• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

A folosit cineva VAROSTOP ?

Creat de standdupp, August 20, 2015, 06:05:30 p.m.

« precedentul - următorul »

standdupp

Salut,

Cei care ati folosit varostop ne puteti spune ceva despre calitarea si efectele tratamentului cu acest produs ? Am vazut ca substanta activa este flumetrinul, dar as dori o parere de la cei care l-au folosit, in special in luna August sau in Primavara?
Un apicultor incepator

MIHALACHE

Am folosit varostop cu ceva ani an urma este un produs de care am fost multumit are efect pana la 35 de zile antre timp numarul de familii a crescut la fel si pretul acestui produs si am trecut pe ceva mai ieftin.

standdupp

Din motive de prevenirea imunitatii paduchilor la tatament ma gandeam sa utilizez in August (sau in primavara) VAROSTOP, iar in septembrie sa dau cu Varachet, sa folosesc substantele alternativ.

Da, pretul e mai ridicat. Tu ce folosesti acum ca si alternativa la amitraz?
Un apicultor incepator

dorindafi

in urma cu 5/6 ani am folosi asa ceva
dupa efectuarea tratamentului cu vf. in toamna bagam benzile in stup intro parte a familiei iar in partea opusa una banda mavrirol si ramineau pina primavara
ca si colegu MIHALACHE nu am mai folosit datorita preturilor
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

standdupp

Deci pana aici pot intelege ca e bun ca si calitate, dar singura problema e pretul mare. Si asta este adevarat. O stupina de 50 de familii te costa cam 250 lei sa o tratezi cu varostop, ceea ce e mult intr-advevar.
Un apicultor incepator

Aurelian A.

Cine a mai folosit in 2017 varostop?..mi.am comandat in seara asta 5 cutii sper sa fie ceva de el :bzz:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

MIHALACHE

Foloseste-l cu ancredere este un produs bun,de cate ori am ocazia al folosesc.

Eugen B

Cred ca asta e subiect bun si revin la el.
Cine a mai folosit intre timp.
E 20lei 10batoane. Sa zicem ca tratez 5 stupi. Pe mine o sa ma coste mult dar stiu ca se deconteaza prin pna.
La ce probleme sunt cu varroa spun ca e bine sa incercam diverse produce.
Am luat de test acuma. Daca imi pare bun vreau sa dau la fiecare familii in toamna. Le las 35-40 dupa care voi reveni cu un ultim tratament cand e zero puiet.
As vrea sa stiu parereri despre calitati. Pretul e putin scump. Sper sa se deconteze. Daca nu cumva tot incerc eu. In plus flumetrin nu sa folosit in stupina unde sunt eu de cand sunt albinele aici si as crede sa aiba efect bun

serban

Eu am pus în toamnă Varostop în stupi dar nu am mai apucat să scot benzile. Păduchi au căzut mulți și,până acum,familiile sunt bine. Sunt curios să le văd la primul control. Intenționez de acum să alternez tratamentele cu Varachet și Varostop.

oroles

Citat din: Aurelian A. din August 28, 2017, 11:55:45 p.m.
Cine a mai folosit in 2017 varostop?..mi.am comandat in seara asta 5 cutii sper sa fie ceva de el :bzz:
Nu sunt cam scumpe?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

serban

Nu cred că ar trebui să ne zgârcim. Cu un kg. de miere tratezi 5 familii. :)

oroles

Citat din: serban din Februarie 27, 2018, 09:09:49 p.m.
Nu cred că ar trebui să ne zgârcim. Cu un kg. de miere tratezi 5 familii. :)

Stai ca nu imi ies calculele! O cutie de 10 benzi e 24 de ron. Mai mult deci decat un borcan cu miere. Din prospect reiese ca se folosesc 3-4 benzi la o familie. Deci tratezi 2-3 familii. La stupina mea imi trebuie minim 15 cutii. Aproximativ 400 de ron. Sa fac un calcul sa vedeti ce inseamna: Tratez cu Varatraz stupii vreo 6-7 ani la rand, cu VF vreo 3-4 ani, cu Scabatox vreo 15 ani. :))

Apropo, Varatrazul e foarte bun daca il aplici ca in prospect. Anul trecut am facut 3 tratamente consecutive in toamna si nu sunt probleme.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mmacreanu

In vremuri cand toata lumea vorbeste de hranire sanatoasa, alimente bio, noi incercam sa schimbam amitrazul cu flumetrinul!
Dilema mea este urmatoarea: de ce sa folosesc Varostop/Byvarol sau alte produse pe baza de flumetrina care par si scumpe la prima vedere, si sa nu folosesc benzi cu acid oxalic si glicerina, care reprezinta un tratament foarte ieftin, prietenos si sanatos.
Ambele variante sunt tratamente de contact iar oxalicul cu glicerina il poti pune din martie pana in mai!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Closcutz

 Cum preparati si aplicati oxalicul cu glicerina?

Eugen B

Marius pana gasesti reteta exacta voi folosi ce stiu si ce cred. Momentan varroa e o problema seriosa cat multi in pastorale nu au stupii tratati. Cand se va face selectie la stupari va fi altceva. Vom vedea cu retata de acid oxalic si mi o poti da si mie si sigur voi incerca.

Oroles la tine in moldova la apiscris e 20 ron varostopul. Se da 3-4 benzi la familii infestate. Citeste ce trebe acolo. Eu voi da 2 benzii la familii buni si 1 la roi.
Daca ne zgarcim la tratamente ne vor rupe varroa si bolile