primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

Azi am primit o bucurie imensa, "Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit pe anul 2012", pe la amiaza ma duc la finante sa vedem ce si cum.  :hi:

ion patrut

inchide-o la nevoia de firma!

bee_lover

Citat din: ion patrut din Martie 21, 2012, 12:13:12 PM
Am fost la finante si mi-au spus ca nu trebuie sa platesc impozit, au zis ca se subscrie.
Intre timp sambata am montat placutele, sper ca le-am montat in partea corecta, sa vedem ce zice domnul Romikele.

bee_lover

Alunul era inflorit, ghioceii iar cornul se pregateste.
Cat priveste albinutele, suprafata de puiet a crescut considerabil, la aproximativ trei sferturi din suprafata ramei.  :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bee_lover din Martie 26, 2012, 09:58:30 AM
Citat din: ion patrut din Martie 21, 2012, 12:13:12 PM
Am fost la finante si mi-au spus ca nu trebuie sa platesc impozit, au zis ca se subscrie.
Intre timp sambata am montat placutele, sper ca le-am montat in partea corecta, sa vedem ce zice domnul Romikele.
Va salut,cu respect! Eu am sa montez placutele pe spatele stupului ca atunci cand ma uit la albinute cum zbora sa nu vad codul de bare ca nu mi-e drag, maine-poimaine ne obliga astia sa ne punem unul in frunte,poate nu!!! Pace! :hi: %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

or sa ne bage cipuri in gat cum au bagat la cai ai dracului guvernanti nu mai stiu de unde sa scoata bani pentru asi satisface nesimtirea

bee_lover

Nu e obligatoriu sa punem dar daca vrem bani facem cum vor ei, daca nu vrem bani facem cum vrem noi. Oricum toata treaba asta cu placutele o sa fie o mare incurcatura, parerea mea.  :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bee_lover din Martie 27, 2012, 09:26:07 AM
Nu e obligatoriu sa punem dar daca vrem bani facem cum vor ei, daca nu vrem bani facem cum vrem noi. Oricum toata treaba asta cu placutele o sa fie o mare incurcatura, parerea mea.  :hi:
salut! asa este mai ales pentru cei ce folosesc stupul multietajat o sa fie o mare problema, eu unul m-am conformat cu ideea, daca asa se cere,asa facem,basta! in rest om trai si-om mai vedea,Pace! %%- :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

bee_lover

bee_lover

Dezvoltarea cornului in 5 zile

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bee_lover din Martie 29, 2012, 08:56:49 PM
Ma repet, sunteti foarte norocosi ca stati intr-o zona cu un climat mult mai cald decat la noi,da parca la noi e mai fain,:) :wink2:Pace! %%- :bzz: :bzz: :bzz:

marius_vfp

salut, domnule bee_lover ma-ti facut tare curios cu acel nucleu , dati-ne cateva detalii tehnice despre marimea ramei dar si grosimea peretelui nucleului , cum a mers iernarea si cateva pareri despre acest nucleu , e nucleu singur sau e duplex . asi vrea sa-mi fac si eu cateva pentru iernarea matcilor de rezerva, dar inca nu sunt hotarat cu dimensiunile la rama , care ar fi numarul optim de rame  pentru o iernare reusita .
va multumesc
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bee_lover

Citat din: KTA-foreverApi - Ski din Martie 29, 2012, 10:07:21 PM
Citat din: bee_lover din Martie 29, 2012, 08:56:49 PM
Ma repet, sunteti foarte norocosi ca stati intr-o zona cu un climat mult mai cald decat la noi,da parca la noi e mai fain,:) :wink2:Pace! %%- :bzz: :bzz: :bzz:
Recunosc ca e mai frumos la voi dar stii cum e: e frumos acolo unde stai  :):hi:
Sincer imi pare rau ca deja se deschide, ce am vazut la meteo vine o saptamana rece cu ploi si lapovita. Ieri am mai bagat la familii cate o rama cu miere.

bee_lover

Citat din: marius_vfp din Martie 29, 2012, 10:33:41 PM
salut, domnule bee_lover ma-ti facut tare curios cu acel nucleu , dati-ne cateva detalii tehnice despre marimea ramei dar si grosimea peretelui nucleului , cum a mers iernarea si cateva pareri despre acest nucleu , e nucleu singur sau e duplex . asi vrea sa-mi fac si eu cateva pentru iernarea matcilor de rezerva, dar inca nu sunt hotarat cu dimensiunile la rama , care ar fi numarul optim de rame  pentru o iernare reusita .
va multumesc
Va rog frumos sa nu ma domniti  :). Nucleul e folosit numai pe timp de vara. Filmul e din vara trecuta. Imi cer scuze daca v-am indus in eroare. Peretii  cred ca sunt de 2 cm ca la stupi, rama e de 1/2 de 15 cm, si cele trei daca sunt unite formeaza o rama 1/2. Anul asta as vrea sa-mi fac inca vreo 10 nuclee dar sa las intre fund si rame vreo 5 cm, daca nu, cand pui albinele in nucleu si pui ramele multe se strivesc. Deasemenea urdinisul o sa-l fac la mijlocul nucleului ceva de genul cum avea proful online.  :hi:

bee_lover

Mi-am facut vreo 36 de colectoare de polen, sa vedem ce si cum.