• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

contra furnicilor

Creat de emilavram, Decembrie 08, 2013, 11:25:02 p.m.

« precedentul - următorul »

dinupaltinis

JELEU DE BORAX.
Ingrediente: o cana de borax, 500g zahar, 2 plicuri de gelatina si 1,5 litri de apa

Mod de preparare: se prepara un sirop din zahar si din apa iar apoi se adauga boraxul si se amesteca pana se dizolva de tot. In amestec se adauga gelatina (conform instructiunilor de pe plic) si se amesteca pana la omogenizare. Amestecul astfel obtinut se toarna in formele in care va fi asezat in proximitatea furnicarului. Se lasa la rece peste noapte, iar a doua zi se plaseaza in vecinatatea furnicarului.
Nu stiu daca trag si albinele la el.
Cuvintele prietenoase sint ca un fagur de miere..(Prov.16.24)

Nicolae_Stupar

Ms de reteta. :thanks:
O cana de cat???50;100 gr?
Ai folosit-o personal?
Sunt curios de eficacitate,

stefan1

  O reteta de la rusi:
O parte de acid boric + 4 parti de zahar pudra. Se amesteca bine in stare uscata, apoi se adauga putina apa, incat sa se faca o pasta consistenta. Din ea se fac bile ca sam de un cm diametru. Daca sunt furnici pe podisoare, se pune o astfel de bila pe un capacel. Furnicile duc in cuib aceasta turta, o consuma si mor. Se poate pune si in apropierea musuroaielor, dar cu precautia ca albinele sa nu ajunga la ele, ca le va omori.
 Se poate introduce si in capcanele pentru viespi, de ex in sticle, alaturi de ceva care sa atraga viespile, de ex dulceata sau bucati de fructe in curs de fermentare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)