Sa vorbim despre Romania actuala si cea din viitorul apropiat!!!

Creat de dedu, Septembrie 07, 2009, 10:19:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: dedu........
Mama ia vreo 7 milioane si tata are pensie,nu iau bani de liceu pentru ca am parinti care lucreaza!!!Deci am noroc ca am pe fratele meu care acum face doctoratul si are bursa de 1800 de lei si imi mai da el ceva bani.......
Deci eu incerc sa fiu civilizat dar cand nu ai un ban in buzunar,cand trebuie sa te descurci tot pe cont propriu si sa ai la 19 ani atatea griji pe cap iti garantez ca nu iti mai prea pasa de o hartie de pe jos!!!  :nod:
exemplul familiei dlui dedu este edificator:
din 4 persoane,doar una(mama)munceste si plateste contributii la asigurari si impozite;restul sunt asistati social,adica primesc sub o forma sau alta bani de la societate,astfel:tata-pensie,fratele-bursa,dl dedu-scolarizare gratuita!
cazul dansului depaseste media de 50%pe republica,ajungand la 75%
in aceste conditii e normal sa omagieze guvernul!
dar eu care plec din casa zi de zi,la fel si sotia,de 37 de ani,platind lunar zeci de milioane lei vechi contributii-pensii,sanatate,somaj-impozit iar sambata si duminica muncesc de mi se rup oasele la stupi,nu pot fi de acord cu o asemenea abordare!
si in calitatea mea actuala,de platitor de impozite si taxe ma consider indreptatit sa-l intreb pe cel care le incaseaza "eu ce beneficii am?"
adica ordine publica,cuaratenie pe strazi,drumuri practicabile si cat mai putini asistati,inclusiv subventionari de varachet,achizitii de matci etc!

balanescuadrian

problema nu este ca exista asistati..ci ca multi oameni care castigau putin sau care nu au mai avut de munca ..au gasit o solutie salvatoare.. "pensionarea pe caz de boala"...la multi pensia este cat salariul poate si mai mare, iar altii decat sa munceasca pe salarii mizere s-au pensionat si muncesc la negru!!
eu cunosc multe cazuri in care s-au pensionat pe caz de boala si sunt fie patroni (nu ei copii, sa nu fie firma pe numele lor), fie muncesc in echipe in constructii... sau pur si simplu stau acasa..asa ca ...aici este de fapt problema cu asistenta sociala!
cu subventiile mie mi se pare perfect normal, agricultura si asa este la pamant, macar cu mici subventii sa supravietuiasca si cei mici si cei mari! macar noi muncim nu cersim!! iar in afara se subventioneaza, decat sa se fure banii mai bine sa se ajute agricultura!

D006

mda!
din punctul meu de vedere,problema e cam asa:
un nestupar,se duce la munca zi de zi iar la sfarsitul lunii din banii cuveniti ptr vanzarea fortei de munca i se retin diverse contributii si impozite(cam 30%)
un stupar profesionist se duce si el la munca in stupina lui,poate chiar zi de zi,ingrijeste albinele,obtine miere si alte produse ale stupului,le vinde,inacaseaza banii cuveniti in totalitate,ii baga la chimir si de contributii si impozite il doare-n cot!
ba mai mult,vine cu mana intinsa sa mai ia si subventie,din banii platiti de altii!
pai drept este?eu zic ca nu!

prisecarul

Citat din: deduHai bai mai lasati-ma.Imi pare rau ca am deschis subiectul asta,sunteti toti buni la sfaturi da nu incearca nimeni sa faca ceva,el sa fie un exemplu pentru societate!!!
Suntem furati pentru ca si noua romanilor ne convine ca ciupim si noi ceva de la ei!!!
Era mai bine de traiati in Rusia ori Ucraina(nu mai vb de republica moldova,iran,irac!!!?Jumatate din populatia Rusiei moare de foame pe cand vedem la tv bogatiile Rusiei!!!Macar la noi nu mor oamenii de foame,eu sunt fericit cum sunt si incerc sa fac ceva pentru tara asta ca sa am ce zice in fata lui Dumnezeu!!!Voi faceti ce vreti!!!
de dai exemplu cu nivelul de trai numai din tari foste comuniste?
de ce nu dai exemple din tarile dezvoltate?
de ce nu vorbesti de mentalitatea romanului in comparatie cu cea a germanului, francezului, americanului, japonejului etc.?(stiti ca dupa cel de-al diolea razboi mondial, japonezii donau statului o cota din salariu pentru redresarea economiei, care era la pamant? dar, minune banii chiar se foloseau in acest scop!)
de ce nu zici nimic de clasa politica, de imjpartirea zonelor de muls?
este cunoscuta de toata tara replica unei parlamentare cu "ciocul mic............"
isi fac campanie pe banii nostrii si apoi mai au tupeul sa ne si fure!
nu vedeti ca toate guvernele privesc inapoi si vorbesc de "mostenirea dezastruoasa primita", disperati ca ceilalti au furat mai mult?
nu va luati dupa statistici ca nu a murit nimeni de foame!
mergeti prin marile orase sa vedeti cohorte intregi de oameni flamanzi, copiii ai strazii, oameni fara adapost! scrie pe fruntea mortului ca n-a avut ce manca? nu, stop cardio-respirator si la straulesti 2 cu el, la necunoscuti!
a-ti cunoscut pensionari, care sunt mai tari decat orice contabil in a-si dramui banii ca sa nu ajunga pe drumuri?
e grav, dar asta este realitatea!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

Citat din: deduParerea mea i ca ar trebui sa gandim astfel:
-cu ce suntem in urma?da,suntem in urma cu economia dar noi avem alte lucruri de car ene bucuram si este de apreciat ca suntem fericiti si saraci:
1-singurul vulcan noroios din Europa
2-cea mai mare cladire din Europa
3-cea mai sigura capitala din U.E
4-nu mai zic de fauna,ce vedeti la TV cu despaduririle i nimic,pe aici pe la noi i plin de padure(salcam mult),sa nu mai vorbesc de animale,seara stau in strada si locuiesc in centru si trec vulpile pe drum!!!
5-si in Romania este tehnologie si oameni destepti numai ca la televizor nu arata un om care face ceva,care vrea sa faca ceva,arata numai crime,violuri,numai nenorociri!!!Nu arata la televizor ca o renovat cetatea din Alba-Iulia,or luat cai cu 40.000 de euro bucata si i o atmosfera medievala si ca i cea mai mare si mai intretinuta cetate din Europa de Est!!!
asa o fi,dar nici vulcanii noroiosi,nici cea mai mare cladire din europa,nici vulpile din satul tau,nici cetatea din alba-iulia nu platesc pensia tatalui tau,bursa fratelui tau,salariile profesorilor tai etc!
iar in ceea ce priveste "cea mai sigura capitala din ue"si aici vorbesc din proprie experienta,locuiesc in aceasta capitala:am fost muscat de cainii comunitari de 3 ori in aceasta minunata capitala!marii borfasi deocamdata,sunt la produs pe alte meleaguri,dar in curand se vor intoarce-de nevoi-  in mult iubita lor patrie si tzipand foamea-n ei nu vor ezita sa ia gatul romanului ptr mai putin de 10 lei noi!

D006

Fratilor mai lasati filosofia si urmariti definitia romanului de succes :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/rUXwRz4QmA4[/youtube]

milu56

dedu

VALCEANU-vad ca va intereseaza de ce nu lucreaza tata si agatati in asta!Nu-mi place sa vorbesc despre problemele familiei mele dar va lamuresc:nu lucreaza decat mama pentru ca tata so lovit rau de tot la genunchi acum vreo 7-8 ani si are probleme de sanatate!Va rugam s ane iertati ca so lovit tata,o vrut sa se loveasca s anu mai lucreze asa-i???
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

VALCEANU-am vazut ca ati agatat si in mine si in fratele meu.Fratele meu ia bursa pentru ca i foarte destept si merita!!!Daca nu lua bursa nici nu cred ca mai facea doctoratul(desi o fost tot primul din clasa) din lipsa banilor!!!
Eu iau de la stat 42 de lei dar stiti care i cheltuiala?Aveti copii?100 de lei abonament lunar,vreo 5-10 lei pentru un suc si mancare in fiecare zi(dcand au sa-mi dea bineinteles,ba ca imi mai trebuie si haine!Nu mai vorbiti daca nu stiti,legati-va de puturosii care nu lucreaza nicaieri dar sunt tot in crasme!!!Ori vreti sa ma las de scoala si sa ma duc la lucru????
Eu va respect dar dumneavoastra nu ma prea respectati,nu mai vorbiti daca nu stiti care este situatia mea!!!

dedu

D006

Citat din: deduVALCEANU-am vazut ca ati agatat si in mine si in fratele meu.Fratele meu ia bursa pentru ca i foarte destept si merita!!!Daca nu lua bursa nici nu cred ca mai facea doctoratul(desi o fost tot primul din clasa) din lipsa banilor!!!
Eu iau de la stat 42 de lei dar stiti care i cheltuiala?Aveti copii?100 de lei abonament lunar,vreo 5-10 lei pentru un suc si mancare in fiecare zi(dcand au sa-mi dea bineinteles,ba ca imi mai trebuie si haine!Nu mai vorbiti daca nu stiti,legati-va de puturosii care nu lucreaza nicaieri dar sunt tot in crasme!!!Ori vreti sa ma las de scoala si sa ma duc la lucru????
Eu va respect dar dumneavoastra nu ma prea respectati,nu mai vorbiti daca nu stiti care este situatia mea!!!
eu nu am nimic cu tine sau familia ta,dar situatia aceasta ilustreaza ceea ce am sustinut intr-o postare anterioara:mai mult de jumatate din populatia romaniei doar primeste bani de la stat,fara sa contribuie cu nimic la formarea veniturilor statului(exceptand tva-ul,care este o taxa de consumatie,platita de toti consumatorii de bunuri si servicii)
m-ai intrebat daca am copii,da am,am si nepoti!
cand am luat hotararea sa am copii m-am bazat numai pe fortele mele si ale sotiei,nu i-am facut pe cheltuiala statului!
am contribuit 37 de ani-aproape dublul varstei tale-la bugetul de stat si voi contribui in continuare.
in rest,iti recomand sa citesti-sau sa recitesti-Conu Leonida fata cu reactiunea

D006

Băiatul e tânăr, la vârsta revendicărilor a revoltelor, a neliniştilor, nu s-a confruntat încă cu adevăratele probleme existenţiale, nu-i cereţi să gândească dincolo de experienţa lui (no ofence).
  Nu are  cum să aibă aceeaşi optică  cu dvs oameni trecuţi prin viaţă care aţi trecut prin sisteme politice şi prin încercări pe care lui nu i le doresc.
   Din păcate romantismul adolescentin trece şi aşa destul de repede în societetea băsesciană, asa că in curând i se va schimba şi lui optica.

catel

nu inseamna ca daca esti tanar esti si PROST. ca tineretul de azi raspunde prea repede la replici sau tentative de replici scotand sabia prea repede din teaca este adevarat. vor sa-si apere mult prea repede drepturile. inteleg altfel curva asta de viata.
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

milu56

Au tot dereptul tineri sa se apere,ii apreciez nespus,tinerii sunt viitorul tarii romanesti,curaj beieti nu va lasati calcati de tot ce este invechit,o sa vina o zi cand vi se vor implini visele.

dedu

Domnule VALCEANU sper c anu vati suparat ca m-am revoltat dar nu mi se pare normal sa va luati de ai mei ca nu lucreaza tata si ca ia bursa fratele meu!!!
Tata nu lucreaza din motive pe care vi le-am mai zis,fratele meu ia bursa pentru ca merita,nu numai copii de bani gata au dreptul sa ajunga cineva in viata ci si copii mai putin instariti!!!Lasa ca peste 2 ani pleaca in Germania la un institut de cercetari pentru ca acolo i apreciata mintea lui nu ca aici in Romania......
Domnilor-eu nu am minte sa gandeasca altii pentru mine si nu am gura sa vorbeasca altii pentru mine!!!Am o varsta,cred ca sunt destul de matur sa stiu si eu ce-i bine si ce nu!!!!! :nod: