Incepator

Creat de S0rin, Martie 22, 2016, 03:17:07 AM

« precedentul - următorul »

S0rin

Salutare, sunt Sorin din Cluj. Urmeaza sa primesc 2 stupi de la o cunostiinta luna viitoare si vreau sa fiu cat de cat pregatit pentru ceea ce ma asteapta. Nu sunt ipocrit sa cred ca pot sa invat toate lucrurile ce tin de apicultura doar din teorie, dar m-as bucura daca ati putea sa-mi spuneti de unde sa incep sa ma informez cu privire la acest domeniu.

Am primit de la persoana care-mi v-a da stupii, un set de volume care-l au ca autor pe profesorul Ursu. Am dat o cautare pe google sa vad cine e acest domn, iar rezultatele au fost dezamagitoare. Aici va rog sa-mi spuneti daca merita sa urmaresc informatia cumparata de la domnul Ursu, cu toate ca deja dupa ce am urmarit 3 lectii de la dansul, nu a spus mare lucru, doar isi tot lauda stupii pe care-i numeste "revolutionari"!

Exista foarte multa informatie disponibila pe internet, dar vreau sa-mi spuneti de unde sa incep, sa-mi ziceti niste surse care-s dovedite ca functioneaza, caci si eu vin dintr-un domeniu in care exista extrem de multa informatie care-i falsa si face mai mult rau decat bine.

Va multumesc mult, numai bine!

oroles

Bine ai venit pe forum!
Ar fi cateva lucruri de facut:
1. Fa un curs apicol. Gasesti in fiecare judet cate un furnizor de astfel de cursuri.
2. Citeste cateva carti. Stiu  ca e mai comod sa urmaresti niste filme, insa nu poti sa condensezi o carte in cateva filme, chiar daca sunt filme lungi.
3. Stai pe langa un stupar cu experienta si roaga-l sa te invete.
4. Citeste forumul acesta apicol, adreseaza intrebari.
5. Nu numai Ursu are tutoriale in apicultura pe internet. Gasesti filme multe pe internet. Ai putea arunca o privire pe filmele unora cu experienta precum: nea Marin din Serbia, Dragos Gavrila, Dan Margarit, Daniel Calmus, Dan Puisoru, bio. Tine cont de specificul zonei in care stupareste fiecare. Unul care stupareste in Canada are conditii diferite fata de tine. Iarasi, si sistemul de productie e important. Una e sa practici apicultura la nivel intensiv si una la nivel hobby. Nu incerca sa pui in practica tot ce vezi in filme pentru ca e imposibil si iti zapacesti albina. Dupa ce vei capata mai multa experienta vei intelege mai bine si filmele lui Ursu si vei face distinctia intre marketing si apicultura reala.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Cipi

Poti sa urmaresti si filmele lui Pustu Stuparul :D
daca ai timp sa asculti toate live-urile, poti sa devi un apicultor bun.

relutu

Incepe cu Manualul Apicultorului.

aditza_71

Citeste Stuparitul de  C.Hristea ed.I. O carte complexa pe care ti-o recomand.