Pagina lui tuturicius

Creat de tuturicius, Mai 15, 2015, 05:59:10 PM

« precedentul - următorul »

tuturicius

Am aratat in ultimul film stupul cu matca adusa din Italia. 75 de lei m-a costat bucata. Ma umplu cu din astea si mai trag si eu catva si mai cumpar si mai trag samd

ciucur

Citat din: tuturicius din Mai 26, 2016, 04:18:28 PM
Moonmating - imperechere la lumina lunii - se tin nucleele de imperechere, cu locatari cu tot, plus stupul cu trantorii, inchisi, la intuneric, racoare, pana cand nu mai zboara nici un trantore. Sa zicem pana la 6 seara. Atunci se scot si se pun pe pozitiile lor. Dau de lumina, caldura, matcile s-ar imperechea, si ies la imperechere la ora aceea, idem trantorii din stupul lor, si doar ei fuck giumbuslucuri la ora aia in aer  :P Nu-i chiar la lumina lunii.
Citat din: Pustu din Mai 26, 2016, 04:06:53 PM
In Stuparitul lui Hristea din 1935 la pagina 939 Calin invata despre moonmating
Multa sanatate

Acum am inteles de ce e vorba. Multumesc.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

tuturicius

Ai cartea lui Hristea?  :rotfl:
Sa nu te superi pe noi, ca mai si glumim  :D Mai ales ca eu am dus stupii la S3 al 130 de km si cam tot ploaie este si va fi. Dar culeg si pe langa ploaie  - ieri - 300 de grame  =))
:hi:

ciucur

Citat din: tuturicius din Mai 26, 2016, 04:22:59 PM
Eu ameliorare nu vreau sa fac pentru ca ai de unde lua, har domnului, matci mult mai ameliorate decat as reusi eu.
Domnul Bratu zicea ca face insamantari artificiale si contra cost, sau va face. Si nu era un pret mare. Dar ce sa-i dau la insamantat?
Cea mai putin turbata din turbaciunile mele?

Uite, eu am albine harnice dar mult prea agresive. De curiozitate vreau sa le combin cu ceva mai bland. Din cateva combinatii poate iese ceva si bland si harnic...Norocul incepatorului...
Eu am incercat multe surse cu regine (4 interne, 2 externe). Pot sa iti spun ca din turbaciunile mele alea locale au fost 2-3 care au fost de la egal la egal cu orice carnica sau carpatina de 'soi'.
Dar pe alea nici fumul nu le sperie, pe cand celelalte ca sa fac o gluma daca ai afumatorul neaprins si il vad, stau pe treaba lor.
Poate e mai corect sa spunem ca de la cele ameliorate/selectionate fiicele sunt mai omogene. De la turbaciuni rezultatele difera mult, dar sunt si varfuri - in cazul meu 10% cu observatia ca nu am sute de familii sa trag o concluzie documentata.
La ceea ce am scris sunt observatiile mele din mica mea stupina, cei care sunt la inceput sa nu creada ca am facut studii in acest sens.
Eu, vai de curu' meu inca nu sunt in stare sa nu scap stupii in roit. Daca vreau sa incerc cu inseminarea artificiala, e o curiozitate, nu are vreun scop comercial sau altceva.
Vedem ce o iesi. Scuze de off-topic, promit sa nu mai poluez topicul tau.

ciucur

Citat din: tuturicius din Mai 26, 2016, 04:29:41 PM
Ai cartea lui Hristea?  :rotfl:
Sa nu te superi pe noi, ca mai si glumim  :D Mai ales ca eu am dus stupii la S3 al 130 de km si cam tot ploaie este si va fi. Dar culeg si pe langa ploaie  - ieri - 300 de grame  =))
:hi:
Am, dara. Numai ca acolo nu scrie ca se cheama moonmating....

tuturicius

tuturicius

Eugen B

Imi merge cam greu netu si am vazut cam 3min din filmare. E lada 1/1 aia?

tuturicius

Citat din: Eugen B din Iulie 19, 2016, 05:43:08 PM
Imi merge cam greu netu si am vazut cam 3min din filmare. E lada 1/1 aia?
3/4

Eugen B

Nu comentez calitatea matcii, dar sunt curios pe viitor cum se vor comporta la noi in tara.
E bine ca incercam si diferite rase, nu stiu ce sa zic, eu inca merg pe ale noastre, acuma am scris ceva la ce ai facut azi in stupina.
E bine ca inca se fac filmari si mai vedem una alta. O sa revin si eu cu poze, filmari nu prea am timp.
Eu am ceva roi de la sfarsit de mai, mai exact 27mai, cu matca de la dn.Bucovineanu, si a trebuit sa ii dau catul. A umplut corp de 1/1, si deja in cat de 1/2 redus a urcat f bine, daca prinde ceva cules scurt cred ca trebe dat si al 2-lea cat.
Ideea este ca daca facem matci de calitate va fi foarte bine, din pacate multi merg pe noroc sau nu stiu ce.

tuturicius

Nici eu nu am mai avut timp de filmari, dar, de fapt, nu dureaza prea mult. Mai mult e ideea: sa fac azi si un film? nu am timp. Ieri m-a lovit la moment cheful sa iau telefonul  :)

dan sebastian

Decebal, te ataca viespoiul la greu. Vad ca rezistasi eroic. De asta unii nu mai postează. Eu zic sa filmezi înainte. Uneori poți învăța și din critici. Asa vezi si care îți sunt prietenii și dușmanii. Lumea e rea sau bună. Ii respect pe aia care au curajul să posteze cu propriul nume si nu sub pseudonime.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

tuturicius

MirceaCalin

Cum Doamne se numeşte planta de la min. 0:30 care "mimează" păpădia ?
Mi-a invadat aproape grădina unde-mi ţin stupii.

Cuminţi albine pentru vremea asta, bravos !

orbanstefan64

Citat din: mape 48-petru manea din Mai 17, 2016, 09:03:43 PM
caturile de deasupra hanemanului sunt magazii nu dormitoare (cuiburi )---niciodata densitatea albinelor in caturi nu va ajunge la densitatea albinelor din cuiburi ---daca mierea dintr-un cat este capacita vor exista ff.putine albine in acel cat
=D> =D> =D>