• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

atentie la hot

Creat de dragos2006, Aprilie 16, 2010, 12:54:50 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

In ziarul Adevarul de seara din 15 04.2010 scrie ca din Cristurul Secuiesc Jud. Harghita de la apicultorul Paula Ciotlos s.a furat 120 familii de albine.Intr-o noapte dupa urme cu trei dube au dus.Haideti dragi colegi sa depistam hotii.Din pacate si dintre noi,mai sant astfel de oameni.Asta numai un profesionist a putut sa faca. :hi:

erco

Pai in general cel care fura stupi e apicultor,le fura cred ca sa vanda familiile sau sa-si umple el noile lazi goale. Eu daca as avea "ghinionul" sa dau peste asa ceva,vai...am un caine special dresat pentru oameni.  :nebun:

bumbee

E greu sa mai prinzi hotul acum.
E bine daca dna Paula Ciotlos poate face o descriere a stupilor semne distincte pe rame, etc.
Cei care au de gand sa cumpere stupi sa fie atenti de unde-i cumpara.
Cei care fura de acolo(Harghita) vin si vand la noi (Constanta) si invers.
Atentie! Paza! Si ar fi bine sa avem sisteme de supraveghere prin satelit.
Cu respect,
Mihai

Simi

Iata ce mesaj am primit ieri 17 aprilie 2010 de la Dl. Bogorin (directorul sc apicola Sibiu, vicepresedintele asociatiei din Sibiu)
S-au furat 15 fam de albine din Cantonul Slimnic ( domnul Capata ) , va rog sa contactati sefii de post din comunele dumneavoastra si  politia comunitara si sa - i rugati sa vrifice orice transport de stupi din aceasta perioada si sa - si noteze nr de masini si numele soferilor.Perioada propice transportului este  seara sau dimineata devreme.Ii rog pe cei care vand sau cumpara stupi  sa faca un act scris in care sa consemneze tranzactia .Luni dimineata voi lua legatura cu Politia Judeteana si Politia Comunitara si ii voi ruga sa verifice toate transporturile de stupi din aceasta perioada .Deoarece s-a ajuns in aceasta situatie sunt obligat sa ii informez ca nici un transport de albine nu se poate face fara un certificat de transport eliberat de catre medicul veterinar care se cosemneaza cine vinde si cine cumpara iar in situatia in care se transporta in pastoraal (acum la rapita ) sa aiba certificat de sanatate si autorizazie de pastoral vizata de asociatie . Cu stima Bogorin Ioan Marius
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.