Ce va scoate din sarite la apicultura?

Creat de mihai.vr, Iunie 18, 2015, 02:49:02 PM

« precedentul - următorul »

mihai.vr

In genul "sa radem putin"... Momente, situatii etc care va scot din sarite la apicultura?

Incep eu primul. Saptamani intregi de soare si vreme buna... in clipa cand imi iese o matca noua din botca si trebuie sa faca zborul de imperechiere: FRIG, PLOAIE, VANT, VREME URATA.  ))/  ))/   ))/ Mi se intampla deja al treilea an.

oroles

Iarna e cea mai enervanta, pana le vad pe toate la zbor. Ma gandesc zilnic la ele. Vara nu ma doare capul. :D

Si tare enervanti sunt achizitorii  de duzina.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

relutu

Stuparii care zic ca iti sunt prieteni dar le e frica sa nu scoti miere mai multa ca ei.

feerary

Citat din: relutu din Iunie 18, 2015, 06:42:09 PM
Stuparii care zic ca iti sunt prieteni dar le e frica sa nu scoti miere mai multa ca ei.
=))

vioso

Daca e sa zicem ce ne enerveaza in apicultura ar fi distrugerile provocate de gaselnita si de soareci.

cipik

La capitolul distrugeri omul este campion fie ca este implicat in apicultura fie ca nu, aici ma refer la alte ramuri care au ca si consecinta distrugerea florei, faunei si culturile agricole (mai exact intocsicare semintelor, pamantului si a plantelor cu substante otravitoare).
Sa nu mai vorbim de nepasarea autoritatilor.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

romikele

În afara de găselniță, mă mai enervează pseudoprofesorii care dau lecții altora, fără să aibă habar ce se întâmplă în propria stupină.

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Citat din: oroles din Iunie 20, 2015, 03:24:40 PM
Aici intru si eu?  =))
N-ai cum... locurile sunt ocupate, "profesorii" activează pe alte mijloace media.  :razz:

bio

Citat din: romikele din Iunie 20, 2015, 12:10:48 PM
În afara de găselniță, mă mai enervează pseudoprofesorii care dau lecții altora, fără să aibă habar ce se întâmplă în propria stupină.

...  =))

Dar mai au stupine..??>.sau un loc undeva in vreo curte  caruia ii spune "stupina" .

apivasmob

Oamenii (apicultorii) care nu se tin de cuvantul dat.
Sanatate tuturor apicultorilor

romikele

Citat din: bio din Iunie 20, 2015, 10:07:39 PM
Dar mai au stupine..??>.sau un loc undeva in vreo curte  caruia ii spune "stupina" .
Daca are minim doi stupi, se cheama ca are o stupina  :P

yulian

Pe mine ma enerveaza cand is nervoase albinele si mi-o dau in cele mai nebanuite locuri  :rotfl: :rotfl:

cornelioandanciu

Anul asta am adus remorca inacrcata cu stupi spre vatra permanenta. Pe drum sint multe lucrari. Acolo bineinteles ca sint si semafoare.Opresc la semafor, vad ca vine pe drum un cetatean, il rog sa treaca mai repede sa nu ia vre-o intepatura, atata mi-a trebuit, incepe sa imi tina omul o predica, sa am grija sa nu iasa albinele, ca sint periculoase, etc...
La un moment dat il vad ca pleaca de pe loc cu viteza maxima,avea un demaraj mai ceva ca si cucul ala din desenele animate, nu stiu cum il cheama,oricum, ma gandeam eu ca o alergare de dimineata face bine la sanatate !
Concluzie ! Ma enerveaza semafoarele, dar albinele nu, ca sint bune la sanatate !
Va salut.

claudiu_tgv

Ma enervez cand mi se stinge afumatorul fix cand am nevoie de el - daca nu-l folosesc la primii stupi vizitati, se stinge. Ar trebui sa pufai constant din el, dar cum sunt absorbit de ce se intampla in stup, uit. :)