Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Citat din: cornelioandanciu din August 12, 2017, 09:06:55 PM
Citat din: tinumaftei din August 07, 2017, 09:58:32 PM
Adică lui Eminescu, Iorga...... le-a impus cineva antisemitismul?
Eu nu stiu ca Eminescu sa fi omorat vreun evreu , si nici Iorga. Ati preluat ideile unora care ar vrea Cultura romaneasca pusa la pamant !
Cultura românească este chiar ea martoră a xenofobiei și antisemitismului multora dintre corifeii neamului nostru. Nu este nevoie sa omori cu mâna ta un evreu că sa fii considerat antisemit.
Nu există scuze pentru antisemitism, există doar explicații și toate pleacă de la prezenta evreilor în acest spațiu.

D006

Eu nu stiu ca Eminescu sa fi omorat vreun evreu , si nici Iorga. Ati preluat ideile unora care ar vrea Cultura romaneasca pusa la pamant !

Daca este sa ne luam dupa mintea ta nici Hitler nu a omorat nici un evreu.  Sa omori un om nu se face doar apasand pe un tragaci , mai grav este cand il omori prin politica . Azi Dracnea omoara Romania , dar aceasta tara fiind populata de oi nu reactioneaza nimeni .

stefan1

Citat din: dan sebastian din August 12, 2017, 02:48:14 PM
Presupun ca ar fi trebuit sa apara si ceva rectificari in istoria recenta referitoare la legionari.
Din filmele despre Antonescu reiese ca era patriot si preocupat de soarta tarii (se vede si de unde provenea si ce a dorit sa faca).
Oricum, dupa cum a demonstrat Ceausescu, doar in dictatura se poate realiza ceva in tara asta.

Sigur ca nu trebuie sa luam de buna imaginea care in comunism ne-a fost inoculata despre legionari. Dar aceasta politica a fost dictata de pozitia net anticomunista a legionarilor interbelici si de faptul ca 'ramasitele' legionare de dupa razboi au fost printre cei mai vehementi opozanti ai noii oranduiri. De fapt si Stalin a luat in serios miscarea legionara de la noi. El avea un mare dispret fata de orice conducere democratica, unde deciziile se iau cu greutate si sunt subminate din interior, pe cand dictaturile sunt mult mai operative si eficiente. De fapt si Hitler avea exact aceeasi parere. Ba mai mult, temandu-se de miscarea legionara care lua amploare la noi, Stalin, prin Comintern, a hotarat sa infiltreze cu oameni ai lor si miscarea legionara. Poate putini stiu ca Petre Tutea a fost comunist si infiltrat in miscarea legionara. Din pacate pentru comunisti, acesta chiar a inceput sa creada in ideile legionare si mai tarziu a facut puscarie pentru aceste idei.
  Referitor la Antonescu, sigur ca a fost un mare patriot si voia sa ridica Romania cat mai sus, dar din pacate, urmand exemplele altor dictatori considera ca scopul scuza orice mijloace, astfel ca pe baza propriilor ordine si declaratii a putut fi acuzat fara dubii de fapte care i-au adus condamnarea la moarte.
  Dau aici numai o mostra despre cum vedea el Romania viitorului:
",,Ce e român îl instalez în Bucovina: ce e străin, ucrainean etc. îl punem în lagăre și de acolo îl expediem în țările slave. (...) Domnilor, necesitatea pentru acest neam e a profita – în acest dezastru – ca să se purifice, să devină omogen. Suntem fără milă" (Consiliul de Miniștri, 7 martie 1941)."
  Sigur ca dupa acest principiu, din Romania trebuiau expulzati si tiganii si ungurii, grecii, turcii si,sigur, in special evreii. De sasi si svabi nu stiu daca indraznea sa se atinga. Sigur ca ideea era utopica. Nici o tara din lume nu este pura etnic. Ce te-ai face cu familiile mixte, cu cei care au avut stramosi de alta etnie? Dar regele trebuia si el expatriat? La oamenii de rand insa astfel de idei prind, mai cu seama daca le spui ca ar trai mult mai bine daca ei ar fi singuri in tara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

Un articol din "Cotidianul":
  "Pensii absurde, indemnizaţii, dictatură în devenire
Publicat Sâmbãtã, 12 august 2017
Nu mai sunt bani la fondul de pensii, iar eternele şi fabuloasele împrumuturi externe, pentru a depăşi incapacitatea de plată, nu mai pot să fie fundamentate de nimeni. Această criză financiară generalizată, dacă nu am fi avut un sistem preferenţial şi clientelar, ar fi putut fi evitată. Fondul naţional de pensii a fost devalizat tocmai de activarea acestor pensii speciale, în fapt şi drept ilegale, imagine a statului construit pe uzurparea legalităţii şi Constituţiei. Retribuirea unor categorii de persoane cu pensii nemeritate face parte din absurditatea care cuprinde, în egală măsură, şi sistemul salarizării. Discriminarea s-a instalat peste tot unde operează sistemul actual fără a fi incriminată în numele democratizării.
În societatea românească, abuzul s-a stabilizat drept normă acceptată unanim. Bugetul României a fost lipsit de disciplină şi încă se află în această dramatică situaţie. Transparenţa cheltuielilor publice este la fel ca situaţia viaţii politice, unde legile sunt concepute după criterii contradictorii, constituindu-se în adevărate epicentre antisociale. Banul public este pus la dispoziţia unei clientele care menţine şi dezvoltă actuala stare de lucruri pe căi tot mai explicit frauduloase. Cu asemenea ordonatori de credit, având un comportament de particulari cheltuind banii altora după bunul-plac, bugetul public este personalizat pentru a fi expus vandalismului. Pensiile speciale creează nu doar un sistem incorect de recompensă, ci perspectiva piramidală a unui stat realmente exterminant care îşi formează clientela de presiune. Sunt domenii unde se acordă indemnizaţii, de la fondul de pensii, şi unde respectivele categorii de beneficiari s-au aglomerat cu persoane lipsite de calitatea de a fi beneficiari iar criteriile de stabilire a acelor indemnizaţii au punct de calcul nivelul de salarizare din activitatea profesională, care nu are şi nu poate avea nici o legătură cu raţiunea de-a primi acea indemnizaţie. O persoană cu un salariu uriaş, care a scris trei epigrame multiplicate la fosta Securitate drept opoziţie mascată, va primi o pensie dublată prin apartenenţa la unele structuri culturale, în timp ce un artist adevărat riscă să nu primească aproape nimic, iar această lege, chipurile, sprijină oamenii de artă.
Reglajul legislativ nu se poate face cu jumătăţi de măsură şi abuzuri în folosul unora sau altora, aşa cum se întâmplă acum. Avem din nou ilegalişti, revoluţionari şi multe alte categorii sub juridiscţii vădit anticonstituţionale, ilegale. Bugetul public nu mai poate fi utilizat pentru pensii speciale decât dacă unii doresc transformarea românilor în cotizanţi captivi. Aşa cum pensiile pentru revoluţionari, exceptând victimele şi urmaşii, ar trebui retrase, şi pensiile speciale pentru parlamentari vor trebui puse în dezbatere publică spre a fi eliminate. Există în acest moment un întreg mecanism care compromite statul de drept, mediul instituţional şi drepturile persoanelor prin aceste pensii speciale. Cei care le doresc au la dispoziţie fonduri private unde pot cotiza pentru a se asigura în perspectiva unei senectuţi prospere. Nostalgia statului comunist, ai cărui ilegalişti şi susţinători aveau avantaje imense, este materia primă a celor care au reuşit deja să se situeze deasupra cetăţeanului european. După mediul infracţional care a pus între paranteze democraţia şi economia, a apărut la suprafaţă "elita" care l-a susţinut, pregătindu-şi o bătrâneţe de lux.
Lipsa de reformare a statului a dus la o înlănţuire a beneficiilor nemeritate, frauduloase, spre toţi cei aflaţi cu degetul pe butonul liftului instituţional. Statistic, la merite închipuite, România se află peste nivelul a câteva continente şi nu sunt semne că lucrurile se opresc aici. Clinchetul tinichelelor se aude deja ca un fel de ecou de pe un câmp de luptă medieval. Maladie socială, politică, deviere mentală produsă de propagandă? Toate acestea la un loc şi multe altele, care dacă vor fi luate în serios, drept parte a unei analize punctuale, vor putea opri acest delir nefast al degradării alarmante a democraţiei şi vieţii sociale.
Pensiile de lux, indemnizaţiile şi alte sporuri nemeritate de la Fondul naţional de pensii sau de la Bugetul public fac praf şi pulbere România."

D006

Cand PM Emil Boc a plafonat pensile speciale i-au sarit  toti in cap....

vulpea

st. 1, poate ne spui si cum a fost cu evreii pe vremea lui Horti. nu stiu ca Horti sa fi fost declarat criminal de razboi si CONDAMNAT LA MOARTE.ma luminezi cumva in privinta asta ? PS.Hitler a fost EVREU si primul lucru pe care l-a facut cand a ajuns la putere a fost CA SA SE ROTEASCA CU TANCUL PESTE MORMANTUL TATALUI SAU.

vulpea

PS1.D006,in cazul redat de tine,cred ca tu esti... berbecul !

cornelioandanciu

Citat din: D006 din August 13, 2017, 01:29:51 PM

Daca este sa ne luam dupa mintea ta nici Hitler nu a omorat nici un evreu.  Sa omori un om nu se face doar apasand pe un tragaci , mai grav este cand il omori prin politica . Azi Dracnea omoara Romania , dar aceasta tara fiind populata de oi nu reactioneaza nimeni .
Fara suparare , tot agresiv ai ramas ! Am inteles mult dupa ce mi-ai zis sa nu ma mai bag in seama cu tine DE CE ai zis-o ! Imi pare rau , atunci nu am stiut ce necaz ai avut. Am vrut sa scriu si eu "condoleante ",dar am zis ca poate nu o sa iti placa. Asa ca m-am abtinut. Iti urez mult succes in ceea ce iti doresti si iti place sa faci. Mi-a placut pe youtube via ta. Poate ca daca ar fi mai multi oameni ca si voi ,apicultorii inimosi "ramniceni sarati " , lucrurile ar merge mai bine in tara asta. Numai bine.
Va salut.

stefan1

Citat din: vulpea din August 14, 2017, 07:44:52 PM
st. 1, poate ne spui si cum a fost cu evreii pe vremea lui Horti. nu stiu ca Horti sa fi fost declarat criminal de razboi si CONDAMNAT LA MOARTE.ma luminezi cumva in privinta asta ? PS.Hitler a fost EVREU si primul lucru pe care l-a facut cand a ajuns la putere a fost CA SA SE ROTEASCA CU TANCUL PESTE MORMANTUL TATALUI SAU.

'Ezista' o explicatie! Am si spus-o mai demult, dar nu ai fost atent. La fel si cu controversa cu originea lui Hitler.

Alutus

Citat din: stefan1 din August 14, 2017, 05:17:02 AM
   "Pensii absurde, indemnizaţii, dictatură în devenire
Nu mai sunt bani la fondul de pensii, iar eternele şi fabuloasele împrumuturi externe, pentru a depăşi incapacitatea de plată, nu mai pot să fie fundamentate de nimeni.
Pensiile de lux, indemnizaţiile şi alte sporuri nemeritate de la Fondul naţional de pensii sau de la Bugetul public fac praf şi pulbere România."
Viitorul nostru se afla aici.
θυμηθείτε την Ελλάδα
Sa nu uiti Darie!

vulpea

st 1,esti amabil sa-mi 'reamintesti' explicatia cu Horti ?(nu am 'rabdare' sa-ti caut explicatia).stima

stefan1

In perioada anilor dinaintea sau din timpul celui de Al II-lea RM ca si Romania, Ungaria incerca sa intretina cele mai bune relatii cu Germania (cu ajutorul careia a si obtinut retrocedarile din 1939). In cadrul acestor relatii, Hitler facea mereu presiuni pentru rezolvarea 'problemei evreiesti' in tarile aliate. Cu toate astea, atat Romania dar mai mult Ungaria a avut reticente in indeplinirea acestei cerinte a lui Hitler, asa ca pana in 1944 nu s-a intamplat mare lucru.
  In 1944 deja era clar ca Germania nu mai are sanse de a castiga razboiul. Ungaria, ca si Romania, tatona cu aliatii iesirea din razboi si era chiar mai avansata decat Romania in aceste tratative. Nemtii insa au prins de veste si in primavara lui 1944 au ocupat Ungaria si au arestat (la domicilui) pe Horty. Abia dupa aceasta data au inceput masurile serioase de strangere si deportare a evreilor, sub comanda germana. Horty, arestat, nu mai era responsabil de aceste desfasurari.
  Uite aici niste date mai amanuntite despre aceste deportari:
  http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=3901.msg72651#msg72651

vulpea

atunci 'ma luminezi' si cu genocidul lui Horty asupra romanilor din Ardeal !

stefan1

Sigur ca moartea unui singur om este o mare tragedie, dar un genocid este cu totul altceva si nu se poate aplica la situatia pe care o invoci. In situatii neclare in multe locuri din lume s-au produs abuzuri si suferinte cu totul nemeritate in special de civili. Eu am scris undeva despre fapte facute de rasculatii lui Horia fata de unguri. Vad ca postarea a disparut, a ramas doar o referire despre ea. Oricum aceste situatii nu imi plac deloc, daca tot ne pierdem vremea butonand aici, n-ar trebui ca altcineva sa dispuna arbitrar si sa stearga din postari.  :sad:
  Imi amintesc acum ceva ce mi-a povestit bunicul dinspre mama. Acesta a fost recrutat de la 18 ani si trimis pe front de austro-ungari in Primul RM. Dupa ce a venit de pe front a fost si la Adunarea de la Alba Iulia si, cu experienta de soldat, s-a pus si la dispozitia fortelor romanesti care asigurau ordinea in Ardeal in conditiile in care administratia ungureasca a fost inlaturata. In aceste conditii si romanii faceau abuzuri, pe care desi om simplu le remarca si nu le aproba. Imi povestea cum intr-o localitate ungureasca prin Bihor, garzile romanesti au luat o unguroaica batrana si voiau sa o faca sa strige "Traiasca Romania Mare!". Saraca batrana zicea (sau poate se prefacea) ca nu stie romaneste. Dar romanii nu s-au lasat, au amenintat-o ca o impusca daca nu striga ce au zis ei. Saraca unguroaica, pana la urma a spus intr-o romana foarte stricata:"Apoi daca-i musai, Traiasca Romania Mare!". Era o umilire gratuita a unui om fara aparare, un fapt marunt dar astfel de fapte care invrajbesc doua natii nu trebuiesc uitate dar nici reamintite la infinit.

oroles

O, da, cat rau i-au facut romanii unguroaicei! Cred ca e comparabila cu suferinta romanilor cu nasurile taiate de la Ip si  Trasnea.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani