• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Apicultura pe smartphone

Creat de romikele, Noiembrie 17, 2018, 09:17:02 p.m.

« precedentul - următorul »

romikele

Cum ajută bâzâitul albinelor la creșterea producției de miere.

Aflăm de aici!

Kiwi Bee

Am vizionat un film de la ei si nu sint complet convins de aplicatia aceasta. Dar poate ca eu gresesc?
In acest video se vorbeste despre alerta data de aplicatie in pregatirile pt roit. Si se arata ca la coloniile in cauza sint potirase crescute - aplicatia a dat alerta. Apicultorul in cauza spune ca roitul va avea loc peste doua saptamini.
Pt mine potirasele mai degraba dau semnal pt schimbare linistita. Daca chiar nu este loc la baza fagurelui pt botci de roire atunci intreadevar albinele le fac pe ici colo pe faure dar sint mai multe si mai grupate.
Posibil ca se poate ajusta aplicatia cu mesaje introduse de catre fiecare apicultor in parte dupa ce a experimentat o gramada cu aplicatia la multe colonii. Dar inca nu am citit destul pe pagina lor ca sa vad daca aplicatia are o astfel de functie.

http://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=GlRc7ydhO1w

stefanm

Pai s-au modernizat si reginele , au si ele smartfon , acum pot anunta apicultorul prin mesaje , pot cere ajutor sau intariri, isi pot face si pagina de fb :) :). Lasand gluma la o parte eu cred ca e posibil,a avansat asa de mult tenologia,si rapid , ca nu ma mai mir de nimic. Acum 30 de ani ma chinuiam sa bag telefon fix in locuinta parintilor mei la tara ( erau 3 telefoane in tot satul ) iar acum vorbim la telefon si din buda (scuze). Asa ca orice  e posibil si chiar ar fi folositor acest lucru fiindca nu ai mai deranja albinele tot timpul .
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate