Pagina lui tuturicius

Creat de tuturicius, Mai 15, 2015, 05:59:10 PM

« precedentul - următorul »

Pustu

Citat din: marian sima din Mai 20, 2016, 09:02:07 AM
Ai grija ca s-ar putea sa-ti răspund in alt mod la afirmațiile tale si nu o sa-ti placa.
Cer scuze pentru mesajul de mai sus . Nu am vrut sa para lipsa de respect .
Multa sanatate si numai bine

tuturicius

tuturicius

gore

Foarte ingenios, dar te cam cocoseaza daca sunt mai multi.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

MOTANUL

Chiar eram foarte curios cum se muta stupii cu 3 corpuri de 3/4. (echivalent cu 2 caturi de 1/1). Foarte simplu si eficient sistemul.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

MirceaCalin

Fain !
Bună treabă "doftore" !

tuturicius

Citat din: MOTANUL din Mai 22, 2016, 07:40:44 PM
Chiar eram foarte curios cum se muta stupii cu 3 corpuri de 3/4. (echivalent cu 2 caturi de 1/1). Foarte simplu si eficient sistemul.
Nu m-am gandit sa arat, poate se vad in film, unii erau chiar pe 4 corpuri.

tinumaftei

Scula e ingenioasa pentru 2-3 stupi e chiar utila. Insa ca practica apicola este prea la est de vest!

tuturicius

Citat din: tinumaftei din Mai 22, 2016, 09:25:49 PM
Scula e ingenioasa pentru 2-3 stupi e chiar utila. Insa ca practica apicola este prea la est de vest!
Ce inseamna "prea de la est la vest"?

tinumaftei

La est de vest! adica modul asta de transhumanta apicola a iesit de mult din uz in vest. Am mai vazut ceva carca in Ungaria in rest numai mecanizare sau ceva semi. La stupi de productie de 70 kg (3-4caturi) trebuie sa ai o buna pregatire fizica ca sa incarci/descarci o stupina si oricum medicul neurochirurg te trece pe lista de potentiali clienti.

tuturicius

pune si tu un 45-60 de kg un ME pe 3-4 corpuri si apoi imparte la doi. 25-30 de kg nu e mare scofala atata timp cat le duci intr-o pozitie corecta. Mult mai repede ajungi la medic cu un stup cu doua manere, pe care fiecare il apuca cu o mana, si daca e mai usor.

tinumaftei

Ca unul care practic apicultura de aproape 30 de ani si mai am si o operatie de hernie de disc, pot sa zic ca idealul in apicultura este incarcatul cu spinarea! Este pe deplin bio, nepoluant si plin de amintiri!! Pai daca incarci cu o lisa sau cu o macara ce sa mai povestesti copiilor sau nepotilor?
Mi-am arata toata aprecierea fata de ingeniozitatea dispozitivului. Dar pentru o apicultura serioasa trebuie o transhumanta adaptata secolului III. ^:)^

tuturicius

Am scris eu pe undeva ca idealul este caratul cu spinarea? Stai linistit ca nu o sa-si arunce nimeni macaraua la gunoi, daca o are, ca sa care stupii ca mine, dupa ce se uita la acest film.

MirceaCalin

Citat din: tuturicius din Mai 23, 2016, 12:36:07 AM
... nu o sa-si arunce nimeni macaraua la gunoi, daca o are, ca sa care stupii ca mine, dupa ce se uita la acest film.
Corect !   

Kiwi Bee

Tutricius, era Nelu C. la suflanta?
Oricum mergea rapid si frumos. Ce marca este suflanta?Mia scapat.