Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

Citat din: oroles din Iulie 11, 2014, 08:36:15 PM
Cum daca lumea voteaza Klaus Johannis desi cand a devenit primar la Sibiu nu avea nici papuci in picioare si acum are nspe case. Mai mult acum PNL mizeaza pe mitul neamtului salvator si ni-l vor propune la presedintie. Oricum o sa ii iasa pe nas si lui ilegalitatile pe care le-a facut.
La cat de prosti suntem, traim bine.
Uite, te ajuta Darie. Am cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui:
Totusi ce ti-a provocat aceasta resurectie a mandriei de a fi roman. Sa fie o noua reteta de mititei la gratar?!
Cum stai cu cenusa? Poate te ajuta, la fel cum te-ar ajuta si o pauza.
Cum stai cu caracterul? Adica cu obrazul. Aici nu astept nici un raspuns.
Nu ti-e scarba uneori? 
Sa nu uiti Darie!

oroles

Am votat ca majoritatea romanilor. Se numeste vot negativ. Adica am ales pe cel mai bun dintre cei slabi. Nu am sperante mari de la Klaus Iohannis si nu cred ca e moraliceste nepatat, ca toti cei din partidele politice. Nu are cum sa conduca singur Romania pentru ca PSD-ul are majoritate in Parlament.

Acum la rece vorbind, campania lui Iohannis nu m-a convins deloc (a se vedea posturile mele anterioare cand mai eram dispus sa votez cu Ponta). Crezi ca pe romani i-a convins? Daca Ponta nu facea niste erori crase acum era presedinte: ma refer la permiterea voturilor romanilor din diaspora, evitarea unor raspunsuri clare in ceea ce priveste legea amnistiei etc. Oricare dintre candidati care intra in turul 2 era mai bun ca Iohannis.

Asa a fost si la alegerile pentru primaria Bacaului cand lumea a votat contra lui Sechelariu alegand pe cel mai apropiat candidat pe lista de vot. Cum langa Sechelariu pe lista de vot se afla Stavarache (tot cu litera "S" incepea si numele lui si asta a fost norocul) bacauanii au pus alaturi. Asa a fost si la alegerile in care s-au infruntat Iliescu si C.V. Tudor. Au votat Iliescu pentru ca sa nu iasa C.V. Tudor. Iliescu ii convinsese deja si multi il urau.

Asta nu cred ca inseamna ca mi-am pierdut caracterul. Ca sa nu mai spunem ca opiniile  si atitudinile se schimba. Nu suntem roboti... Vei vedea ca si atitudinea lui Iohannis, si ce a lui Ponta se va schimba. :D Ponta se va duce cuminte in biroul lui Iohannis si tot asa.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Apropo, credeti-ma ca acum PSD-ul nici nu isi mai doreste sa guverneze. Urmeaza o perioada dificila pentru Romania din punct de vedere economic. PSD-ul avea deja pregatit un fraier de serviciu: Calin Popescu Nevesteanu. Pardon, Tariceanu! De ce crezi ca nu avem inca buget? :D

pharaonu75

Citat din: oroles din Noiembrie 17, 2014, 11:16:00 AM
... De ce crezi ca nu avem inca buget? :D

Ca sa nu dezvaluie in campania electorala ce mariri de taxe si impozite ne-au pregatit pentru a sustine bugetul din 2015.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

MirceaCalin

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 17, 2014, 08:25:22 AM
Daca nu statea Base la butoane ... cum crezi ca a castigat Iohannis in fiefurile lui Mazare sau Oprisan .  hai sa lasam faza cu marlanismul sau bunul simt , rezultatul de acum se cunostea de la primul tur.   Tu stii cum au patrulat ieri procurorii DNA  prin Teleorman si alte judete rosii ?

Nu prea am chef să polemizez pe temă !
Dar, în opinia mea, complexul de factori care a dus la reuşita lui Johannis a avut 2 componente principale: OMUL gospodar (întreabă sibienii !) şi cu bun simţ (şi pe ecran)  ŞI dezastrul din diaspora !
Uneori mai explodează şi liniştita mămăligă...

oroles

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 17, 2014, 11:19:50 AM
Citat din: oroles din Noiembrie 17, 2014, 11:16:00 AM
... De ce crezi ca nu avem inca buget? :D

Ca sa nu dezvaluie in campania electorala ce mariri de taxe si impozite ne-au pregatit pentru a sustine bugetul din 2015.

:rotfl: =))

A iesit pe RTV Robet Negoita (PSD) si a spus ca PSD-ul trebuie sa faca un pas in spate si sa lase echipa lui Iohannis sa isi asume guvernarea.  Sper sa nu inghita pastila PNL-ul. Dau ca termen cel mai tarziu sfarsitul lui ianuarie pentru destramarea guvernului si iesirea de la guvernare a PSD. Pe umerii PSD-ului apasa prea multe, inclusiv sleahta de finantatori care cer acum banii investiti in campania lui Ponta inapoi. Vor scapa usor spunandu-le: "Stiti, nu mai suntem la guvernare!" :)))

=))  =))  =))

Ce simplu e sa faci profetii!

Alutus

Citat din: oroles din Noiembrie 17, 2014, 11:12:22 AM
Am votat ca majoritatea romanilor. Se numeste vot negativ.
Asta nu cred ca inseamna ca mi-am pierdut caracterul.
Doamne fereste. In general caracterul te defineste pentru toata viata. De aici si trecerea asta de la calomnie, la mandrie. Totusi ce te-a facut sa fi, un mai mandru roman, tocmai acum? Am inteles ca micii nu sunt determinanti. Poate sarmalele in foi de vita?! Ar fii o explicatie. Mai incearca cu cenusa.
Sa nu uiti Darie!

oroles

Se scrie "fii", nu "fi". "Fi" e o litera greceasca ce se foloseste ca notatie pentru diametrul unei piese, obiect, inclusiv de la burta de mici si bere despre care vorbesti tu.
Mandria de a fi roman am avut-o dintotdeauna, intr-o oarecare masura (mai mult sau mai putin). Oricum fluctueaza ca si stima de sine. Spre deosebire de tine eu nu am sters pe pamant cu cei din neamul meu ci numai cu politicienii. Mandria de a fi roman nu mi-o da nici Iohannis, nici Ponta (desi campania lui Ponta s-a focalizat pe asa ceva) ci cei din neamul meu. Cand vad romani din diaspora stand la coada atatea ore in ploaie nu pot decat sa fiu mandru. Cand vad romani care muncesc si nu stau si asteapta cu mana intinsa la stat iarasi sunt mandru (apropo, sunt si spanioli care stau cu mana intinsa la statul lor), cand vad romani care se ajuta unul pe altul la necaz, iarasi sunt mandru (saptamana aceasta au fost doua cazuri ale unor oameni care necesitau operatii costisitoare si statul era prea ocupat sa le aloce banii neceasari asa ca romani anonimi au facut donatii si persoanele au fost salvate).

Nu vad ce legatura are neamtul cu mandria de a fi roman.

Avem nevoie de politicieni buni si suntem in stare sa daramam muntii noi romanii.

Apocrif: Iohannis a iesit presedinte la fel ca Basescu. Basescu a iesit presedinte dupa ce Theodor Stolojan a iesit din cursa si i-a cedat locul. Iohannis a iesit presedinte dupa ce i-a cedat locul Crin Antonescu.

Alutus

Cum daca lumea voteaza Klaus Johannis desi cand a devenit primar la Sibiu nu avea nici papuci in picioare si acum are nspe case. Mai mult acum PNL mizeaza pe mitul neamtului salvator si ni-l vor propune la presedintie. Oricum o sa ii iasa pe nas si lui ilegalitatile pe care le-a facut.
La profesiunea asta de credinta ma refeream. Am avut impresia ca am citat-o anterior. Cu ultima fraza sunt total de acord. Este o problema strict personala de autoevaluare.
La frazele din amonte am facut referinta. Sa fiu de acord cu tine, in privinta autocaracterizarii? Fie treaca. Prostia ar fi o scuza.
Ramane intrebarea: ce ti-a trezit mandria: casele , papucii  sau ilegalitatile lui Johanis? Poate in legatura cu ilegalitatile stii ceva. Zi-ne si noua ... mandrule roman.
Sa nu uiti Darie!

oroles

Tot un oltean de-al tau a spus "Patria se cheama poporul, iara nu tagma jefuitorilor!" De ce nu intelegi ca: 1. mandria de a fi roman o aveam dinainte (a se vedea postarile mele anterioare celora pe care le citezi tu!) 2. Iohannis nu are nicio legatura cu mandria mea de a fi roman. Cei care m-au facut "mai mandru" ca sunt roman sunt cei care au iesit la vot (POPORUL) si nu candidatul in sine? Cand spun cei care au iesit la vot ma refer si la cei care au votat Ponta. Doar nu crezi ca in diaspora nu au fost care au votat cu Ponta?

Sa-ti fac o schema? Mai schematic de atat cred ca nu se poate!

Alutus

Citat din: oroles din Noiembrie 17, 2014, 12:49:59 PM
Tot un oltean de-al tau a spus "Patria se cheama poporul, iara nu tagma jefuitorilor!"
Haide sa o luam altfel: Coroborand cele doua afirmatii- postari: pe olteneste, ilegalitati= jaf. Corect, dupa cum spuse olteanul.( Nu-i de la noi din sat) . Rezulta ca Johanis* =jefuitor. ?! Asta a generat mandria?
Ai puterea sa fii sincer acum, sau sa spui: am gresit? Te voi intreba pana cand voi fi banat.
*Ha! Se scrie cu hh
Sa nu uiti Darie!

oroles

Daca e cazul, iti voi recunoaste ca am gresit peste 5 ani... Sau poate peste 10. Depinde cand isi incheie Klaus mandatul.

Alutus

Citat din: oroles din Noiembrie 17, 2014, 01:15:09 PM
Daca e cazul, iti voi recunoaste ca am gresit peste 5 ani... Sau poate peste 10. Depinde cand isi incheie Klaus mandatul.
10 ani este foarte mult si se refera la viitor. Intrebarile se refera la cugetarea plina de intelepciune din 11 iulie 2015. Nu face pe caracuda. Stai pe loc si raspunde, cum poti ajunge de la calomnie la extazul mandriei.
Sa nu uiti Darie!

oroles

Bine, iti dau verdictul mai devreme! 1-2 ani. :D

Alutus

Citat din: oroles din Noiembrie 17, 2014, 01:49:48 PM
Bine, iti dau verdictul mai devreme! 1-2 ani. :D
OK. Am inteles. Exclud intrebarea lagata de caracter. Se pare ca nu exista nici o urma  de suspiciune, nici dovezi evidente, ca ar exista asa ceva.
Sa nu uiti Darie!