Mesaje Recente

1
PLANTE MELIFERE / Re: Sourwood (Oxydendrum arbor...
Last post by Obombo - Ieri la 06:12:34 p.m.
Nu ca sa-ti tai din entuziasm, dar ca sa faci miere pe de-adevaratelea e nevoie de o padure, nu de cativa copaceii.
Nu mi-as face iluzii prea multe nici in privinta pretului.
2
ARBORI MELIFERI / Re: concurs ....cine a plantat...
Last post by Obombo - Ieri la 05:57:24 p.m.
Ar fi frumos daca ar inflori in perioada aia, dar din ce am gasit eu rezulta ca infloreste in iunie-iulie. Oricum, cativa copacei nu ar insemna nimic, e  evoie de hectare de plante ca sa faci ceva. M-am uita si dupa seminte, dar preturile pe Amazon mi se par exorbitante: 14 € pentru 50 de seminte.
3
POZE ŞI VIDEO / Re: foto Gore
Last post by dan sebastian - Ieri la 08:56:43 a.m.
Multumesc !
Am inteles, dar nu in profunzime. Dupa ce mai studiez un pic pe net sper sa pricep tot. Am urmarit pe dl. Ursu (nu cel cu stupii) si mi-a placut mult sistemul Guyot.
4
PLANTE MELIFERE / Re: Sourwood (Oxydendrum arbor...
Last post by dan sebastian - Ianuarie 22, 2022, 01:24:35 p.m.
Avantajul acestui arbore ar fi mierea extrem de scumpa (50 dolari / kg exact ca mierea de Tupelo de creste in mlastinile din California) plus inflorirea lui tarzie,  intr-o perioda fara cules in tara.
5
PLANTE MELIFERE / Sourwood (Oxydendrum arboreum)...
Last post by dan sebastian - Ianuarie 22, 2022, 11:17:38 a.m.
Arbore melifer nativ in America de Nord, cu productii foarte bune si inflorire tarzie, dupa tei si floarea soarelui, in sfarsit de iulie si inceput de august. Rezistent la frig si conditii sarace de sol, merge pe orice panta cam ca salcamul.
As fi interesat sa incerc aclimatizarea.
6
ARBORI MELIFERI / Re: concurs ....cine a plantat...
Last post by dan sebastian - Ianuarie 22, 2022, 11:11:53 a.m.
Am asteptat mai mult de 1 luna pentru niste seminte de Sour wood (lemn acrisor sau lilly of the valey - un fel de margaritar). Din pacate plicul nu a ajuns. E un arbore pe care mi-as dori sa vad ce poate face in tara. Ar inflori intre sfarsit de iulie si toata luna august, exact intr-o perioada in care e lipsa de nectar crunta.
7
STUPI / Re: stupi din poliuretan
Last post by stefanescu - Ianuarie 19, 2022, 06:33:13 a.m.
Stupii din poliuretan nu ii vopsi anul asta. Vopsestei peste un an. Prinde mai bine vopseaua. La anu cu un trafalete mic in primavara ii vopsesti fara probleme. Asa am facut eu.
8
RAME ŞI FAGURI / Re: Tip de frezare extrem de s...
Last post by NYK74 - Ianuarie 18, 2022, 08:47:26 p.m.
Nu am avut ocazie sa văd cum arătau abricurile acelea la ruși, dar eu am cîțiva ani de cînd folosesc rama model italian și îs mulțumit asa.Ramele le confecționez singur și însîrmarea folosită e tot ca la ei pe verticală.
9
STUPI / Re: stupi din poliuretan
Last post by DanielaB - Ianuarie 18, 2022, 07:31:29 p.m.
Aici vantul bate in general din est sau vest si nu prea tare, dar in primavara a fost o furtuna groaznica. A daramat un nuc, un brad, a luat un acoperis, semne de circulatie, o rama de panou publicitar cat toate zilele, la mine in curte a rupt pomi si sarpante intregi din merii de 10 metri inaltime.

Intre timp am luat grund pe baza de apa si vopsea sa-i vopsesc. Sper sa ma descurc cand vor sosi albinutele. Multumesc mult pentru ajutor.
10
POZE ŞI VIDEO / Re: foto Gore
Last post by gore - Ianuarie 18, 2022, 06:34:32 p.m.
Salut. Vin cam tarziu cu raspunsul, nu intru zilnic pe net, tai via personal, via e hibrida, soi negrufolosesc o taiere in Cep – este formațiunea lemnoasă scurtă, ce rezultă din scurtarea coardei la 2-3 ochi. Poate fi cep de rod, înlocuire, siguranță sau de rezervă;Totodata las si Călărașul – acea formațiune lemnoasă pe care o întâlnim de regulă la vițele conduse în forme joase și se recurge la această formațiune doar când butucul nu are brațe suficiente. Sper ca am fost inteles, practic e mai simplu cand vezi cu ochii tai.