Ce va scoate din sarite la apicultura?

Creat de mihai.vr, Iunie 18, 2015, 02:49:02 PM

« precedentul - următorul »

bismark

Ma enerveaza,cei care azi spun una si miine spun alta ca, au uitat ce au spus si facut ieri.Asta se refera la toti inclusiv la politicieni si pupangii lor.Tacerea este de aur cind trebuie sa taci....Cu respect pentru omul care tace si face sii vorbesc faptele. ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

mihai.vr

Citat din: claudiu_tgv din Iunie 22, 2015, 09:53:04 AM
Ma enervez cand mi se stinge afumatorul fix cand am nevoie de el - daca nu-l folosesc la primii stupi vizitati, se stinge. Ar trebui sa pufai constant din el, dar cum sunt absorbit de ce se intampla in stup, uit. :)

:rotfl: La asta subscriu si eu... tot cu bricheta dupa mine sunt....  :rotfl:

bratosin radu

"toate acestea mi se intimpla numai mie", bun subiect ,tare ideea,dati inainte.va respect.

mihai.vr

A doua zi dupa o intepatura ma umflu destul de tare, dar am invatat sa lucrez mai cu grija + fum + otet pe maini inainte de a deschide si e ok. Se poate sa lucrez 2-3 luni fara sa ma intepe o albina, dar cand am ziua urmatoare o nunta, sau alt eveniment la care trebuie sa dau bine sau sa imi folosesc mainile, atunci ma inteapa... sigurat ma inteapa atunci.

pharaonu75

Ma enerveaza atunci cand vreau sa cumpar ceva si mi se cere pret dublu, doar pentru ca este pentru "albine".
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

Ma enerveaza ca nu mai merge cum mergea---ma refer la toate aspectele  :yahoo_cry: :)

bismark

Petre, cind in Romania incepe sa mearga ceva se gasesc destui sa bage bete in roate sa rastoarne caruta sau sa moara toata lumea numai ei sa mai ramina.Poporul plateste si va plati intodeauna furaciunea celor din virf.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

MOTANUL

Eu am lista mare: sa se stinga afumatorul fix când ai nevoie sa-l folosesti (pana la acel moment sa pufaie molcom fum); sa nu gasesc matca repede, sa fac cutii si rame.
Dar din toate sa nu gasesc regina repede e pe primul loc.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

bio

Ani in urma ma scoteau multe din sarite......acum odata cu trecerea anilor incerc cu rabdare trec peste toate .

trantore

cand incep albinele cu roitu.......  imediat dupa rapita si pe urma canci salcam.....  ii al 2-lea an

bmdna

Si eu am lucruri care nu imi plac in apicultura. Pe primul loc este situatia in care sint cu o rama plina de albine in mana, incerc sa o pun la loc, ma inteapa una si pana termin de pus rama, ma mai inteapa vreo trei in acelasi loc, indemnate de prima... . Ar mai fi si momentul cand deschid un stup la care era o matca in curs de imperechere. Ma supara atunci cand eu ma astept sa gasesc oua in stupul ala dar in loc de oua, la deschidere aud zumzetul caracteristic de lipsa matca... . Dar... asa cum zicea si dl. bio trec cu rabdare si peste astea.

De fapt, absolut toate neplacerile sint depasite de departe de satisfactii. Daca nu ar fi asa, ne-am lasa de albine, nu?
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Alutus

Situatia in care un individ hotarat sa se capatuiasca  rapid , se hotaraste sa o faca,  instalindu-si stupina  in apropierea stupinei tale.
Sa nu uiti Darie!

aditza_71

Pe mine ma enerveaza acei intermediari care n-au nicio treaba cu apicultura , si care cumpara miere  cu 12 lei si o vand mai apoi cu 18.

MOTANUL

Nu vorbesc neaparat de miere; In general in ziua de azi când faci un produs (in sensul ca e gata pregatit de vanzare) ai facut cam jumatate din munca.
Restul: sa cauti cumparatori si sa-l vinzi e cealalta jumatate.

Vorbesc in primii ani pana ai un portofoliu de clienti (dupa 10 ani daca ai un produs f. bun ajung cumparatorii sa te caute pe tine).
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

xvader

moliile ma enerveaza rau...si ar mai fi vremea...cand iti este lumea mai draga, ba ploua, ba e o super seceta de se usuca nectarul in flori...dar imi plac si avantajele pe care le am cand totul merge bine