• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Mesaje Recente

Pagini1 2 3 ... 10
1
CUM SĂ... / Re: Cum sa scot familii din fr...
Last post by Closcutz - Azi la 12:27:17 a.m.
Posibilitatea destul de redusa de al determina să renunțe la roit doar prin rocadă. Va trebui după ce faci mutarea sa iei rama cu rama familia cu gânduri de roit și să elimini botcile.
2
ACEŞTIA SUNTEM NOI / Re: Stupina din Cernica
Last post by MOTANUL - Ieri la 10:04:16 p.m.
Cine stie ca nu am scos miere inca. Am stupi cu 3 caturi pline. (chiar azi am constatat ca trebuie sa pun catul 4 dar trebuie sa mai tai din crengile copacilor de deasupra).

Din nefericire putina miere e capacita - asa ca nu pot sa extrag. Cantitativ e plin dar nu e peste 30-50% capacita.
3
CUM SĂ... / Re: Cum sa scot familii din fr...
Last post by hur - Ieri la 07:50:15 p.m.
Daca am o familie care are ganduri de roire si fac rocada cu un roi pe patru rame ( ma refer la amplasament). Care ar fi rezultatul?
4
PRODUSELE STUPULUI / Re: miere poliflora
Last post by badearazvan - Iunie 16, 2019, 02:09:56 p.m.
asa ar fi trebuie sa am. dar salcamul si rapita sunt in acelasi timp, amorfa inca nu a ajuns la mine, am vazut ca sunt niste tufe la 7 km de mine si m- am gadnit sa pun si la mine cateva ca am auzit ca se imultesc repede
5
PRODUSELE STUPULUI / Re: miere poliflora
Last post by Closcutz - Iunie 16, 2019, 12:07:24 p.m.
Nu toate zonele țării sunt darnice la capitolul miere poliflora. Bănuiesc că principalele culesuri la dvs sunt rapiță, salcamul, amorfă și floarea soarelui. Mai sunt norocoși care au solei cu coriandru, mustar, o pădure de tei, sau ceva trifoi irigat, dar ăștia sunt ,,scapati in scăldătoare"!
6
PRODUSELE STUPULUI / miere poliflora
Last post by badearazvan - Iunie 16, 2019, 12:46:30 a.m.
salut, sunt din teleorman,zilele astea a plouat, acum este cald pe camp si prin padure flori inflorite, lumanarica, sparceta, maracini, iarba sarpelui etc. intrebarea mea este de ce albinele nu culeg miere poliflora niciodata, ce conditii ii trebuie sa secrete, eu consider ca e destul de multa incat sa bage macar 100-200 grame pe zi, nu ca as vrea sa scot( bine nu m-as supara) dar niciodata nu am facut miere poliflora, acum in stupi nu prea mai este miere si se vede ca nu baga miere de la flori, de ce oare? stupii sunt populati
7
ÎNTREŢINEREA ALBINELOR / Re: CE AI FACUT AZI IN STUPINA...
Last post by stefan1 - Iunie 15, 2019, 07:00:56 a.m.
  Albinele ne ofera mereu surprize. Am avut de-a lungul vremii situatii greu de explicat.
  Am avut doua familii vecine, ambele cu matci care urmau sa se imperecheze: ambele matci erau foarte frumoase, una neagra, subtire si lunga, alta mai deschisa la culoare, cu un semn la o aripa. Dupa cateva zile vad una din famili nelinistita. O controlez si mi-am dat seama ca a pierdut regina (era o vreme tare schimbatoare in perioada zborurilor de imperechere). Am controlat si cealalta familie. Acolo era o matca fecundata, faina, dar cea cu galben, nu cea neagra care era a familiei! Era clar matca de la vecinul, dupa semnul de la aripa. Nu pot sa-mi inchipui cum a gresit stupul cand a venit de la zbor, dar mai cu seama cum a fost primita de vecinul si a reusit sa-i elimine matca acestuia. Sau poate intai s-a pierdut matca vecinului si apoi aceasta, venind de la zbor, a fost atrasa de agitatia de la acesta si a intrat acolo.
 
  O alta intamplare pe care am mai scris-o:
M-a anuntat cineva ca este un roi pus intr-o salcie langa Olt. Nu stiu de ce nu a intrat intr-o scorbura, era construit un mic fagurel intr-o forma concava a trunchiului, deci era de curand instalat acolo. L-am adus acasa, l-am instalat pe cativa faguri si a doua zi l-am controlat. Avea regina, inca mica, nefecundata. Am mai asteptat cateva zile sa vad oua. La urmatorul control era nelinistit, erau inceputuri de botci, deci a pierdut matca. Au mai trecut vreo doua zile pana am avut o matca nefecundata sa ii dau. Cand sa o pun, am gasit in el o alta matca decat cea vazuta initial. Sigur a fost o matca alungata din alti roi pe care acesta a acceptat-o. Peste vreo 10 zile avea deja oua. Peste o vreme, un alt stupar mi-a spus ca a luat un roi din acea salcie si il avea in stupina cu matca in ordine. Eu mi-am explicat asa: Dupa ce am luat roiul, Albinele culegatoare s-au intors la locul cunoscut in salcie. Dar si matca probabil era facut zboruri de recunoastere din salcie, dar nu se era imperechiat pana am adus roiul acasa. Cand a iesit la zbor de acsa, s-a intors iar la locul stiut din salcie. Roiul de acasa a avut norocul sa gaseasca o regina alungata si au acceptat-o.
8
ÎNTREŢINEREA ALBINELOR / Re: CE AI FACUT AZI IN STUPINA...
Last post by mape 48-petru manea - Iunie 14, 2019, 08:28:30 p.m.
Foarte corect.O intamplare din acest an . Am facut un roi artificial si i-am dat o botca .Dupa vreo 10 zile la control nu am gasit matca . dupa alte 7-8 zile am gasit puiet bezmetic pe 3 rame si le-am scuturat in fundul gradinii.Dupa alte nu mai stiu cate zile la control nu am gasit nici matca ,nici aua si nici puiet bezmetic .Am hotarat sa o desfiintez am mutato in alta locatie si scuturat albina in lada fara rame . Dupa cateva zile am obs.ca tot mai zboara albine la urdinis .La control am gasit un faguras pe un perete a stupului cu celule de albina.Am pus din nou 3 rame cu ceva rezerve .dupa o zi la verificare am vazut si matca .Acum astept sa vad cand incepe ouatul. In concluzie ,,Graba strica treaba '
9
POZE ŞI VIDEO / Re: Filmulete Stupina Godinest...
Last post by dan sebastian - Iunie 13, 2019, 08:05:31 p.m.
Multumesc !
Ma ajuta Nenea Bio si iau si una radiala de la el din zona. Abia astept sa finalizeze tranzactia. Apoi fac 800 km Tg Jiu - Fetesti
10
POZE ŞI VIDEO / Re: Poze cu si despre albine
Last post by hur - Iunie 13, 2019, 04:33:56 p.m.
O legiune de casnice
Pagini1 2 3 ... 10