Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Revoluție? M-a pufnit rasul? Cine sa iasă? Și de ce? Sa aducă o noua clasa de hiene?

Cine a ieșit in Decembrie 89? Petre Roman, Dan Iosif, Iliescu, și ceilalți asemenea!
Ăștia sunt acum la butoane. De ce s-ar înlocui unii pe alții?
Dacă nu făceau Comuniștii din eșalonul 2 revoluția, tot sub comunism eram. Ca in Koreea

vulpea

Tinule,ai uitat cand ai vazut ca si ... mamaliga explodeaza ? si mai ales,de cand lumea la romani,astia romanii au 'prostul' obicei sa-si omoare conducatorii,indiferent din ce 'aripa' sunt ?

bmdna

Citat din: vulpea din Noiembrie 18, 2017, 12:18:46 AM
Tinule,ai uitat cand ai vazut ca si ... mamaliga explodeaza ? si mai ales,de cand lumea la romani,astia romanii au 'prostul' obicei sa-si omoare conducatorii,indiferent din ce 'aripa' sunt ?

Domnul Oroles spunea mai sus "Incepand din sec. al XIV-lea si pana la a doua jumatate a sec. al XIX-lea au fost numai corupti si incompetenti la conducerea statelor romane". Avand in vedere acest aspect si aplicand principiul domnului Kov toti sint vinovati, deci faptul ca au fost ucisi unii dintre ei este expresia dreptatii.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

oroles

Bmdna, silogismul tau nu prea are de-a face cu ce am spus eu. Oricum suntem unul dintre putinele popoare europene care ne-am omorat doi liderii in ultimii 72 de ani si am mai si inregistrat momentele. A se vedea executia lui Antonescu si demnitatea cu care a stat in fata pustii...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Ce pedeapsa ar fi trebuit sa primească teroriștii legionari care au ucis mișelește opozanții politici?
Cine scoate sabia, de sabie va pieri!
O parte din cei condamnați după 1945 la temnița au suportat și consecințe ale faptelor lor, pe lânga "lupta de clasa".

vulpea

Tinule,eu zic sa fim mai rezervati cu legionarii ( in acuzatii ) si asta din mai multe motive,printre care : 1. la Partidul legionar i se mai spunea si Partidul impuscatilor; 2. faptul ca marele Noica era arhicunoscut ca simpatizant legionar,spune totusi ceva ; si multe altele(ca sa fiu mai scurt).

stefan1

Citat din: tinumaftei din Noiembrie 18, 2017, 07:57:15 PM
Ce pedeapsa ar fi trebuit sa primească teroriștii legionari care au ucis mișelește opozanții politici?
O parte din cei condamnați după 1945 la temnița au suportat și consecințe ale faptelor lor, pe lânga "lupta de clasa".

Trebuie sa spunem ca a fost o spirala a violentei. A fist asasinat I.G.Duca de 3 legionari pentru ca a interzis partidului lui Codreanu sa participe la alegerile (parca din 1934). Mai apoi a fost asainat salbatic, de catre 10 legionari a unui fost legionar care a criticat 'capitanul'. Apoi au fost asainati in temnita, miseleste, 14 legionari: cei care au participat la cele 2 atantate, dar si Zelea Codreanu. Adevaratul motiv al asasinari a fost teama ascensiunii acestui partid, care la ultimele alegeri a obtinut cca 3/4 din voturile avute de taranisti si era a 3-a forta politica a tarii.
  Oricum, crimele facute de legionari sunt 'parfum' fata de ce au facut comunistii ulterior.
  Am mai spus-o: Cum sa condamni membrii de rand ai unui partid pentru faradelegile conducatorilor lor??? Ar insemna ca toti membrii PCR sa rabde ce au rabdat legionarii in inchisori.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Citat din: tinumaftei din Noiembrie 18, 2017, 07:57:15 PM
Dar pedeapsa pentru "opozantii politici" care au ucis legionari ar trebui sa fie mai mica?

oroles

Dl. @stefan1 a zis lucrurilor pe nume. Ca o gluma, mi-aduc aminte ca la o sueta in facultate, un profesor care bause cam multa bere ne-a zis: "Iorga asta a scris si multe prostii! Noroc că l-au oprit legionarii la timp." Noi ca studenti ne-am amuzat copios atunci...

tinumaftei

Domnilor, la violenta nu se apelează decât atunci când nu mai exista argumente!
A ucide un om, fără a fi judecat mai întâi, chiar formal, reprezintă dovada unei mari lașități. Mișcările politice, chiar legionarii și Comuniștii, trebuiau lăsate libere. Nu și grupurile politice înarmate. La ce le foloseau armele? Sa convingă poporul?
Cine poarta pe timp de război arma, fără ca sa fie militar poate gi ucis pe loc. Cine face uz de arma fără ca sa fie membru al forțelor de ordine, poate fi ucis pe loc.
Hai sa terminam cu aceasta apologie a violentei legionare!

vulpea

Tinule,iar 'gresesti' : judecata  'formala' a lui Ceasca zici ca nu a fost o dovada a lasitatii,sa fim seriosi ?!.zic :daca Ceausescu af fi dat 'drumul' la mancare,dupa achitarea datoriilor Ro si ,mai ales,daca ar fi dat drumul romanilor in afara(ca Tito la sarbi ),te asigur ca mult timp dupa '89 Ceauseacu ar mai fi condus Ro,fara nici o problema ( E DE ADMIRAT CA ACEST CONDUCATOR AL RO a fost in stare sa bata cu pumnul in masa chiar la Gorbaciov acasa,precum Hrusciov la Natiunile Unita,cu 'secole' in urma,fapt pentru care ar trebui sa fim mandri! sunt constient de faptul ca adevarul este totdeauna SI ETERN relativ. si totusi ...

vulpea

PS.am avut ,la 'Doftana' de Severin-Liceul Traian- un eminent prof.de Romana,care a caracterizat toata 'opera' lui Iorga ca fiind DOAR o compilatie a tot ce a citit (singurul merit al lui Iorga fiind capacitatea fenomenala de citire rapida si memorare extrema),cu singurul MARE 'neajuns' ca era extrem de avid dupa onorurile academice,pe care 'pretindea' si le obtinea intr-o 'veselie',fapt care efectiv nu-i facea cinste !

tinumaftei

Citat din: vulpea din Noiembrie 19, 2017, 09:01:58 PM
Tinule,iar 'gresesti' : judecata  'formala' a lui Ceasca zici ca nu a fost o dovada a lasitatii,sa fim seriosi ?!.zic :daca Ceausescu af fi dat 'drumul' la mancare,dupa achitarea datoriilor Ro si ,mai ales,daca ar fi dat drumul romanilor in afara(ca Tito la sarbi ),te asigur ca mult timp dupa '89 Ceauseacu ar mai fi condus Ro,fara nici o problema ( E DE ADMIRAT CA ACEST CONDUCATOR AL RO a fost in stare sa bata cu pumnul in masa chiar la Gorbaciov acasa,precum Hrusciov la Natiunile Unita,cu 'secole' in urma,fapt pentru care ar trebui sa fim mandri! sunt constient de faptul ca adevarul este totdeauna SI ETERN relativ. si totusi ...

Una este sa intri peste cineva in casa și sa ii împuști pe el și copiii lui și alta este sa fie judecat de un complet legal instituit.
Procesul lui Ceaușescu avea final cunoscut. La fel și al lui Ramaru!!
Nu sentința a fost greșita in cazul Ceaușescu, ci faptul ca nu a fost respectata procedura. Ceaușescu a fost un criminal atât ca autor fizic cât și moral, iar după legile in vigoare la acea data putea fi condamnat la moarte. In fapt a fost un asasinat politic.

tinumaftei

Citat din: vulpea din Noiembrie 19, 2017, 09:13:12 PM
PS.am avut ,la 'Doftana' de Severin-Liceul Traian- un eminent prof.de Romana,care a caracterizat toata 'opera' lui Iorga ca fiind DOAR o compilatie a tot ce a citit (singurul merit al lui Iorga fiind capacitatea fenomenala de citire rapida si memorare extrema),cu singurul MARE 'neajuns' ca era extrem de avid dupa onorurile academice,pe care 'pretindea' si le obtinea intr-o 'veselie',fapt care efectiv nu-i facea cinste !
Politica oricui este discutabila. Dar moartea lui Iorga a fost profund injusta, opera unor teroriști. Prin urmare aprecierea acestei fapte ca pozitive îmi pare o apologie a infracțiunii.

Kov iulian

Citat din: tinumaftei din Noiembrie 19, 2017, 12:58:38 PM
Domnilor, la violenta nu se apelează decât atunci când nu mai exista argumente!
A ucide un om, fără a fi judecat mai întâi, chiar formal, reprezintă dovada unei mari lașități.
Exista totusi o exceptie de la regula.
Consider ca nu trebuie aratata nici o mila fata de gruparile de interlopi.
Dar la noi merg 5 sa o salte pe tata Leana ca vinde patrunjel pe marginea drumului nu sa ii starpeasca pe nemernici astia.