Viespi,soareci

Creat de florentin87, Decembrie 16, 2015, 06:20:36 PM

« precedentul - următorul »

florentin87

Buna seara
Este recomandat sa pun capcane pentru viespi,sau voi lasa albina sa se apere !?

Soareci,mai intra daca instalez gratie la urdinis ?!,

PricopArthur

Soarecii mai intra daca au alte gauri lazile in afara urdinisului si au acces la ele. Viespile zboara la temperaturi mai scazute decat albinele. Daca e prea rece, degeaba pui capcane de viespi.
Miere multă şi inimă curată!

florentin87

Citat din: PricopArthur din Decembrie 16, 2015, 08:23:56 PM
Soarecii mai intra daca au alte gauri lazile in afara urdinisului si au acces la ele. Viespile zboara la temperaturi mai scazute decat albinele. Daca e prea rece, degeaba pui capcane de viespi.
Multumesc,
Va sa detaliati raspunsul legat de capcane de viespi, !??!

Eugen B

Soarecii gasesc si locurile slabe ale lazii , daca e putred lemnul undeva este posibil sa gaureasca si sa intre. Capcane poti pune de toamna tarziu.

PricopArthur

Acest subiect a fost discutat indelung . Sa nu reluam o discutie, te poti documenta in   Apicultura - Forum discuții Apiardeal » STUPINE »  SUNT ÎNCEPĂTOR »  roiuri de viespi, si nu numai.
Acest forum a aparut datorita necesitatii transmiterii informatiilor de la un apicultor la cat mai multi. Probabil ca vei vedea si deraieri de la subiect, dar in ansamblu este un forum bun.
Citeste subiect cu subiect, dar nu lasa nici cartile din mana. E iarna, si e timp pentru informare.

Eugen B

cred ca daca ii dam cateva idei nu e rau. nici eu nu sunt de mult de forum si parca unele subiecte nu le-as mai citi cap coada

florentin87

Citat din: PricopArthur din Decembrie 17, 2015, 05:22:56 PM
Acest subiect a fost discutat indelung . Sa nu reluam o discutie, te poti documenta in   Apicultura - Forum discuții Apiardeal » STUPINE »  SUNT ÎNCEPĂTOR »  roiuri de viespi, si nu numai.
Acest forum a aparut datorita necesitatii transmiterii informatiilor de la un apicultor la cat mai multi. Probabil ca vei vedea si deraieri de la subiect, dar in ansamblu este un forum bun.
Citeste subiect cu subiect, dar nu lasa nici cartile din mana. E iarna, si e timp pentru informare.
am citit in carti ,si sunt informatii generale,
Pe mine ma intereseaza  faptele,de aceea aici e forum,de a discuta,
E o simpla intrebare,raspunzi sau nu mai raspunzi, e simplu

PricopArthur

Capcanele de viespi se pot cumpara, sau confectiona din peturi goale (vreo 2 modele principale). Momeala din ele trebuie sa fie dulce, si in ea pus si un repelant pentru albine.
Pot muta eu modelele pe acest subiect deschis de tine daca iti e greu sa le cauti.

MOTANUL

Citat din: florentin87 din Decembrie 17, 2015, 07:09:51 PM
Pe mine ma intereseaza  faptele,de aceea aici e forum,de a discuta,
E o simpla intrebare,raspunzi sau nu mai raspunzi, e simplu

Si mai simplu ar fi daca ai intelege de vorba buna. Colegul ti-a spus ca subiectul deschis de tine a mai fost deschis si s-a scris detaliat ce trebuie facut si cum trebuie facut. Trebui doar sa cauti unde ti-a indicat.
Daca mai ai intrebari dupa ce te-ai documentat un pic - poti sa intrebi.

Altfel nu faci altceva decat sa dublezi niste lucruri discutate.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

florentin87

Citat din: PricopArthur din Decembrie 18, 2015, 07:37:05 PM
Capcanele de viespi se pot cumpara, sau confectiona din peturi goale (vreo 2 modele principale). Momeala din ele trebuie sa fie dulce, si in ea pus si un repelant pentru albine.
Pot muta eu modelele pe acest subiect deschis de tine daca iti e greu sa le cauti.
daca poti ar fii ok.ms

MOTANUL

Vezi ca sus in dreapta scrie cautare; Daca scrii acolo viespi gasesti topicuri despre viespi.

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=4312.msg186110#msg186110

Am scris si eu pe topicul meu; Am incercat mai multe combinatii:

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.msg221712#msg221712
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

roi_ag

Pune d-astea

florentin87

Citat din: roi_ag din Decembrie 19, 2015, 08:15:26 PM
Pune d-astea
wow. :stop_the_war:ce compozitie de sirop ai folosit !?

florentin87

roi_ag

1lapa + 200gr. zahar +  100ml otet