x
x
x
x
Dle cristi x,
Uitati-va va rog la poza facuta de mois solidul.E prima data cind folosesc folia.Sper sa nu am probleme.Credeti ca e Ok?
Cu stima
Dle cristi x,
Desi pun mare baza pe tonul si atitudinea interlocutorului obisnuiesc sa ma adresez in acest mod ptr al asicura pe omul caruia ma adresez de respectul meu.Cred ca sinteti omul care ma puteti intelege.
Chiar ca m-ati bagat in ceata, cum aerisirea pe fundul stupului?
Excrescente am.
Cu stima
domnule drone care e fata stupului?...cel din partea dreapta? si nu sunt cam nestranse....?cu stima bee_lover
Dle bee_lover,
Urdinisul este in stinga fotografiei.Da,intr-adevar sint nestrinse, dar stp este f puternic, mincare sufi.Nu cred sa fie probleme,am mai iernat asa.
Cu stima
Folia nu e buna la iernare, v-o spun eu.. asa credeam si eu ca e buna, ca etanseaza si alte alea, da face condens si in mom. cand ai condens e grele. o sa ai probleme cu condensul, asta sigur.
x
x
Dle cristi x,
Sint in dilema cu folia,unu spune da,unu spune nu.Aveti argumente si pro si contra?
Cu stima
Dle cristi x, ma bucur ca te-am regasit. Acum 3 saptamani am fost la Ciocanesti si am fost tentat sa te caut. centrifuga cu ax orizontal este pt. bio.
Dle drone 1952, am pus si eu folie peste stupi. Important sa aiba si aerisire. Am vazut folii puse la toti stupii la Nea Suciu Simion din Reghin. Le folosea sub sitele de transport ca sa nu fie propolizate de albine. Le dadea la o parte doar la transport.
Dle PricopArthur,
Multumesc ptr raspuns.Da, dupa cum puteti vedea.in poza pusa mai sus la acest subiect cam asa arata folia.Acum vorba ardeleanului: No, om vedea noi.
Crezi ca ampus folia bine?
Cu stima
Dle. Drone va recomand sa supravegheati mai des daca apare condens in familie pe timpul iernii..Dl CRisti ,pe care il salut cu aceasta ocazie pt regasirea pe forum,are la stupi acea fanta de aerisre care vreau sa o folosesc si eu in aceasta iarna...fanta care cred ca ajuta foarte mult la aerisire..
Dle bio,
Multumesc ptr raspuns. Voi supraveghea. Fanta de aerisire e in fata(spre urdinis).Si eu gindesc ca ceasta fanta va ajuta mult la aerisire. Acum 3 stupi pierditi nu cred ca e un capat de lume.
Cu stima
Dle drone, in partea din stanga se vede parca un spatiu liber prin care lada poate sa ,,respire". Cum adica 3 stupi pierduti?
La o medie de -15-20 grade iarna ii lasi cu fundul gol ?Eu in Moldova nu cred ca mi-as permite.Probabil temperatura la tine nu trece de -10 grade .
nu are nimic temperatura,poate sa fie si de -40 in fundu gol.ierneaza mult mai bine decat acoperiti.la iarna cand vor fi cele mai scazute temperaturi in zona mea am sa deschid un stup si am sa-l pozez,pentru ca am folie deasupra si nu deranjez mai deloc.
Dle Zip 2006, principalul adversar al unei bune iernari sunt curentii de aer, nu temperatura. Dar va spun sincer ca nu am iernat niciodata asa.
x
x
x
Dle cristi x,
Este concepti dumneavoastra? Spuneti rezultatul dupa proba va rog.
Cu stima
x
Dle cristi x,
Poza care aminteste de primavara(care e pe aproape,cum treci de anu' nou la 3 luni departare). Chiar cred ca ar fi interesant sa ne spuna careva despre asta. Sint oameni de suflet?
Cu stima
Am folosit butasirea pentru catina si cred ca ar merge si la alun.Voi incerca la anul acum cred ca e tarziu,e vorba de aceiasi tehnologie folosita la butasirea trandafirilor.Luna august-septembrie crengute tinere 30 - 30 cm ingropate in pamant si cu o fiola PET cu fundul taiat aplicata peste butasul ingropat care se scoate in vara urmatoare.
..legat de presele de ceara eu folosesc o presa bazata pe presiune si temperatura..
.. pt a topii fagurii doresc sa fac un bazin unde sa folosesc aburi pt a topii fagurii apoi in presa unde cu ajutorul temperaturii si a presiunii sa am un randament cit mai bun la extractia cerii chiar din fagurii cei mai vechi...
x
x
Dle cristi x,
Va rog sa-mi spuneti daca dv ati facut aceste chingi si modul de lucru. Ma intereseaza.
Cu stima
chingi de acest gen se gasest la http://www.eurohonig.com/ (http://www.eurohonig.com/)
am insa o intrebare ... in poza de mai sus ... caturile au falt?
eu la ai mei folosesc coltare
x
x
x
x
x
x
Butasi de alun? veniti la mine si va scoateti un tir daca vreti.gruies.
Mersi pentru poze. Poti sa dai si o schita a topitorului electric decantor?
Chingile sunt mult mai simple decat ale mele.
Pt alun ati incercat prin butasire ca la trandafir?
...Sunte-ti de nota...20, dl-e Cristi X...
Cu stima,
Bio...
x
x
x
Si la mine, duminica ce a trecut, curatenie in lazi.
Citat din: cristi xsi un detaliu al chingii
.... si chinga de unde o luati? Se gaseste la metru sau sunt deja confectionate la diverse dimensiuni?
Multumesc
VV
Am vazut functionand o astfel de centrifuga cu ax orizontal.Are multe avantaje. Vedeti ce am scris la rubrica EXTRACTOARE DE MIERE>CENTRIFUGA CU AX ORIZONTAL(pus de bio) .Un amanunt : Dupa introducerea ramelor in pozitia de extragere e musai sa aveti un dispozitiv de blocare transversal peste leatul de sus al ramelor ca altfel la prima rotatie pica in cuva inferioara.
Acum ca sugestie, avand masa mare inertiala se opreste foarte greu deci trebuie neaparat o frana (recomand adaptarea butucului spate de la bicicleta, frana de picior), eu asa as pune.
x
x
x
x
Citat din: cristi xcine poate spune unde se gasesc informatii despre insecta din imagine. eu o cunosc ca "sanitarul stupului" si nu stiu decat din auzite despre ea.
Insecta Lepisema saccharina-pestisorul de argint- traieste in toata lumea prin bai si beciuri intunecoase, calde si umede, hraninduse cu resturi de amidon si zahar cat si cu tegumente descuamate de la fiintele vii. Nu produce pagube sau invazii masive.
x
x
x
x
x
Foarte frumos. Abia astept primavara sa vad cum zboara si sa mai achizitionez cateva familii.
Citat din: bee_loverFoarte frumos. Abia astept primavara sa vad cum zboara si sa mai achizitionez cateva familii.
exact asta vreau si eu.
am dat banii in avans pentru patru familii si cred ca am sa mai cumpar doua, mai fac cateva roiuri din ai mei............
Primul cules
x
x
x
x
x
x
x
Au inflorit si panselutele.
x
x
x
x
x
x
Multumesc Cristi, in primul rand pentru fund stup + plasa 22x19 (ochiuri 4x4).
Nu ai avut probleme cu furnicile?
x
x
Greu de tinut in frau atata populatie.Sa-ti traiasca si sa ai putere de munca.Referitor la vanzare,pe asemenea familii am luat 350 lei.Daca tot le-ai scos la vanzare avertizeaza cumparatorul sa aiba pregatite cate doua caturi de familie.
Frumos stup. Are 5 rame cu puiet?
x
Dupa cum apare sunt cam 5 poate 6. Trei rame centrele ar trebui sa fie ochi cu puiet.
x
x
Inseamana ca ai deja trantori maturi daca ai facut primele nuclee. La mine cam la vremea asta incep sa iasa din celule.
Ai fortat o colonie sa intre mai devreme in friguri sau ai facut o crestere?
Toate cele bune!
x
Nu prea ai habar nene, in domeniu. Matcile de la pomi nu sunt bune?
Sunt printre cele mai tari! Cine n-a vazut ce bine se desvolta un stup care face schimbare linistita in timpul pomilor?
Mare prostie spui, acuma pe de-a dreptul ti-o zic..,
Mai bine nu-ti da cu parerea daca nu esti sigur.
x
x
x
x
x
Domnule Cristi ce matca e aceea? 2 din familiile ce le-am luat anul asta au albine cu 1 dunga galbena ceva de genu acestora si sunt tare harnice da nu am vazut inca matca sa vad cum arata. Dimineatza sunt primele care ies si seara ultimile care intra,seara la 8 inca veneau din camp si au o ponta compacta nu depune cate un pic pe fiecare rama,unde depunde acolo e de la leat la leat.
D-le Cristi, frumos si instructiv, puteti pune poze si cu celelalte etape?
Va multumesc!
domnule Cristi,ce metoda mai trainica folositi la imbinarea pe colturile stupului,niste dimensiuni pentru nucleele pe care le folositi si daca rama pt nuclee este un submultiplu al ramei 1\2.daca nu,cum o construiesc albinele numai cu celule de lucratoare?multe multumiri pentru postarile dumneavoastra!
Ma gandesc sa nu aiba caseta un miros care sa deranjeze albinele, iar matca sa fi preluat acest miros. Mie mi s-a intamplat odata cu o cusca obisnuta de matca. Am pus o matca in cusca sa o dau altui stup, apoi am renuntat si am eliberat iar matca in stupul de origine, la max 30 min de cand am luat-o si fara a o introduce in alt stup. Poate doar cusca sa fi avut si mirosul altei matci care a fost inainte in ea. Matca a fost atacata cand am reintrodus-o in stup, dar am observat si am putut intervani.
x
x
Citat din: cristi xrecolta f soarelui
Bune caturi, da!
Bondaru' al tanar esti tu, nea cristi?
intradevar frumoase caturi!!!
faine caturi ..... ati fost pe langa o sola mare "de firma"? sau de pe terenuri particulare?
va intreb ptr ca cel putin la mine a fost cam slaba recolta la floare ..... spor foarte putin pe zi (cel putin pana acum) si necapcaita de cca 10 zile
sa bag si eu o poza
Domnule Cristi am aplicat si eu metoda dumneavoastra si am decupat de pe fundul stupilor cate o gaura de 15/15 cm si am pus plasa. Tare le-a placut la albine! Una nu am vazut anul asta pe scandurica de zbor si cand alte familii fara faceau barbi cei cu gaura erau bine mersi! La anul aplic la toti. Acum o intrebare: cand fac tratamentul cu varachet pun la loc bucatica decupata dar tot iese fum,ce se poate face sau e neglijabila cantitatea care iese? :hi:
Eu sunt sigur ca trebuie sa acoperi gaura. Pe viitor, inlocuieste tot fundul cu plasa, pune fitilele pe tava si impinge tava. Asa cred ca e cel mai elegant si eficient.
Sfatul meu:
Cea mai eleganta si rapida fumigatie o obtineti cu un Varrojet(sau alta marca)
Elimina riscul incendierii stupilor si garantia 100% ca fitilul a ars complet, El arzand in exterior si putand fi vizualizata arderea.
Timp per stup = 10 -15 sec.+15-20min mentinere.
tocmai ca am varroajet si cum fumul e impins cu forta iese si prin fund chiar daca e pus la loc capacul.Nu am nevoie de plasa pe toata suprafata deoarece la noi nu sunt calduri excesive plus ca tava pe fund plasa pe toata suprafata implica mai mult de lucru si materiale si pretul creste!Pe mine anul acesta un stup 1/1 cu 2 caturi de 1/2 m-a costat 100 de roni,vopsirea am facut-o eu tabla de pe capac am dat 50 de roni pe 13 bucati cu manopera cu tot :wink:.In apicultura tre sa economisesti cat mai mult sa nu para asa mare pierderea =D =D =D
multumesc pentru raspuns! :hi: Am si plecat la albine sa vedem ce mai e de ele dupa ploi!
Dle cristi x. Am vazut schiza de storcator si vreau sa te intrb daca nu cumva se poate face si cu ramele perpendiculare pe axul de angrenare n-ar fi mai usor de schimbat ramele?
x
x
x
x
x
D-le Cristi, cum postezi pozele, pt. ca sunt mai mari de 2MB?Eu tot incerc dar nu pot sa le postez ?
Citat din: goreD-le Cristi, cum postezi pozele, pt. ca sunt mai mari de 2MB?Eu tot incerc dar nu pot sa le postez ?
micsoreazale cu un program.Ex Photoschape,sub 2 mp si sunt acceptate
valy
x
Subiectul cred ca este hranirea in afara stupului, nu? Ce este in acea tava?
Citat din: stefan1Subiectul cred ca este hranirea in afara stupului, nu? Ce este in acea tava?
a fost sirop inainte(a se vedea dupa scandurele),si acum cativa bulgari de miere cristalizata.am ghicit?
In zona mea sa spune "hranire la teica" , usor si eficient.
x
x
x
va salut domnul CRISTI
-SUNT INCEPATOR SI AS VEA SA FAC SI EU 4 ROIURI DAR NU AM REGINE
-PUTETI SA-MI DATI SI MIE PATRU REGINE
SUNT DIN INDEPENDENTA
VA MULTUMESC
Mai avem si apicultori sinceri. :nod: :hi:
Deci , indiferent de ce stup folosim daca nu ai cules si clima adecvata,productia va fi slaba.
Cristi folosesti in continuare folia?
x
Puteti sa-mi explicati despre ce reciclare a cerii e vorba mai sus?
Este a doua oara cand aud ca albinele au reciclat ceara de la capaceala.
Un apicultor local mi-a relatat o observatie similara,
Chiar , in nici o carte nu este expus subiectul ! dar in viata de zi cu zi se numeste ca albinele folosesc ceara de imprumut ( termenul de reciclare este prea pretentios). Daca aveti faguri artificiali mai grosi vor fi construiti mult mai rapid de catre albine decat un fagure artificial subtire si asta datorita cerii de imprumut.
Citat din: AndreiRNEste a doua oara cand aud ca albinele au reciclat ceara de la capaceala.
Un apicultor local mi-a relatat o observatie similara,
Am citit despre capacelele celulelor de puiet. Sunt cele mai groase la capacire, dar apoi sunt subtiate permanent. Nu mai retin cifre, dar la eclozionare capacelele au sub 50% din greutatea initiala.
Citat din: cristi xCitat din: antiopa din ardealPuteti sa-mi explicati despre ce reciclare a cerii e vorba mai sus?
am strans mierea amestecata cu ceara adunata deasupra ultimului butoi cu miere intr-o cutie de inghetata si am pus-o intr-un cat gol deasupra unui stup. albinele au tras mierea din cutie, iar cu o parte din ceara au realizat aceasta constructie. fenomenul este ciudat. cum au reusit sa refoloseasca ceara, pentru mine inca este o enigma, cu toate ca il stiu de ani de zile. nu am gasit nimic scris de subiect si nici nu am avut timpul si mijloacele necesare pt studierea lui.
Am observat si eu constructii facute de albine din ceara capacelelor pusa la lins in stupi orizontali, dupa diafragma, dar sincer sa fiu nu le-am dat importanta. Albinele au construit max 20% din ceara existenta, restul au imprastiat-o E adevarat ca in acest caz cantitatea de miere amestecata cu ceara este mult mai mica si s-ar putea ca din acest motiv constructiile efectuate sa nu fie atat de spectaculoase ca cele pozate de dv. Asa ne dam seama cat de putine stim despre insectele pe care toti le indragim. Si daca tot a venit vorba despre ce nu stim despre albine, am si eu o intrebare banala care mi-o tot pun in ultimul timp. Nu stiu daca s-a mai discutat sau daca este scris undeva prin carti. Si anume ma intreb cum introduce albina polenul de pe picioare in celulele fagurilor fara sa cada printre rame. Stiu ca se mai intampla ca mici graunciori de polen sa ajunga pe fundul lazilor dar oricum este o cantitate neglijabila. Ma ocup de ceva ani de albine dar niciodata nu am vazut. De batucit stiu ca o fac prin lovituri cu capul dar nici asta nu am vazut
x
La anu iti poti permite o extindere majora.
Eu le-as tine in apa sarata 2-3 zile si sa se usuce bine inainte de vopsire.
Lemnul nou arata dat frumos cu 50/50 ceara/ulei fierbinte si poate ar tine mai bine ca vopseaua.
Vad ca ati achizitionat echipamente de la o firma specializata. Ati renuntat la productia proprie?
Citat din: stefan1Citat din: AndreiRNEste a doua oara cand aud ca albinele au reciclat ceara de la capaceala.
Un apicultor local mi-a relatat o observatie similara,
Am citit despre capacelele celulelor de puiet. Sunt cele mai groase la capacire, dar apoi sunt subtiate permanent. Nu mai retin cifre, dar la eclozionare capacelele au sub 50% din greutatea initiala.
Inca un lucru curios,totusi mi se pare ca,capacelele celulelor de puiet ar avea o alta compozitie .Poate ma insel ,dar apar multe modificari si in special la puietul bolnav:culoare,curbura,perforatii.Deci ar putea fi modificate si subtiate de catre un agent chimic.E corect?
In mod clar capacele de puiet au alta compozitie decat cele de pe celulele cu miere. Eu stiu ca contin si polen. Din ce am citit, albinele sunt cele care intervin la capacele si refolosesc o parte din materialul lor probabil la alte capacele. Si culoarea capacelor de puiet e diferita de cea a celulelor de miere. Curios, la specia Apis Cerana capacelele la puiet sunt albe-galbui, sigur de alta compozitie, probabil cu mai multa ceara sau poate numai din ceara.
As avea o rugaminte,unde ati citit acestea nu sar putea spune cum se numeste cartea si cine e autorul. :nono:
Nu retin de unde am citit aceste lucruri, insa sigur nu-s inventiile mele. Ar fi foarte greu si complicat sa punem toata biografia citita cand facem o afirmatie. Oricum era vorba de un studiu, care da greutatea acestor capacele la diferite date de la capacire. Oricum este un lucru minor in ceea ce priveste cresterea albinelor si nu ar trebui sa fie motiv de galceava.
Nu e nici o galceava,e interesanta discutia.
Nu este aici topicul, dar o sa pun niste date despre celule in alta parte.
pentru cei care doresc sa tinem legatura - milotoi.ro :hi:
cine doreste un exemplar scanat din calauza stuparului ma poate gasii la:
milotoi @ clicknet.ro
si un exemplar dintr-o lucrare deosebita:
x
in curand photo cu realizarea centrifugii cu ax orizontal. pana atunci proiectul actualizat:
www.milotoi.ro/Cris/Centrifuga.htm
vei produce astfel de centrifugi in serie sau faci numai una artizanal ?
Citat din: dragos2006vei produce astfel de centrifugi in serie sau faci numai una artizanal ?
nu am utilajele necesare pt a putea face acest lucru in serie, iar la sumele care mi s-au cerut pt executie (2.000-2.500 euro), nu cred ca ar fi prea multi amatori.
proiectul este realizat in practica fara cuve si sistemul de blocare rame.
chiar daca nu a iesit ca in poze, satisfactia este mare ca o realizez singur la un cost (numai materiale) in jur de 3.000 ron.
chiar daca are abateri de pana la +/- 5mm o sa prezint ceva photo in curand.
Vei ramane uimit cati cienti ai avea ! ia numai exemplul Apitotal care a ajuns la niste preturi absurde si tot nu face fata la comenzi.
Citat din: cristi xin curand photo cu realizarea centrifugii cu ax orizontal. pana atunci proiectul actualizat:
www.milotoi.ro/Cris/Centrifuga.htm (//#)
foarte interesanta centrifuga!
dragos are dreptate, mai ales daca raportul calitate-pret avantajeaza apicultorul!
faza actuala
revin pe forum pentru ca persoana care m-a exclus cu ceva timp in urma a renuntat la drepturile pe care le primise si care nu intelesese ca in functia pe care o detinea trebuie sa-ti pastrezi obiectivitatea si echidistanta fata de cele scrise aici.
ca si pe stuparitul unde abuzurile persista incontinuare anumiti responsabili nu inteleg ca proprietatea asupra unui domeniu (cum ar fi si acest forum) nu le da dreptul sa jigneasca avand "cheia" de la intrare.
dupa targul apicol de la campina unde unul din colegi (unul din cei care au contribuit la consolidarea forumului la inceputurile lui) m-a intrebat de ce nu mai postez pe forum, am facut imprudenta sa-i raspund aici ceva de genul (intre timp acea postare a fost stearsa cu totul):
- forumul a devenit un fel de chat, in care, locul unor subiecte serioase a fost luat de o atmosfera securista de verificare a ip-urilor si de simpla paruiala.
reactia celui care avea acces la "cheie" a sunat ceva de genul:
"- pentru tine s-a inventat securitatea"
propozitia asta m-a determinat sa distrug toate textele importante postate pe acest forum. sincer nu consider nici ca am facut o fapta buna, dar nici una rea. oricum s-a strans aici atata "maculatura" ca nimeni nu mai are timp sa citeasca ce s-a scris in urma. am cheltuit ceva timp si bani, iar cei care intradevar pot aprecia munca cuiva, vor gasii concentrate cunostintele acumulate de mine pe pagina mea pe care doresc sa o dezvolt.
am urmarit forumul din umbra si sunt dezamagit de lipsa subiectelor serioase. din aceasta perspectiva simpt lipsa celor cu care am pornit la inceput: bio, pricoparthur, drone1952, zip2006, teinegru64, lulachy, gore, valy gudas (si ii rog sa ma ierte pe cei care i-am omis). eu am fost catalogat dealungul timpului sub diferite titulaturi cam nebun. oare cei care nu mai doresc ca participe la discutii, precum si cei care stau in umbra de cand s-au inscris ce motive au??????????????
este ultimul text postat de mine pe forum. implicarea mea se va limita numai la postarea de fotografii cu un scurt text explicativ. cine doreste un dialog cu mine stie unde ma gaseste.
Ati spus ca ati revenit pe forum pentru ca cineva cu o anumita functie aici s-a retras, dupa care ati afirmat ca este ultimul text pe care il postati...
Pot sa va intreb de ce?
Daca persoana care v-a deranjat s-a retras, de ce nu vreti sa va continuati activitatea alaturi de noi ceilalti?
Criticati lipsa subiectelor interesante, insa in loc sa abordati astfel de subiecte, sa deschideti noi discutii, sa va aduceti contributia la dezvoltarea forumului, devenit "maculatura" in opinia dumneavoastra, bateti in retragere si spuneti ca va limitati la postarea de fotografii!
Tot este ceva, daca din acele fotografii membrii forumului pot invata ceva...
Nu ar fi mai bine, in loc sa improscati cu noroi in munca altora, sa dovediti ceva mai multa ingaduinta si sa impartasiti si altora din experienta dumneavoastra?
Pe forum sunt foarte multi care ni s-au alaturat pentru a invata ceva, pentru ca sunt incepatori, pentru ca au diverse intrebari carora nu le gasesc raspuns, si care spera ca alaturi de cei cu experienta sa descifreze tainele acestei frumoase indeletniciri numita apicultura!
Asadar, daca aveti "subiecte serioase" abordati-le aici si cu siguranta veti fi apreciat.
Restul sunt vorbe-n vant... si ca si vantul... zboara...
Da, inainte sa ma intalnesc cu Tom Glenn si Randy Oliver am crezut ca orice propozitie a lor va fi o revelatie sau o informatie extrem de valoroasa. In realitate 80% din comunicare este ..... de relaxare.
Mai o gluma mai o teapa si din cand in cand si o informatie utila sau de fapt in realitate 3 - 5 cuvinte mi-au deschis mie o perspectiva noua in anumite subiecte pt ca alea imi lipseau.
Da, e adevarat ca la un pahar de vb pe forum nu este ca la universitate la cursuri.
Am fost o luna de zile la County Fair 2 zile pe saptamana si am vb publicului despre albine si raspuns la intrebati. Este uimitor cum uni absorbeau informatia si alti nu erau interesati.
Tu, daca iti face placere, pune informatia pe masa si uni or sa se serveasca si alti nu.
Or sa fie si din aia care or sa intepe sau faca misto ca asa este amalgamul uman.
Eu am multe de invatat de la tine.
Cristi X a scris:
"oricum s-a strans aici atata "maculatura" ca nimeni nu mai are timp sa citeasca ce s-a scris in urma. "
Intr-un restaurant din Vestul Salbatic, scria mare deasupra pianului: "Nu trageti in pianist; canta si el cum poate!"
Ce scandal ar fi pe forum daca cineva ar sterge parte din postarile unor membrii care i se par neinteresante?
Ai dat cateva nume de useri care sunt recunoscuti ca buni stupari si care au scris lucruri interesante aici. Daca toti acestia ar scrie aici, sigur nivelul de informatie al forumului ar creste. Vorba lui Janese: implicare!
Citat din: cristi x din Octombrie 09, 2010, 02:07:52 PM
In paginile acestui site veti gasi aproape toate informatiile stranse si prelucrate de mine. Consider ca viata mi-a dat o sansa pe care nu am dreptul sa o pastrez in mod egoist. Incepatorilor le recomand sa citeasca cu atentie sfaturile mele, iar celorlalti sa lase orgoliile si sa purtam un dialog deschis si coerent nu pe principii, ci pe practica si experienta.
.
Frumoase cuvinte dar mai trebuie sa cauti toate xxxxxx, si sa le pui ceva ce ai luat. Altfel tot ce spui pe aici sunt doar cuvinte desarte.
Citat din: cristi x din Octombrie 18, 2007, 03:50:29 AM
x
CE POT EU SA INTELEG DE LA TINE? MAI BINE ROAGA UN MODERATOR SA LE STEARGA CA NU DA PREA BINE LA UN FORUM.
Citat din: balas din Octombrie 10, 2010, 07:42:24 AM
Citat din: cristi x din Octombrie 18, 2007, 03:50:29 AM
x
CE POT EU SA INTELEG DE LA TINE? MAI BINE ROAGA UN MODERATOR SA LE STEARGA CA NU DA PREA BINE LA UN FORUM.
Daca taceai ...... nu mai erai TU. :nono:
Nici de la tine nu ma astept la prea multe. 1 2 3 4 Merci la tot. Sfat bun, ce s azic. Scurt si la obiect.
Citat din: AndreiRN din Octombrie 10, 2010, 09:09:34 AM
Citat din: balas din Octombrie 10, 2010, 07:42:24 AM
Citat din: cristi x din Octombrie 18, 2007, 03:50:29 AM
x
CE POT EU SA INTELEG DE LA TINE? MAI BINE ROAGA UN MODERATOR SA LE STEARGA CA NU DA PREA BINE LA UN FORUM.
Daca taceai ...... nu mai erai TU. :nono:
un mare dusman al albinelor - mohorul
cantarirea stupilor pt iernare
Citat din: cristi x din Octombrie 10, 2010, 07:32:48 PM
un mare dusman al albinelor - mohorul
de ce e dusman mohorul?
albinele se agata in mohor, nu se mai pot elibera si mor...
Citat din: pharaonu75 din Octombrie 10, 2010, 10:37:46 PM
albinele se agata in mohor, nu se mai pot elibera si mor...
deci in pozele de mai sus sunt albine captive?
eu credeam ca sunt la polen...
nasol tare
si mohorul cum le atrage?
ce putem face?
Citat din: cristi x din Octombrie 10, 2010, 07:35:48 PM
cantarirea stupilor pt iernare
Foarte desteapta chestia. Mai ales treaba cu sustinutul sistemului pe doi stupi vecini e super.