• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

A folosit cineva VAROSTOP ?

Creat de standdupp, August 20, 2015, 06:05:30 p.m.

« precedentul - următorul »

MIHALACHE

VAROSTOP are o procedura de folosire usoara nu trebuie preparat si are o perioada lunga de  actiune este scump pentru ce-i care au multe colonii , Este eficient eu pun la roi si colonii care au paduchi multi.

oroles

Citat din: Eugen B din Februarie 27, 2018, 11:32:07 p.m.
Marius pana gasesti reteta exacta voi folosi ce stiu si ce cred. Momentan varroa e o problema seriosa cat multi in pastorale nu au stupii tratati. Cand se va face selectie la stupari va fi altceva. Vom vedea cu retata de acid oxalic si mi o poti da si mie si sigur voi incerca.

Oroles la tine in moldova la apiscris e 20 ron varostopul. Se da 3-4 benzi la familii infestate. Citeste ce trebe acolo. Eu voi da 2 benzii la familii buni si 1 la roi.
Daca ne zgarcim la tratamente ne vor rupe varroa si bolile
Voi incerca sa fac niste benzi de tip Mavrirol folosind Mavrik 2F si glicerina. Voi testa doar oe cateva familii.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Eu vreau sa schimb substanta activa

mape 48-petru manea

In aceasta primavara voi trata cu varostop---nu cred ca este scump avand in vedere ca are efect 30 de zile va actiona la toti parazitii eclozati odata cu puietul,pe cand VF actiona numai asupra paduchilor liberi nu si asupra celor de sub capaceala

Aurelian A.

Eu zic ca nu e asa scump,in toamna sau primavara stupii sunt pe 5 7 rame si nu e voie de 4 benzi la stupi ci doar de doua,deci cu o cutie faci 5 stupi.am pus in toamna si au cazut paduchii destul de bine zic eu.
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga