hi: :hi: :hi:

4unix

Buna,
Mi-am facut si eu 8 colectoare, dar nu stiu nimic despre orificiile pentru trantori, sunt obligatorii, au o anumita dimensiune si dispunere ce materiale se folosesc -acele tuburi- si poate mai sunt si alte secrete. Poate cei cu experienta ma pot ajuta cu cateva sfaturi.

Va multumesc.

bee_lover

Eu zic ca ar cam trebui, altfel daca nu ai orificii pentru trantori s-ar putea sa-ti blocheze placa activa. Tubul l-am luat de la ambient de la raionul de electrice, dimensiunea nu o stiu ca am ales dupa ochi, sa poata iesi un trantor. Eu le am dispuse pe laterale, cate una pe ambele parti si cred ca functioneaza deoarece aseara am gasit la vreo 3 familii 1-2 trantori care vroiau sa intre pe la placa activa, ceea ce inseamna ca au iesit pe orificul facut pentru ei. Mai multe detalii si smecherii ne poate zice, daca doreste, domnul Balasbebe.  :hi:

4unix

Merci pentru raspuns, saptamana asta voiam sa le pun colectoarele, am sa le fac si baietilor iesire inainte de montare.

:hi: :hi: :hi:

4unix

Atasez o imagine cu acestea in lucru, nu au sita de jos si capacul.  :hi: :hi:

bee_lover

Interesant modelul, vad ca de scule nu duceti lipsa  :bravo:

4unix

Scule am strans cateva, cu spatiul stau mai rau ca este cam mic atelierul, dar merge. Modelul colectorului este luat de pe forumul celalalt, daca va intereseaza va atasez un fisier cu componentele sale si dimensiunile acestora. Eu in schimb l-am modificat, lasand o singura placa activa.

Numai bine!  :hi:

bee_lover

Mersi, la anul daca o sa-mi mai fac o sa iau din fiecare partile bune.  :hi:
Productia de astazi 5.4 kg. Nu mai am loc in congelator sa vad cum scap de el.

4unix

Cu placere, abia astept sa le pun si eu in functiune.

Numai bine!  :hi:

orbanstefan64

spor la treaba baietii!!!!! :hi: :hi: :hi: