• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

contra furnicilor

Creat de emilavram, Decembrie 08, 2013, 11:25:02 p.m.

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Cu cateva cristale de naftalina pe podisor, ati incercat?

Aurel

    Nu, dar cu patrunjel mie mai la indemana avandu-l printre stupi si e si mai natural cu un miros mai placut.

tuturicius

Am pus insecticid pentru furnici (zahar plus un piretroid) intr-un capac de borcan, sus in podisor. Am podisoare cu gaura in mijloc in care montez hranitor rotund de plastic, furnicile neavand acces in podisor.
Game, set, match! Ca tot ma uitai in seara asta la finala de Roland Garros. Nu mai misca niciuna in nici un stup. Furnicile vreau sa zic, albinele misca bine  :)
Pentru mine e "Case closed!"
Cum suntem si noi oamenii ... ne iubim albinele, ele ne fac miere, si avem grija sa nu omoram nici una cu rama, pentru ca le iubim ... si pe bietele furnici le exterminam fara mila, de altfel si ele fiind niste insecte la fel de harnice  :rotfl:

pistol28

Furnicile au un loc esențial în marea schemă a lucrurilor, și sunt o parte a naturii. Dar este cu totul firesc dacă nu le doresc în domeniile dumneavoastră de acasă sau de gradina. Foloseste metode naturale, cum ar fi plante și mirosuri, pentru a ține departe de furnici proprietatea dumneavoastră.

Spray-le departe

Furnicile mananca plante, ei construiesc dealuri de murdărie mici peste tot și sunt, în general, inestetice. E mai greu să se bucure de zone în aer liber, dacă aveți o infestare furnică, și este extrem de incomod să le aibă in interiorul casei tale. Asigurați-vă propriile spray de furnici care respinge naturale pentru a păstra aceste insecte mici neatractive departe.

Uita-te - Observați în cazul în care furnicile sunt adună. Atentie la căile lor de mers pe jos, și să vedem unde vei primi cele mai mari sume de activitate Ant.

Prep - Umpleți o sticla cu pulverizator cu apă plată. Aceasta este baza pentru formula ta-respingere furnica.

Adăugați un miros urât - Lucruri care miros teribil de furnici sunt mirosuri destul de normale pentru oameni. Adăugați 5-6 picături de suc ​​de lamaie la apa, și le-ați luat-o soluție acidă care conduce furnicile departe. Alternativly, adăugați 5-6 picături de ulei esențial de scorțișoară în loc. Scortisoara miroase dulce și plăcut la începe multe om, dar are o amar și foarte off-punerea miros de furnici.

Spray - Aplicați soluția pentru zonele în care ați observat trafic furnică mare. Spray peste ușile și ferestrele pentru a păstra în jurul valorii de furnici din casa. Se pulverizează soluția jurul marginilor de gradina ta de a păstra furnici din plantele. Puteți pulveriza chiar soluția direct pe dealuri de furnici și alte zone în care ați observat furnici. Mirosul urât în soluția va conduce furnici departe.

Trage linie

Desenați o linie care furnicile nu pot trece cu materiale naturale, usor de obtinut.

Cretă - trage o linie în jurul o fereastră sau o bucată de pavaj cu creta. Furnicile nu va trece o linie de creta, pentru că acesta devine pe picioare și interfiers acestora cu liniile de parfum pe care le folosesc pentru a marca drumul lor.

Cafea - Spre deosebire de multi oameni, furnicile nu-mi place mirosul de cafea. Salvați-vă motive vechi de cafea și le presară cu privire la gradina ta și spații exterioare. Publicați unii în jurul valorii de paturi de plante si flori și în fisuri trotuar, și să păstreze furnicile departe. Motivele nu vor dăuna dvs. de plante; în fapt, zaț de cafea face un bun îngrășământ natural.

Castravete - Salvați coji de castravete si felii mici. Puneți-le în jurul zonelor de activitate Ant mare. Smellier castravete, mai eficient va fi la furnici de aderență la.

Crestere Natural Ant respingere

Cum gradina ta să crească? Adaugă plante care dau natural de pe mirosuri furnici nu poate sta, și păstrați-le departe de toate zonele în aer liber. Folosit ca plante de apartament, aceleași ierburi vor respinge furnici în interior.

Ierburi - Cultivarea mentă, lavandă și fenicul va ține furnici din zonele gradina ta. Plant una sau mai multe dintre aceste plante in apropiere de ușile, iar furnicile nu va dori să meargă în interiorul casei tale.

Fresh mirosuri - Taie crengute proaspete de salvie din gradina ta, și să le plaseze în interiorul dulapuri și dulapuri. Înțeleptul are un miros plăcut de oameni, și un miros îngrozitor de furnici.

Apă Usturoi - Folosiți un cățel de usturoi și apă pentru a crea o soluție cu miros puternic de apă usturoi. Spray aceasta în orice zonă în aer liber, care sunt puternic afectate de furnici. Această soluție miroase puternic chiar la om, deci s-ar putea dori sa folosesti aceasta doar în ultimă instanță.

Este firesc să urăsc furnici, dar nu e normal să folosească o mulțime de substanțe chimice puternice pentru a le ține la distanță. Asigurați-vă propriile repelente de furnici naturale în schimb, și păstrați-le din zonele care contează pentru tine.Read more: http://www.doityourself.com/stry/natural-ways-to-keep-ants-away#ixzz3QnoMUPcW
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Muntoiu Radu

Am incercat :
- vaselina (efect zero)
- var (efect zero)
- menta frecata (efect zero)
- otrava (efect minimal)
- distrugere manuala de cuib - efect garantat daca te tii de treaba :)

Mai ramane de incercat chestia cu punerea picioarelor stupilor in vase cu motorina.

bmdna

Eu am incercat cu vaselina si a functioanat. Cand folosesti vaselina sint mai multe lucruri de care trebuie sa tii cont. Unul este ca acea bariera de vaselina sa nu fie in bataia ploii, pentru ca pana la urma o spala ploaia. Al doilea, mai important, iarba trebuie sa fie tunsa scurt, sub nivelul barierei de vaselina, altfel furnicile vor folosi iarba ca sa depaseasca acea bariera. Cu distrusul musuroaielor la mine e mai greu. Nu am musuroaie vizibile prin gradina dar furnici sint.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

alex 62


Eugen B

Eu personal incerc sa elimin toate musuroaiele de furnici din gradina, de obicei nu prea am avut probleme cu furnici, dar am folosit ceva praf pentru a nu intra in anumite incaperi. In gradina nu vreau sa dau cu prafuri ca sa nu afecteze cumva albinele.

bucovineanu

Daca peste podisor nu avem nici un fel de invelitoare si vom presara pe margini putina naftalina sau sare de bucatarie furnicile isi vad de drumul lor.

oroles

Furnicile sunt un indicator foarte bun pentru culesuri, mai ales de mana. Daca este cules in natura sunt si furnici. :D
La fel si tantarii. Acum doi ani, daca am avut ceva furnici. Ma saturasem sa gasesc furnici sub capac. Dadeam cu lujeri de patrunje pentru samanta si nu mai aveam probleme. Anul trecut nici vorba de furnici. Si culesul a fost pe masura.

Se spune ca un musuroi de furnici poate cara si un kilogram de miere in 24 de ore.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sorinma

Se spune ca un musuroi de furnici poate cara si un kilogram de miere in 24 de ore. ....
Oroles iti dai seama cate furnici ai omorat cu afirmatia asta?  =))
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

RazvanTi

sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

oroles

CitatAceste insecte aparţin mai multor genuri, fiind periculoase pentru albine. Ele pătrund în stup prin crăpături, pe la urdiniş sau podişor, fură peste 1 kg de miere pe zi şi neliniştesc albinele. În apropierea pădurilor, unde se găsesc populaţii numeroase de furnici, pot fi distruse familii întregi de albine sau redusă foarte mult capacitatea de producţie.


Sursa: http://proapicultura.ro/daunatori.htm

Cred ca traiesc toate... Afirmatia mea nu a omorat niciuna, insa ignoranta unora da.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sorinma

Bun articol.Nu te supara era o gluma.Oricum sunt destule ,parca ca si masa pe glob depasesc mamiferle daca nu ma insel  :hi:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

oroles

Pentru ca in ultimul timp multi fac glume nepotrivite intru in "silenzio stampa" pana imi vor zbura albinele.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani