Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

vulpea

m-ai facut si mai curios (nu mai citesc...retro,ca nu mai am rabdare ),care e prima natiune conlocuitoare ungurii sau tiganii (fara intentii ... subversiva !!!) ?. [ ca romanii sunt  ... mai la coada ].

stefan1

Citat din: Donbazil din Iunie 23, 2017, 10:10:58 PM
Salut!

Poate unii mai tineti minte sfaturile lui Anghel Rugina.....
Mi-e simpatic Grindeanu, dar ....Mi-e mai aproape pielea decat camasa!....Iar pe probleme de politica, religie si sport mi-am propus sa nu  ma mai implic.... :beer: :coffee: :bzz: : noproblem:

"La curte daca vrei sa placi
   Se cade uneori sa taci
   Sau sa raspunzi ca un normand dibaci."   :wink:
   (La Fontaine - "Curtea Leului")
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

vulpea

si ca sa ma fac si mai inteles,am omis sa mai mentionez si pe evrei ! cu stima,pentru bmdna.

vulpea

cumva... 'curtea leului romanesc' ?

stefan1

Oricum, traducerea in romana a fabulei si-a permis o oarecare libertate fata de textul original.
  Ultimul vers este:"Et tâchez quelquefois de répondre en Normand." Adica uneori sa incerci sa raspunzi in normanda. Normanda e o limba ceva mai greu de inteles de francezi, fiind vorbita de urmasii vikingilor care au venit la gurile Senei de pe mare sau din Anglia.

vulpea

Donbazil,sa inteleg ca odata candva ai avut vre-un 'meci mai nasol' si inteleptul din tine a cedat si te-ai 'retras' definitiv ? eu zic ca nu e in regula,pentru ca asta e farmecul vietii = lupta din convingere.

dan sebastian

Am savurat comentariile. Prea profunde, totusi ...
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

vulpea

Dane,te saluta cu respect alt Dan ! si ce vrei si tu acum,daca in tara asta s-a ajuns sa se gandeasca supeficial chiar in masa,sa nu mai fie nimeni care sa mai gandeasca si pro.fund(!!)[nu ca I.oha - am gesit ca am scris cu litera mare !!!] ?

stefan1

"Nu foreaza nici o sonda
   Cat de-adanc gandeste-o blonda."

Asta-i pentru mine, ca, cred, eu am fost acuzat ca sunt prea subtil

vulpea

blonda de care vorbesti e ... tiganca,deci ea nu gandeste,actioneaza doar dupa impulsul de moment(vezi E.U. - sa "n-aven vorbe" !). aia e gandeala adanca  sa faci Ro un popor de tigani ?(vezi frunza = ROMania).ce zici ... gramaticule ... St1 ?!

tinumaftei

Cine zicea că USL n-a murit, nu s-a înșelat. Tot haosul de săptămâna trecută intra sub țambal după ce Ioha a pus batista. De fapt Ioha + liberalii. De, e vară, concedii, ce guvernare..? Și apoi guvernarea este la colegii din USL!!
De fapt această circoteca este data de ipocrizia clasică românească. Avem o lege ineptă care îl împiedică pe condamnatul penal sa fie PM dar nu îl împiedică să propună PM și să fie prim ministru de fapt. (Obiectiv vorbind condamnarea lui Dragnea in dosarul referendumului rămâne discutabilă).
Și așa avem un nou grindean. Pe asta cat l-or ține? Că era deja pe lista de miniștri ineficienți..

vulpea

mie mi se pare aiurea si chiar neconstitutionala si convocarea partidelor politice la consultari ! ce atributiuni are pres.ul fata de aceste consultari ???!!! PARTIDUL MAJORITAR DA PM,PM 'DA'GUVERNUL,PARLAMENTUL,CONF.MAJORITATII,APROBA GUVERNUL SI GATA !!! 'muschii' pres.ului 'se vad' numai la validarea/invalidarea PM. in rest,ce mai e cu asta convocare ? si 'muschiul' pres.ului se vede doar o singura data,a 2.ua oara e musai PM propus! atat de idioti sa fim sa uitam ca totusi Ro e Rep.SEMIPRES. ???

vulpea

PS.incepe sa nu-mi mai placa de Dragnea,numai pentru faptul ca face concesii la nesfarsit si tot nu obtine nimic !!! NB.nici mie nu-mi place de noul PM,mai ales ca l-a 'satisfacut' pe i.oha. satisfacerea asta sa nu fie cumva ca un mar otravit .

tinumaftei

Spuneam mai sus că mă încearcă o lehamite sa vad iarăși defilând USL cu un PSD fara opoziție.
Dar mai mă încearcă și un alt gând uitandu-ma la fața lui nenea ăsta, viitor PM.
N-am nimic cu omu', dar frate, când poți să alegi, alege și unul care are ambalaj. Nu despre frumusețe este vorba, asta nu e mai adâncă decât pielea, dar macar să aibă tonus, să inspire acțiune.... Asta arată de parcă s-a născut obosit și oricum asta s-a întâmplat cel mai târziu pe timpul unui vodă.
Și acum că zic la ce mă gândesc. Fiindcă este in tradiția președintelui să cam fie Gicacontra, Dragnea s-a dus cu o prima propunere  pe care speră că Ioha sa o refuze. A doua propunere era și ea pe țeavă că, deh, cea de a doua nu poate fi refuzată.
Acum îmi pare că s-au fript fiindcă Ioha a jucat la ofsaid. De acum Dragnea trebuie să defileze cu nenea ăsta...

vulpea

cand a zis PM.ul ca-l tine ficatul la controverse mi-a venit instant in minte vorba aia poporana = cainii latra ursul merge .