Stupina de la GHIOLPUNAR

Creat de tinumaftei, Ianuarie 13, 2016, 02:13:07 AM

« precedentul - următorul »

cipik

Mai bine 3 rame pline de albine decât 6 rame "pline" pe jumate, se dezolta mult mai bine.
Eu la iernare bag cate doi in cutie de 20 de rame si acum am in ei 19 rame, a douazecea numai încape, bonus 12 de miere de rapia, asa ca sa fie bine.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

tinumaftei

Zilele trecute am terminat controlul de fond și extrasul. A ieșit o miere roșie dar care cristalizează fin si destul de rapid. Probabil răpită cu arțar plus pomi fructiferi, 5-6 kg media generală. Ultimele zile au fost foarte bune, dacă am mai prinde 2-3 zile bune s-ar face de un extras la salcâm.
Am găsit o familie roita. În rest familiile sunt foarte bune, aproape că nu îmi explic: roi iernati pe 3 rame sunt deja pe 18 rame. Dacă era si un cules ceva mai bun dădeam lovitura. În alți ani nu aveam stupii așa de buni nici la floarea soarelui.
https://m.youtube.com/watchv=uA1rbDaoFQw&feature=youtu.be

stefan1

Foarte frumos zborul!!! Acolo e cules mare!  :razz:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

MARIUS_bc

tinumaftei

Unde ramasesem?!
Intre timp am mutat de la Ghiolpunar. Cea mai buna zi a fost de 3kg. In total ceva peste 10kg. Si ca sa nu manace din rame am mutat la o padurice minuscula de vreo cateva hectare care nici macar nu se gaseste pe google maps fiindca este prea tanara. Nu suntem singurii cautatori de comori de mai, mai sunt inca 2-3 stupine amplasate aici.
Pe seara era chiar feeric, un miros foarte puternic. Azi picura frumos din rama. Patru - cinci zile sa fie timp bun si se strange de o extractie.
Prognoza ACA pentru tei este foarte optimista, teiul in sud va inflori in maxim 2 saptamani. Sa speram ca va fi timp bun..

ciucur

Cum a mers familia de carnica?
Eu sunt multumit de ele, de cat au strans in aceste zile cu vreme rea. De vineri s-a schimbat vremea si la noi si au avut cules bun. Cineva zicea ca vineri a a vut +4 kg....Eu nu stiu ca nu am cantar si oricum le-am cam scapat spre roit in incercarea mea de a avea familii foarte bune pentru data de 1 mai cand era preconizat sa infloreasca salcamul.
Am vazut clar la carnica faptul ca au umplut primele ramele din cuib, toate fara exceptie. Nu verticalizeaza insa asa bine ca si carpatina, urca mai greu in cat, regina cam ramane fara spatiu la ouat. Eu sper ca totusi o sa storc ceva salcam macar pentru consumul familiei.
Pentru mine a fost cel mai ciudat an de cand am albine. Inceput in forta, regres pe masura odata cu vremea rea, familii ramase aproape fara hrana si apoi in 2 zile din nou ramele pline.
Eu sper ca de la agonie, sa mai trecem si spre extaz cum se zice....
:hi:
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

tinumaftei

Pe cele doua carnica care sunt tehnic familii susa le tin pe maxim 6-7rame, altfel se epuizeaza prea repede si trebuie cumparate altele. Insa in primavara le-am lasat liber la dezvoltare ca si celorlalte familii tocmai pentru a confirma valoarea lor.
Au iernat pe 5 rame, fara o diminuare demnificativa a cuibului.
Dezvoltarea de primavara a fost foarte frumoasa. Cu exceptia unui singur fagure crescut, toti ceilalti facuri adaugati au fost artificiali. Inainte de rapita au ajuns la 15-16 rame. Iar in timpul rapitei am scos de la ei 3-4 faguri. Pana acum au crescut 14-15 faguri artificiali, iar ramele cu miere extrase la rapita au fost 8-9 capacite 30-50%.
Mai mult, si unul din roii din 2015 facut cu larve de la carnica a ajuns si el la sfarsitul rapitei pe 18 rame desi iernase pe 3 rame.
Siropul pe care l-au primit in primavara a totalizat 4-5 litrii/ familie.
Eu sunt incantat de calitatea lor.
Deja le-am trecut iarasi "in retragere" pe 6 rame.

Jimmy2011

D-le Tinumaftei ce ati facut la salcam ? Ati recoltat miere de salcam ? Ca erati foarte increzator in salcamul de anul asta...cand eu spuneam ca facem cariciu la salcam......
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

tinumaftei

Data fiind situația meteo, anul acesta am făcut răpită si salcâm pe vatra de iernare si de patru zile am mutat la o mică pădurice care este acum înflorită în toi. Azi nu am avut decât 300 de grame cu plus însă în stupi, după extractia de la răpită s-au strâns câteva kilograme. Spre sfârșitul săptămânii vom scoate ceva poate peste 10kg. Pentru mine este bine, anul trecut nu am fost la salcâm, iar anul acesta prețul sper sa fie bun.

apivasmob

Noroc ca mai este miere(salcam de an) pe stoc (la unii).
De pret nu cred ca v-a fi ceva spectaculos si ne-am saturat sa dam mierea si plata la "pastele cailor".
Sanatate tuturor apicultorilor

tinumaftei

Se inegreste cerul, nu e un roi, e un zbor mai serios la salcam

tinumaftei

27 iunie: au innebunit salcami. Azi am vazut destul de multi salcami cu floare inflorita. Un fenomen curios pentru luna iunie-iulie.
Si floarea soarelui a innebunit!! Intr-o saptamana s-au umplut stupii! Mierea este insa foarte apoasa..

ionel07196555

Citat din: tinumaftei din Iunie 27, 2016, 10:25:23 PM
27 iunie: au innebunit salcami. Azi am vazut destul de multi salcami cu floare inflorita. Un fenomen curios pentru luna iunie-iulie.
Si floarea soarelui a innebunit!! Intr-o saptamana s-au umplut stupii! Mierea este insa foarte apoasa..
Sinteti un norocos.

MirceaCalin

Citat din: tinumaftei din Iunie 27, 2016, 10:25:23 PM
27 iunie: au innebunit salcami. Azi am vazut destul de multi salcami cu floare inflorita. Un fenomen curios pentru luna iunie-iulie...

Azi venind dinspre Sighişoara am văzut şi eu de-a lungul drumului salcâmi cu flori şi nu erau puţini !!!
Florile erau cam puţine şi erau foarte "crude".