Pret miere 2016

Creat de Eugen B, Aprilie 15, 2016, 08:06:32 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Sa ii dea Dumnezeu sanatate! Cu plata cum face?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

La clientii seriosi si de incredere, banii pe loc.
La necunoscuti, dupa ce vin rezultatele la analize... e vorba de cateva zile, nu luni ca la altii...

Astazi am aflat de la el ca inca nu poate prelua nici un kilogram de miere, deoarece nu este cerere la extern, stocurile sunt mari si solicitarile vin pentru cantitati foarte mici.
Vin vremuri grele.....

bucovineanu

Si cu preturile cum a ramas? Sunt tot cele din iarna?

oroles

Daca preturile sunt tot cele din iarna, eu cred ca raman la sistemul en detail. Daca vindem en detail o facem in detrimentul achizitorilor... Oricum nu fac o cantitate foarte mare. Parerea mea e ca totusi pentru salcam se va plăti mai mult ca anul trecut pentru ca nu este.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Prețurile sunt în scădere... în curând vom da noi bani la achizitori să ne scape de miere  :D

bucovineanu

E posibil sa ceara si plata anticipata pentru a ne scapa de miere.   :smile:

Jimmy2011

Cum draqului se intampla ca vremurile grele vin numai pentru Romania ???
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

tavy

La apicola nu mai iau nici rapita, nici salcam. Cine e stupar de mai mult timp sigur a mai prins caderi ale pretului mierii. Sa speram ca nu dureaza mai multi ani.

ursulescu


   E o mica problema, am anticipat-o de cel putin 3 ani. Problema se chiama alfa/beta amilaza, dar nu numai. In conferinta de la Timisoara am explicat pe larg. Procesatorii mari din tarile mari consumatoare nu stiu ce sa faca. S-a ajuns anii trecuti in multe zone din tara la productii de 100Kg de miere de salcam pe un stup. Pe un model strict matematic al familiei de albine putem afla ce cantitate se poate obtine.
   Sunt in discutie doua calitati de miere: miere conventionala cu alfa/beta amilaza si miere vie - respectiv miere adevarata. Ultima e tot mai dificil de produs. Pentru miere vie conditiile impuse pentru miere bio (organica) sunt un moft. Mierea bio in acest moment nu prea difera mult de cea conventionala. Am spus la Timisoara ca pretul mierii conventionale va scadea incredibil de mult iar pentru mierea vie pretul va urca incredibil de mult.
  As dori sa va ganditi la urmatoarele: ce contine ceara din Ro dupa 18-20 de tratamente cu amitraz or tau fluvalinate, a vazut ori a fost cineva interesat sa vada ceara nemtilor sau italienilor; dupa nesfarsite culesuri la floarea-soarelui cate analize s-au facut sa vedem ce avem prin stupi. De cel putin 12 ani nu am administrat nicio picatura de sirop, de niciun fel. Cercetarile le-am facut pe banii mei si nu usor.
Fac un anunt in premiera: in cele trei stupine diferite unde am experimentat un dispozitiv de combatere a varroa prin metode fizice (fara substante chimice ori de alta natura) rezultatele sunt in acest moment disparitia totala a varroa. Este al doilea an al cercetarii, mai e putin si sper ca problema varroa e rezolvata.Dispozitivul e in curs de brevetare. Oricum va trebui sa gandim un altfel de apicultura. Asta in eventualitatea ca UE va dori poate sa schimbe ceva, de obicei nu schimba nimic... Pe tot globul, in ciuda problemelor pe care le au albinele productiile au crescut.

oroles

Felicitari pentru munca de cercetare pe care o face! Si eu sunt de parere ca ar trebui sa existe dispozitive mai eficiente pentru combaterea varroa. Asteptam cu nerabdare dispozitivul. Pana la brevetare ne puteti spune cate ceva si despee rezultatele obtinute, pret estimativ al dispozitivului dupa punerea pe piata etc.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

balasbebe

#25
Citat din: ursulescu din Mai 18, 2016, 11:25:20 PM

   
 
  . De cel putin 12 ani nu am administrat nicio picatura de sirop, de niciun fel. Cercetarile le-am facut pe banii mei si nu usor.
Asta in eventualitatea ca UE va dori poate sa schimbe ceva, de obicei nu schimba nimic... Pe tot globul, in ciuda problemelor pe care le au albinele productiile au crescut.
Suntem pe un forum de apicultura, nu la piata. Acolo toti pietarii spun ca nu dau sirop. Da ei nu dau sirop, dar cumpara mierea sa o vanda de la alti apicultori.
Nu te cunosc, nu am citit alte postari, dar am trait si vremuri din acelea bune, in care se scotea miere la fiecare cules. Am testat si eu una din stupine sa nu le dau de mancare, le-am lasat cate un cat de miere, au golit tot, a scazut populatia rau de tot. Am incercat in aceasta primavara doar cu rame de miere dar nu a fost suficient.

Da poate ai dreptate, nu ai dat sirop dar ai dat turte. Am refacut  postarea dupa ce am citit ce ai scris pe acest forum.

varza

E normal ca pretul la miere sa scada......... numarul stupilor sa inmultit in ultima vreme la fel si cantitatea de miere existenta pe piata.

oroles

Citat din: varza din Mai 20, 2016, 12:16:18 AM
E normal ca pretul la miere sa scada......... numarul stupilor sa inmultit in ultima vreme la fel si cantitatea de miere existenta pe piata.
Ba nu e normal. Pretul la miere se stabileste in functie de cantitate si cerere, nu in funcție de numarul de stupi. Ma lansez intr-o afirmație ciudata: Salcamul se va cumpara cel putin la pretul de anul trecut. Chiar daca achizitorii vehiculează acum niste preturi, vor da drumul la punga pana la urma.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Citat din: oroles din Mai 20, 2016, 07:11:04 AM
... achizitorii vehiculează acum niste preturi, vor da drumul la punga pana la urma.
Nu vor da drumul la nimic.
Nu achizitorii fixeaza pretul, ci cererea, si aceasta este in acest moment ZERO.
Cine ia miere o ia pentru stoc sau cupajare...  :wink2:

bucovineanu

Mierea romaneasca era considerata o miere de calitate superioara si era foarte apreciata la export. Asta pana la intrarea in tara a mierii din alte parti la un pret de dumping si a tot felul de siropuri si maglavaisuri. Cantitati mari de astfel de posirci au ajuns in mierea autohtona pe diferite cai. Si asa importatorii si-au pierdut increderea in mierea romaneasca si de aceea nu mai vrea nimeni sa cumpere de la noi. Asta e cauza pentru care intermediarii  au stocuri pe care nu au cui sa le vanda. Vinovati pentru acest lucru sunt atat unii apicultorii cat si asa zisii procesatori. Dar de suferit au numai apicultorii care vor sa mai  produca miere adevarata.