• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Directioneaza(doneaza) 20 % din impozitul pe profit al firmei spre World Vision

Creat de Kov iulian, Decembrie 21, 2015, 12:01:27 a.m.

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Exista o lege (nr 32 din 19 mai 1994) prin care firmele pot opta sa directioneze 20 % din impozitul p profit pe care in mod normal l-ar plati statului catre diverse organizatii non profit, umanitare etc .
(Persoanele fizice pot decide ce fac doar cu 2 % din impozitul pe salariu http://www.worldvision.ro/2lasuta)

Sunt de parere ca in loc ca acei bani sa se risipeasca aiurea pe campanii electrorale si pomeni electorale sa fie dati cuiva ce ii foloseste intr-un scop bun .

M-am gandit ca cei de la World Vision ar merita acei bani fiindca cea ce fac chiar se vede.


http://www.worldvision.ro/Presa/2015/world-vision-doneaza-sute-de-stupi-familiilor-din-judetul-ialomita-a759.html

Citat
Bucuresti, 23.07.2015 - Fundatia World Vision Romania, birou zonal Ialomita sprijina in primul an de proiect 60 de familii in domeniul apiculturii. Ialomitenii vor primi in total 300 de stupi, echipamente tehnologice si pregatire de specialitate in acest domeniu.

World Vision, birou zonal Ialomita doneaza cate cinci stupi si echipament apicol pentru 60 familii din comunele Ialomitene : Manasia, Jilavele, Dridu, Fierbinti si Cosereni. Participantii vor beneficia de asistenta tehnica si instruire in tehnologia cresterii albinelor pana in anul 2016.
Valoarea totala a donatiilor se ridica la suma de 49.000 de dolari si au loc in cadrul proiectului economic ,,Agricultura si dezvoltarea rurala". Scopul proiectului fiind incurajarea investitiilor in mediul rural pentru dezvoltarea economiei locale si pentru a crea sustenabilitate oferind astfel un trai mai bun agricultorilor si famililor lor.


CitatProiectul de apicultura : http://www.worldvision.ro/agricultura-si-dezvoltare-rurala-a273.html
Desfasuram acest proiect in judetele Dolj, Iasi, Vaslui si Valcea, in parteneriat cu Oficiile judetene de consultanta agricola, Universitatea de Stiinte Agronomice Iasi si Institutul de Apicultura.
Proiectul isi propune sa-i stimuleze si sa-i sustina pe fermierii din mediul rural sa practice apicultura astfel incat aceasta sa le aduca venituri decente si sa devina astfel o alternativa viabila la agricultura de subzistenta.


Citat100 de familii vasluiene din Todiresti, Dumesti si Rafaila au inceput sa traiasca din apicultura. In trei ani, donatia de 500 de stupi de la inceputul proiectului desfasurat de World Vision Romania a fost inmultita la 1.100 de stupi cu 20.000 de kg de miere. Aplicand ce au invatat la cursurile de apicultura si la lectiile practice in stupina, apicultorii s-au perfectionat, s-au organizat in asociatii, iar azi isi castiga traiul din miere. Unii dintre ei sprijina tinerii, prin donatii de stupi.


http://www.youtube.com/watch?v=od8bt2KCZ4c

https://www.youtube.com/user/WorldVision09/videos

CitatCum sa te implici : http://www.worldvision.ro/fii-partenerul-nostru-a282.html#tabs-2

Sustinerea unuia dintre proiectele WVR, care se potriveste cel mai bine strategiei dumneavoastra.

Directionarea catre WVR a 20% din impozitul pe profit datorat statului in limita a 3 la mie din cifra de afaceri a companiei, cf legii nr 32 din 19 mai 1994. Aceasta forma de contributie nu implica nici un fel de cost pentru compania dvs fiind suficient un contract de sponsorizare incheiat cu fundatia noastra

Daca iti doresti o colaborare cu World Vision Romania, va rugam luati legatura cu Madalina Dicu, Senior Development & Fundraising Manager la nr. de telefon 0731 444 609 sau la email [email protected]