Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Nu mi-am dat parerea la nici un sondaj insa la nivelul meu mi-am spus punctul meu de vedere oamenilor din institutiile statului.
La sfatul meu un primar a plantat salcam in zonele impropii agriculturi.
La alt nivel nu m-am bagat ca nu e de mine,dar la cat sant eu de staruitor nu scapau fara sa-mi rezolve doleantele. =))

ciucur

Citat din: mph din Ianuarie 12, 2015, 08:28:24 PM
Aaaaa......pai cand spuneam de ideea subventiei pe familia de albine s-au gasit forumisti sa afirme ca nu se poate asa ceva.
Au topit oare bani prin asociatii si nu prea le convine ca se duce businessu' cu facturile taiate pe genunchi::))
Oamenii astia au facut la propriu reglementari legale in acord cu interesul lor si nu al apiculturii pe ansamblu.
Ia priviti pe pagina mea de prezentare si vedeti ce scoruri sunt la votul de acolo !!!!
Oare cei care monitorizeaza forumul s-or fi uitat si pe sondajul initiat de mine?????

http://forum-discutii.apiardeal.com/index.php?topic=5951.210#lastPost

Salut !

Cred ca sunt dintre cei care am votat 'nu' subventiei pe familia de albine.
Sunt incepator, cel mai proabil nu voi accesa niciodata vreo masura in agricultura. Am alta profesie, apicultura e un hobby. Nu fac afaceri murdare, nu tai facturi pe genunchi, vreau un trai in care toata lumea sa primeasca ceea ce merita, in functie de ce/cat munceste.
M-am saturat insa de subventii si ajutoare prost gestionate. Pe unde mergi, toti viseaza subventii. Tot romanul tine cate o vaca, cateva oi, cateva familii de albine, ca poate da statul subventie. Vai de mama lor animale. Sunt de proasta calitate si neingrijite/bolnave.
Subventia e de la noi din buzunare. Corect ar fi ca sa fie stimulata performanta. Trebuie sa terminam cu subventia pe subzistenta.

Ce zici daca ar primi producatorii subventie pe un produs (lapte/miere/carne etc.) dupa vanzarea produsului 'prin' casa de marcat ?
Daca esti bun si faci calitate vinzi, si apoi primesti subventie. Pe baza documentelor justificative. Fara intermedieri, doar de la producator prima vanzare. Vrei sa vinzi miere la borcan de acasa? Foarte bine, dar nu primesti subventie.
Daca postarea mea compromite sansele renasterii apiculturii romanesti, sa fie stearsa. Apicultorii adevarati (profesionisti sau semi-pro cum zice Dragos) nu se bazeaza pe subventie. Sigur ca daca o primesc e bine venita, insa ei o merita.
Mie mi-ar fi rusine sa cer subventie amator fiind. Daca imi doresc subventie, trebuie sa ma straduiesc sa fac pasul la semi-pro.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

mph

@ Dragos
Ai dreptate in ce ai scris. Subventia in cadrul pietelor comune reprezinta:
1. un ajutor pentru dezvoltare si competitivitate in asa fel incat sa putem concura intr-un cadru global fara a fi defavorizati- si aici incadram apicultorul profesionist
2. o modalitate de a sustine gospodariile familiale- aici incadram indivizi cu stupine pentru subzistenta sa-i spunem

Ti se pare o idee stralucita sa se subventioneze pentru profesionisti pe sistemul actual si pe subzistenta la nivel de stup asa cum este el definit in lege ?

Daca apicultorii profesionisti sunt organizati si pot sa-si sustina proiectele de hotarari normative, atunci trebuie sa recunoastem ca exista si mici apicultori, neorganizati care trebuie sa aiba acces la finantare fara a fi obligati impotriva Constitutiei sa se alature unei asociatii apicole. Fiecare trebuie sa aiba acces la  bani dupa un anume algoritm.

Este parerea mea.

@ Sima

Daca fiecare se informeaza si actioneaza pe nivelul lui atunci lucrurile se misca inspre bine

@ Ciucur

Aici vorbim de subventia producatorului iar ce spui tu se refera mai mult la domeniul comertului.
Cred ca treaba producatorului este aceea de a produce, a procesaorului de a prelua si prelucra si a vanzatorului sa vanda.Daca fiecare va face foarte bine partea lui atunci va fi bine.

D006

Nu este obligatoriu ca toti sa aibă acces la bani . Nu trebuie nici un algoritm , nimeni nu iti va bate la poartă sa-ți dea o sacoșă cu bani ca tu esti filipardis neasociatul . Nicaieri in Europa nici un fermier nu este rugat cu bani . Tendinta este spre asociere si mari exploatatii agricole. AMATORUL NU ARE NEVOIE DE SUBVENTIE .

mph

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 12, 2015, 11:31:08 PM
Nu este obligatoriu ca toti sa aibă acces la bani . Nu trebuie nici un algoritm , nimeni nu iti va bate la poartă sa-ți dea o sacoșă cu bani ca tu esti filipardis neasociatul . Nicaieri in Europa nici un fermier nu este rugat cu bani . Tendinta este spre asociere si mari exploatatii agricole. AMATORUL NU ARE NEVOIE DE SUBVENTIE .
Ideea era ca trebuie alocat proportional un buget pentru exploatatiile apiculturii profesioniste pentru ca ele concureaza la nivel de piata globala dar si taranul roman are dreptul sa primeasca finantare pentru ca este un back up la nivelul economiei in cazul unui cataclism, situatii de forta majora. Daca  economia globala pica maine in cap si trei luni nu ai acces la resurse de electricitate in Romania, crede-ma ca satul romanesc salveaza tara asta de la dezastru. Hai sa privim in perspectiva si sa protejam Romania. De ce sa gandim limitat?

D006

noi suntem in urma cu 100 de ani fata de economia globala , asa ca daca maine pică ca noi valul va ajunge peste 100 de ani .  :P

mph

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 12, 2015, 11:48:58 PM
noi suntem in urma cu 100 de ani fata de economia globala , asa ca daca maine pică ca noi valul va ajunge peste 100 de ani .  :P

Deci suntem salvati. Moaaaaaaah...ai dreptate. Scoate hidromelul si hai sa petrecem!

bio

Sal Ciucur... cum vad diferit situatia fata de tine ... si este cam tirziu i-ti raspund direct pe mesajul tau.

Citat din: ciucur din Ianuarie 12, 2015, 09:13:32 PM

Salut !

Cred ca sunt dintre cei care am votat 'nu' subventiei pe familia de albine.fiecare are dreptul sa-si spuna liber parerea...
Sunt incepator,inseamna ca nu prea cunosti acest domeniu prea bine--nu fii prea categoric ca  peste ceva timp poate o sa-ti schimbi parerea  cel mai proabil nu voi accesa niciodata vreo masura in agricultura. Am alta profesie, apicultura e un hobby. Nu fac afaceri murdare, nu tai facturi pe genunchi,daca nu doresti subventia pe familia de albine se subintelege ca esti de acord cu practicile amintite chiar aici de tine deoarece prin acordarea subventiei pe familia de albine nu mai exista si ramura "afaceristilor" in cadrul apicultorilor vreau un trai in care toata lumea sa primeasca ceea ce merita, in functie de ce/cat munceste.

M-am saturat insa de subventii si ajutoare prost gestionate. confunzi subventia de familia de albine cu ajutorul socialPe unde mergi, toti viseaza subventii. Tot romanul tine cate o vaca, cateva oi, cateva familii de albine, ca poate da statul subventie. Vai de mama lor animale. Sunt de proasta calitate si neingrijite/bolnave.
Subventia e de la noi din buzunare.oricum banii din buzunar au fost luati numai ca organizarea lor lasa de dorit Corect ar fi ca sa fie stimulata performanta. Trebuie sa terminam cu subventia pe subzistenta. ti-am spus m-ai sus confunzi ajutorul social cu subventia agricola.

Daca esti bun si faci calitate vinzi, si apoi primesti subventie. Pe baza documentelor justificative. Fara intermedieri, doar de la producator prima vanzare. Vrei sa vinzi miere la borcan de acasa? Foarte bine, dar nu primesti subventie.adevaratul cistig ca urmare  a practicarii apiculturii este dat de valoarea polenizarii... mierea reprezinta mult mai putin..
Daca postarea mea compromite sansele renasterii apiculturii romanesti, sa fie stearsa. Apicultorii adevarati (profesionisti sau semi-pro cum zice Dragos) apicultorii sunt impartiti in amatori, semi sau profesionisti si afaceristii--acestia din urma i-si bazeaza succesul pe extragerea de fonduri nu se bazeaza pe subventie. Sigur ca daca o primesc e bine venita, insa ei o merita.
Mie mi-ar fi rusine sa cer subventie amator fiind. cum te vad  cu bun simt, sunt sigur ca daca ai avea subventia pe familia de albine o vei folosii numai pentru apicultura Daca imi doresc subventie, trebuie sa ma straduiesc sa fac pasul la semi-pro.

bio

dragoshele te lasa omul liber 2-3 zile si vad ca-ti iei viteza.... =))
..ia sa-ti trag oleaca frina de mina ca iar aiurezi pe aici...

si la tine direct pe text ca nu am timp prea mult sa tye rezolv.

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 12, 2015, 08:40:50 PM
Chiar daca suntem off-topic iti raspund  :).
  In sondajul tau nu este nimic deosebit , sa o spunem verde in fată , 85% dintre cei care intra in mediul virtual pentru apicultura , in viata reala nu au tangentă cu apicultura profesionista sau cel putin semi-profesionista .sigur  nu au legatura nici cu "extragerile de fonduri "... sa nu mai spun ca multi au probleme reale de comportament si nu pot comunica in viata reala cu oameni din institutiile statuluida au probleme de comunicare cu institutiile statului deoarece  nu  si-au facut asociatii personale unde sa-si numeasca   nevestele sefe numai sa poata asista si ei la discutii inalte....

In fapt cei 85% si-au dat cu parerea fara sa stie cu ce " se mănîncă " apiculturapoate  stiu cum se "maninca" apicultura  in Romania, cum se fac "afacerile",.. dar sunt prea finutzi sa spuna verde in fata.. Si acum cireasa de pe tort  :D... cei  "85%" inseamna in realitate 131 de useri , crezi ca 131 de conturi virtuale pot decide soarta apiculturii romanesti dar au decis-o se pare celelalte 7 conturi virtuale..??? Pun pariu pe toti banii ca toti cei 131 de votanti nu au impreuna mai multi stupi uni poate nu au prea multi stupi...dar sigur stiu mai multa apicultura decit tine...decat Mirel Balaban  sau Aurel Chilom.nu mai folosii numele altora... am impresia ca  incerci sa te ascunzi dupa ei
  Stiu ca adevarul doare ....am vazut ca te doare cind Albinel--parca asa il chema ---te-a scuturat oleaca.. si gata vroiai sa-ti iei jucariile si sa ne lasi

filip

Dragos la fel ca Ponta nu vede unde s-a gresit .
Totul e perfect dar raman doi oameni nentelesi.............
Sa fie aroganta bat-o vina?
http://www.stiripesurse.ro/ponta-nu-intelege-cu-ce-a-gresit_944087.html
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ciucur

Domnule bio,

Stiu care e diferenta intre ajutorul social si subventie. Eu voiam sa spun ca prea multi isi doresc subventia asa cum isi doresc si ajutoare sociale.
Nu sunt de acord cu subventia pentru toata lumea, sunt insa de acord cu subventia acolo unde se face performanta.
De cand lucrez, sunt platit in functie de performanta. Am niste obiective clare, daca nu le realizez e si vina mea, deci nu ma astept ca patronul sa imi dea totusi ceva ca poate e Craciun sau Paste.
De asemenea inteleg ce inseamna valoarea polenizarii si ce inseamna mierea obtinuta.
M-am referit doar la miere/polen/propolis/etc. pentru ca din pacate polenizarea nu cred ca va fi vreodata rasplatita in Romania daca nu se va impune asta de la UE.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

vranceanul

ciucur,
"Nu sunt de acord cu subventia pentru toata lumea, sunt insa de acord cu subventia acolo unde se face performanta."

O intrebare, in viziunea ta, cum poate unul care incepe o afacere (apicola in cazul nostru) sa ajunga la performanta daca nu este ajutat?
Nu cerzi ca ai o viziune prea radicala, extremista? In tara asta cel 'de jos' duce greul, el este vaca de muls si tot el este cel marginalizat. De ce vrei ca si cel ce vrea sa faca ceva sa fie dat deoparte?

Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

D006

Apicultura la nivel european nu merge bine deloc !  daca nu se pompeaza bani constant  e dezastru .

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 13, 2015, 06:24:11 PM
Apicultura la nivel european nu merge bine deloc !  daca nu se pompeaza bani constant  e dezastru .
Pai am vazut si pe aici "nu stiti cand se dau banii?" Ce alti bani decat cei pe produsele vandute?Daca se dau si altfel de bani, este o mare magarie!
Va salut.