• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Mesaje Recente

Pagini1 2 3 ... 10
1
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Stupina din Cernica
Last post by NYK74 - Azi la 12:53:46 a.m.
Citat din: NYK74 din Martie 30, 2020, 12:56:58 a.m.Am un tip de urzicã moartã în curte,care abea acum îi dâ frunzele,e foarte micã,am sã atașez cîteva foto cînd se mai dezvoltâ un pic,dar are frunzele dantelate semirotunde dacã îmi amintesc bine.
Foto cu urzica moartã:
2
HRĂNIREA ARTIFICIALĂ / Re: AMINOVITASOL
Last post by marcolupascu - Ieri la 05:29:05 p.m.
salut,
a mai cumparat cineva de aici:

https://www.apivetsrl.ro/catalog/tag/aminovitasol
3
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Stupina din Cernica
Last post by stefan1 - Ieri la 08:40:11 a.m.
  Este adevarat ca porumbarul are o perioada scurta de inflorire, mult mai scurta decat pomii fructiferi si infloresc putin inaintea primilor pomi.
4
PRODUSELE STUPULUI / Re: Decristalizare miere
Last post by stefan1 - Ieri la 08:37:24 a.m.
  Adevarul e ca cu cat temperatura la care facem decristalizarea este mai mare, cu atat mierea se mentine mai mult timp necristalizata. Deci daca o topim doar la 40oC, recristalizarea reincepe destul de repede.
5
PLANTE MELIFERE / Re: Trifoiul alb
Last post by stefan1 - Ieri la 08:32:46 a.m.
  Cateva caracteristici ale speciilor din genul Trifolium
Radacinile la speciile anuale sunt mai subtiri si rasfirate, mai extinse in soluri nisipoase decat in cele argiloase. La toate speciile radacinile au nodozitati cu bacterii fixatoare de azot. Si adancimea la care ajung radacinile difera dupa specie, de la 40 cm ca la Trifolium clypeatum la 2,10 m la Trifolium purpureum. Pentru speciile perene radacinile sunt mai groase chiar lemnoase si, mai rar, tuberculi. De fapt masa radacinilor reprezinta de obicei intre 14 si 30% din total masa uscata a plantei iar la trifoiul caucazian (Trifolium ambiguum), partea subterana ajunge la 44% din masa totala a plantei. Cateva specii (de ex trifoiul alb) formeaza stoloni. Masa mare de radacini care acumuleaza rezerve importante, face ca trifoiul sa poata creste rapid dupa ce este cosit sau pascut, iar prin arare sa lasa in sol multe substante folositoare pentru viitoarele culturi sau pentru regenerarea solului.
  Aproape toate speciile se ramifică direct la bază sau de-a lungul întregii tulpini. Cu toate acestea, câteva specii dezvoltă o tulpină lungă, fără frunze și fără ramuri, peste un manunchi dens de frunze chiar la bază. Axa tulpinii poate fi verticală, culcată sau taratoare. Frunzele sunt caracteristice, cu 3 foliole, dar sunt unele exceptii cu frunze cu 4-5 sau chiar mai multe foliole. Frunzele pot fi cu mai multi sau mai putini perisori sau aproape fara. Frunzele bazale difera de multe ori semnificativ de cele superioare in sensul ca sunt mai mari si mai late decat cele dinspre varf.
  Florile de trifoi sunt flori caracteristice leguminoaselor. Coroana variază de la alb pur la galben până la violet închis. Coroanele cu două tonuri sunt comune. Culoarea se schimbă adesea după faza infloririi, iar inflorescențele apar multicolore. Cele patru petale inferioare sunt mici și s-au dezvoltatlanga stamine. Cea de-a cincea petală (steagul) este liberă și mărită. Staminele sunt zece la număr, nouă dintre ele s-au transformat într-un tub în formă de U. La baza celei de-a zecea, superioara, stamina libera, există o mică glandă nectarifera (nectarium). La unele specii există tendința de a reduce numărul de saci de polen per stamina, cum ar fi Trifolium badium, T. repens, T. campestre sau T. dubium; normal o stamina are 4 antere, dar unele au numai trei sau doi saci de polen. Ovarul se află în interiorul tubului format de stamine.
  Polenul are un diametru de 14-35 microni si o lungime de 21-49 microni. Cele mai mari grauncioare le are trifoiul alb.
  Fructele sunt pastai de diferite forme iar semintele asemanatoare cu cele de fasole, de culoare inchisa. Este interesant ca sunt specii de trifoi la care, dupa fecundare, tija care a sustinut inflorescenta se curbeaza spre pamant si patrunde in sol impreuna cu pastaile, si acolo de fapt se matureaza samanta.
6
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Stupina din Cernica
Last post by MOTANUL - Ieri la 01:15:00 a.m.
Citat din: stefan1 din Martie 29, 2020, 08:27:55 a.m.Acum pe la voi ar trebui sa fie inflorit porumbarul (Prunus spinosa). Nu are tepi (ramurele scurte, ascutite)? Daca e porumbar ma mir ca nu e vizitat de albine, ca da in special polen bun (bej), dar da si nectar.

Porumbar este. M-a lamurit fratele meu de ce nu mi este vizitat de albine. A cam trecut deja. Azi deja erau ofilite florile.
Probabil in primele zile a fost vizitat de albine dar nu m-am oprit eu sa ma uit.

Cam vine frigul si in Bucuresti cateva zile. Eu am niste rasaduri de pus dar mai astept - e destul de frig in urmatoarea perioada.
7
POZE ŞI VIDEO / Re: Filmulete Stupina Godinest...
Last post by MirceaCalin - Ieri la 12:36:28 a.m.
Citat din: bucovineanu din Martie 30, 2020, 10:55:36 p.m....Eu nu inteleg cum poti tine in maini ramele cu manusi...

Dom'Vasile, e foarte simplu, chiar daca aparent e mai...complicat.

Acum serios discutând, depinde foarte mult cum se învață omul, obișnuința fiind a doua natură.
Mă gândeam doar cum se uită tata la acul rămas în mâna fiului...

8
POZE ŞI VIDEO / Re: Filmulete Stupina Godinest...
Last post by NYK74 - Ieri la 12:08:55 a.m.
Am făcut ieri o revizie la majoritatea familiilor,tocmai la timp,pentru că azi sa stricat timpul,vînt și temperatura era +5 la amiazã și +1 acum,la noapte îngheț.
A crescut suprafețele cu puiet,dar a scăzut drastic rezervele de miere în cuiburi,atenție în zonele în care vremea nefavorabilã dureazã mai mult.
Dan își antreneazã fiul sã simtã albina cu mîinile goale,cum făceau stuparii vechi,nu cu douã perechi de mănuși.Cu mănușa nu prea simți dacã faci greșeli.Am început să  umblu fãră mănuși,și acum nu suport sã le am pe mîini cînd lucrez la stupi.
9
POZE ŞI VIDEO / Re: Filmulete Stupina Godinest...
Last post by bucovineanu - Martie 30, 2020, 10:55:36 p.m.
E foarte bine asa, daca se obisnuieste cu manusi, nu le va lasa din maini niciodata cand umbla la albine. Eu nu inteleg cum poti tine in maini ramele cu manusi. Si fara se mai intampla sa scapi cate o rama atunci cand te grabesti.
10
PRODUSELE STUPULUI / Re: Decristalizare miere
Last post by MirceaCalin - Martie 30, 2020, 08:51:09 p.m.
Alte vremuri...
Pana si Costin umbla prin magazine si schimba borcanele care au inceput recristalizarea !
(Greu la deal cu boii slabi)
Pagini1 2 3 ... 10