Tipuri de stupi

Creat de dragos2006, Ianuarie 20, 2008, 10:49:26 PM

« precedentul - următorul »

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din August 01, 2010, 05:34:17 PM
  In urma cu doua  saptamani aici mai multi novici erau morti dupa domnul Ursu ...  cand acest mare stupar si fiul sau au vazut ca mai sunt si "batrani" pe forum au lasat ciocul mic si  au disparut . Acest lucru ma face sa cred ca acest domn Ursu urmarea doar sa faca un ban la viteza si nici de cum sa faca un schimb de experienta real .

Intamplator am gasit in biblioteca cartea " Albinaritul pentru incepatori" scrisa  de Franz Lampeitl in 1982 !!! si cumparata de mine in 2005. La paginile 103 , 125 si altele apare acest sistem de stup. Sa nu spuna Ursu ca a inventat acest stup inainte de 1982 ...  :rotfl:

Cateva poze :

Ma bucur ca ai pus si poze. Am facut si eu rost de cartea aceasta si dupa cum se observa acel buzunar nu are nici o legatura cu stupul. De fapt in aceasta carte nici nu este prezentat stupul respectiv. Nu exista grila si acel "buzunar" arata mai mult ca o magazie atasat stupului. Mai mult, stupul are 11 rame standard dupa cum se si observa iar in acel buzunar nu poate nici macar sa incapa o rama deoarece ar fi trebuit sa fie 12 rame in familie ca sa poata sa accepte acel buzunar inca o rama.

Daca tot ai cartea, si te pricepi, te rog sa postezi si text care descrie stupul, cu buzunarul ,etc.....Eu unul nu am gasit nimic.
Te rog totusi ca pe viitor sa fii mai calm si sa nu te mai grabesti sa arunci cu pietre cand nici macar nu intelegi problema. OK? Nu de alta dar s-ar putea sa ricoseze vre-o una chiar in cap si l-ar putea repara.  :razz:

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din August 01, 2010, 09:46:59 PM
  Acesta este defectul meu , am un simt suplimentar cu care detectez vrajeala si oamenii care una scriu si alta gandesc. In viata mea nu voi fi de acord cu prostia si hotia , daca le ignor si tac este ca si cum as fi de acord cu ele.

Daca as spune ca a inventat apa calda tot ar fi o chestie dar aici putem zice ca a inventat cana cu toarta pe stanga.  :nod:

Atunci te intreb cum poti trai daca iti dispace prostia? cause you are full of it.

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din August 01, 2010, 10:18:10 PM
  Ramane cum am stabilit : acel tip de stup nu este inventat de Ursu ci de un neamt.

Trecem la stupul automat sau la cel rotativ ?

Uppss ... iar ai dat cu bata in balta ! :)

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din August 10, 2010, 06:46:17 PM
  Cand mi-am exprimat o parere critica la adresa domnului Ursu multi s-au inflamat si au sarit pe mine. Dar timpul imi da dreptate , omul a vazut ca nu-i merge pe forumuri si a  "fugit cu coada intre picioare " .   :rotfl:  Cica de ce nu are ursul coada ?  :hi:

Recunosc ca singurul motiv pentru care nu am mai publicat aici este ca mi-e greata de tine :) Am vazut totusi interesul oamenilor pentru nou si m-am decis sa inghit 2-3 lamaii ca sa-mi treaca  :hi:

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din August 01, 2010, 10:11:10 PM
  Cinstit mi se parea sa se prezinte personal si sa ne propuna o varianta de stup dar fara aroganta ca a descoperit "America " sau venea si ne spunea ca are de vandut un pavilion si un brevet. Sunt adeptul abordarilor directe si nu a vrajelii de cartier .  Omul acesta este precum firma aceia care cica a facut brandul de tara cu frunza.  :rotfl:  Un ochi experimentat observa in filmele dansului o groaza de bazaconii dar nu am nici timp nici chef sa comentez acum filmele , poate la iarna.

ochi experimentat :)  :) pocnesc de ras ... rad cu lacrimi ... Abia astept comentariile tale domnule somitate in domeniu :)  nu serios, nu rad de tine.

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din August 11, 2010, 08:44:11 AM
  Sau daca nu vrei sa risti la tine cu acest stup doneaza ceva bani domnului profesor si va risca el :

[youtube=640,385]http://www.youtube.com/watch?v=yz9AvffAfBk[/youtube]

Vezi de ce spun ca mi-e greata de tine?  :)
Daca ai fi umblat pe net, atunci ai sti ca Donatia este la ordinea zilei pentru proiectele care promit.
Stai linistit ca stupii noi pentru un pavilion erau deja comandati si platiti iar tata cerea un sprijin pentru partea online.

cristi-profURSU

Citat din: gheco din August 11, 2010, 05:07:36 PM
Citat din: gheco din Iulie 13, 2010, 11:09:17 AM
Ce parere aveti despre tipul de stup prezentat de prof. Ursu de la Bacau?
http://apiardeal.ro/index.php?pagina=stup_ursu
Poate este mai dificil de construit, dar inclin sa cred ca are si avantaje.

Am pus o intrebare si am primit raspunsuri pro si contra. Uneori chiar afirmatii patimase care nu cred ca isi au rostul. Si pe mine m-a deranjat faptul ca prof. Ursu solicita ajutor material (probabil in prima faza) pentru realizarea proiectelor sale pe care le considera ca singurele care ar rezolva pozitiv toate neajunsurile.  Ulterior am vazut ca a facut si filmele ce si le-a propus si cutiile pentru un pavilion.
Ca este complicat de realizat stupul prof. Ursu pentru tamplarii amatori (nu toti stuparii care isi fac cutiile sunt tamplari profesionisti), dar principial consider foarte important sa ai acces la rama oarba fara sa deranjezi familia. In momentul in care scoti o rama din cuib trebuie sa ridici catul (la stupii verticali). Pentru familia de albine este acelasi lucru ca atunci cand cineva ti-ar rascoli casa. Este necesar timp si munca pentru a reface ordinea (si stim foarte bine ca sunt ordonate).
Cat despre nucleul de langa familie doar atat: Pretul unei matci primavara este cel putin dublu. De ce oare?
Toate cele bune.

Cata diferenta intre un om cu gandire normala si dragos2006. Dar cum orice rege in evul mediu avea nevoie de un mascarici la curtea sa, prbabil ca trebuie tolerat si respectivul "MARE stupar".  :) Nu serios, dragos2006 acuma chiar nu rad de tine.

cristi-profURSU

Citat din: dragos2006 din Octombrie 30, 2010, 01:45:28 AM
  Oameni buni ajutati-ma ! Cristi X  m-a invatat sa iernes stupii cu "fundul gol" iar domnul Ursu spune ca pe fundul stupului sa bagam (isera) o bucata de polestiren !!!!  Acum zic si eu ca cetateanul turmentat "eu cu cine votez ??".
   Sa nu uit un aspect , daca nu ma insel domnul Ursu practica apicultura bio ???

Din nefericire pentru tine nimeni nu te poate ajuta Arlechino !
(isera) este scris in viteza si se cheama typo.... dar ce sa-i faci ...
Esti chiar OBTUZ.....

D006

Prof Ursu practica apicultura bio ?

pharaonu75

A vazut/folosit cineva acest gen de stup?
Cred ca se foloseste in zonele reci din Rusia!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Alte poze!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

nu am vazut in viata mea asa stup desi  is din neam de stupar

pharaonu75

Citat din: orbanstefan64 din Noiembrie 06, 2010, 05:17:42 PM
nu am vazut in viata mea asa stup desi  is din neam de stupar
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Am vazut pe un site la sarbi , e ceva rustic.

mape 48-petru manea

Ideia este  : stupi cu pereti dubli.Eu am un pavilion cu pereti dubli spre exterior.Avantaje: formeaza un microclimat pe tot timpul anului.Dezavantaje:zborul de curatire greoi.