Stupina de la GHIOLPUNAR

Creat de tinumaftei, Ianuarie 13, 2016, 02:13:07 AM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Ai catarit stupul de sti cat a fost consumul?
Eu nu cred ca a fost mai mult de 2-3 kg dec+ianuarie.
Si am avut iarna de iarna . Si toamna f rece. E bine sa vina zbor dar se pare ca pe multi ne ocoleste

tinumaftei

Nu am cântărit dar după atâția ani cam știu să apreciez. Nu am dat nimic, nici miere, nici turte. Atât mai trebuia. Mai au în cuib miere pentru încă o lună cu puiet. E drept că spre margine, dar în pavilion temperatura este ceva mai bună decât afară.

bucovineanu

Citat din: tinumaftei din Februarie 05, 2017, 04:50:36 PM
Numai că în accepțiunea multora din "marii" apicultori familie puternica înseamnă 4-5 rame. Sa nu consume mult, să nu plece în pom....
O familie slaba consuma mai mult decat una puternica, daca socotim consumul pe rama de albine.

tinumaftei

Anul acesta am iernat majoritatea de la 6-7 până la 11. Au fost și câțiva cu 4-5. Împachetare pe 20 nov- 12 decât, după ce a eclozionat puietul.
Fiind în pavilion și cumva mai cald în stup, albinele s-au deplasat spre zona opusă urdinișului și și-au făcut nevoile pe rama din margine. Nu îmi vine să cred că am atâta diaree în stup!!

tinumaftei

Cateva fotografii de ieri

Cristel

In sfarsit, incepe distractia! Se prezinta foarte bine! A aparut puietul?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

tinumaftei

Azi am vazut primii ghiocei infloriti.

Eugen B

Rama care o ai in poza e cam goala de miere. Daca ai multe asa in cuib ar fi bine sa le bagi ceva. Din cate vad are si puiet pe ea. Daca vin 2 sapt de frig nu le vad bine

tinumaftei

Am mai zis ca impresia mea este ca au consumat mult. De ce?!
In pavilion am o diferenta de temperatura de cateva grade fata de exterior. Cat sa consume intr-o saptamana? max 1,5kg. Celelalte rame au miere destula. De la o vreme formez cuibul cam asa: o rama plina, una mai goala, una plina.. si tot asa.
Erau vreo 9-10 grade si nu a fost timp de o sedinta foto completa!
Baiul este sa mai am albina peste doua saptamani, ca diareea le decimeaza mai mult decat de obicei..
Pe 21-22 plecam la padure ca ne asteapta ghioceii.

Eugen B

E  normal pe rama cu puiet sa fie mierea consumata mai repede. Eu prefer sa las rame 3sfert pline de miere in cuib. adica sa aiba vreo 2-2,5kg miere, si isi fac ele cuibul cum vor.
Este problema cu diarea dar nu avem ce face, oricum 10-12 zile nu cred ca vom avea zbor. Eu la 4-5 roi mai slabi am problema cu diarea, au consumat mult ca au fost putine albine vor sa aiba zbor cat mai repede, dar nu am ce le face

tinumaftei

Citat din: Eugen B din Februarie 08, 2017, 10:55:24 AM
E  normal pe rama cu puiet sa fie mierea consumata mai repede. Eu prefer sa las rame 3sfert pline de miere in cuib. adica sa aiba vreo 2-2,5kg miere, si isi fac ele cuibul cum vor.
Este problema cu diarea dar nu avem ce face, oricum 10-12 zile nu cred ca vom avea zbor. Eu la 4-5 roi mai slabi am problema cu diarea, au consumat mult ca au fost putine albine vor sa aiba zbor cat mai repede, dar nu am ce le face
Nu au zburat până acum?

bucovineanu

Vorbiti de primavara si la mine acum sunt -9 grade. in zilele urmatoare se anunta minime de -15, 16 grade si maxime negative in jur de -10.  Albinele nu au zburat de pe la inceputul lui decembrie si nu cred ca vor zbura pana in martie. Dar va rasari soarele si pe ulita mea.  :smile:

tinumaftei

Citat din: bucovineanu din Februarie 08, 2017, 11:33:43 AM
Vorbiti de primavara si la mine acum sunt -9 grade. in zilele urmatoare se anunta minime de -15, 16 grade si maxime negative in jur de -10.  Albinele nu au zburat de pe la inceputul lui decembrie si nu cred ca vor zbura pana in martie. Dar va rasari soarele si pe ulita mea.  :smile:
Da, este altă dinamică. În câteva zile pădurea va fi plină de ghiocei. Pe aici avem vacante mai scurte.

Eugen B

Din 20-21 noiembrie albinele nu au mai iesit deloc afara. La mine. La altii nu stiu. 

tinumaftei

Citat din: Eugen B din Februarie 08, 2017, 12:55:59 PM
Din 20-21 noiembrie albinele nu au mai iesit deloc afara. La mine. La altii nu stiu.
Daca au stat linistite si nu au inceput ouatul nu e mare bai.
Inclin sa cred ca albinele mele au fost deranjate de circulatia din drum. Anul acesta m-a prins iarna pe balta si i-am lasat pe o alta vatra si aici drumul este prea aproape de pavilion.
In stup nu a fost foarte frig, pentru ca albinele au mers in zona din afara cuibului sa defece.
Peste doua saptamani incepem cu siropul si atunci vedem mai bine cu reactioneaza.