Pagina lui tuturicius

Creat de tuturicius, Mai 15, 2015, 05:59:10 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Citat din: maximotgv din Martie 17, 2016, 02:40:29 PM
De unde domnule rame cu miere de cea mai buna calitate daca el este in dezvoltare! A spus de nenumarate ori ca are doar roiuri si ca nici macar rame crescute nu are pentru toti stupii! Si apoi omul vrea sa vada cu ochiul lui ce se intampla in stupul ala, care este treaba cu izolatia, cum vrei sa capete experienta daca nu vede efectiv ce face familia de albine. Doar din carti si din sfaturi nu vine si experienta.
Asa e! Experienta e cel mai bun profesor.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

filip

Citat din: tuturicius din Martie 14, 2016, 08:13:54 AM
http://www.youtube.com/watch?v=wmuf7NmU1DY
Eu nu pricep stilul asta de lucru si gata!
In cuib sunt rame mai inchise la culoare care stau degeaba iar tu le chinui cu rame necrescute..............
A se vedea filmuletul din link de la min 7
Apoi daca zici ca sunt roiuri de ce le chinui cu doua corpuri?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Citat din: tuturicius din Martie 17, 2016, 03:44:01 PM
Exact asa cum zici. Am 31 de roiuri si 2 familii. Pe asta care a devenit vedeta a picat pe el magareata cu deschisul. Daca nu era asa, oricum deschideam tot la 2-3 zile cate 3-4, si daca nu aveam de lucru la ei, tot altii, ca sa vad ce e inauntru si ce se intampla.
:bravo:
Eu stiam ca numai pe incepatori ii mananca degetele si deschid stupii in fiecare zi.  :smile: Daca o sa continui sa dezchizi stupii in fiecare zi sau la 2 zile, nu se va intampla nimic bun inauntru, din contra vor da inapoi sau mult mai greu inainte.

tuturicius

Citat din: bucovineanu din Martie 17, 2016, 04:23:30 PM
Eu stiam ca numai pe incepatori ii mananca degetele si deschid stupii in fiecare zi.  :smile: Daca o sa continui sa dezchizi stupii in fiecare zi sau la 2 zile, nu se va intampla nimic bun inauntru, din contra vor da inapoi sau mult mai greu inainte.
Domnule Bucovineanu, ma bucur daca nu ma mai considerati incepator  :) Ce-i drept, am avansat pana la genunchiul broastei. Acuma nah ... am zis si eu 2-3 zile ca asa mi-a venit.
Treaba e ca asta e a doua desprimavarare pe care o fac, si e diferita, pentru ca cu izolatiile alea pe ei lucrurile se misca mai repede. Pana sa incep epopeea asta cu stupul vedeta nu ma mai uitasem la ei de vreo 10 zile. Mai deschisesem vreo doi intre timp, nu sunt toti chiar la fel, si uite ca m-am trezit ca vedeta era cam uscata. Anul trecut i-am desprimavarat cu rame date dupa diafragma, cu miere, acum le dau sirop. Mi-am cam facut acum ochiul, siropul e diluat, nu e miere.
:hi:

bucovineanu

Eu as zice sa lasi o familie in pace, fara sa o deranjezi mereu, asta bineinteles daca are hrana suficienta si tot ce are nevoie, iar peste o luna sa o compari cu una care are aceeasi putere, la care umbli mereu in dorinta de a o face sa creasca precum Fat-frumos. Apoi o sa tragi singur concluziile..

tuturicius

mape 48-petru manea

bismark

E, ok ,dar cum zic batrinii cu cit deranjezi mai mult cu atit vei pierde mai mult,de aceea stupul daca are tot cei trebuie si prima vedere la urdinis, ca aduce polen este clar ca are puiet si nu trebuie deranjat.La o stupina se umbla in stupi cind nu au activitate la urdinis,cind se face o curatenie generala,cind ai suprapopulatie pentru divizare si la extractie.Eu asa procedez si dupa aproape 50 de ani nu am avut probleme decit atunci a intervenit ceva toxic extern(chimicale),dar si atunci totul se reface daca nu este prea toxic si intervii la timp.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

tuturicius

Nu l-am mai deschis de 10 zile, acum trebuia deschis ca sa scot folia dintre corpuri.

bismark

Nu trebuia sa o scoti acum,tocmai ca ai schimbat climatul in cuib,era suficient sa intorci un colt pentru aerisire mai buna.Daca ai fund AV,nu trebuie scos deloc pina prin mai.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

tuturicius

filip

Eu nu pricep cum de alimentezi stupul cu sirop pe timp de ziua pe urdinis???
Apoi cum e sa alimentezi un stup pe urdinisul care nu circula albinele  ,acolo paza e superficiala?
Grija mare ca declansezi un furtisag pe care nu-l poti gestiona!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

struan

Cum se cheama florile galbene de pe langa stupi?

tuturicius

Citat din: filip din Martie 28, 2016, 04:36:31 PM
Eu nu pricep cum de alimentezi stupul cu sirop pe timp de ziua pe urdinis???
Apoi cum e sa alimentezi un stup pe urdinisul care nu circula albinele  ,acolo paza e superficiala?
Grija mare ca declansezi un furtisag pe care nu-l poti gestiona!
Este F40. Nu are miros, nu da furtisag. Asta la hranitoarele albe. La cele galbene l-am dat si cu protofil. Cu alea nu se poate face furtisag pentru ca nu au acces la el decat prin stup. Si inca nu au inceput sa caute si pe langa stupi oricum. Am lasat de curios o tava si un ibric manjite cu F40 in spate la stupi, sa vad cat de repede se aduna. Pana seara abea l-au gasit vreo 20-30 de albine.
Albinele le am in curte si sunt acasa toata ziua, asa ca un ochi il am pe ele.

tuturicius

Citat din: struan din Martie 28, 2016, 04:49:28 PM
Cum se cheama florile galbene de pe langa stupi?
Papadii. Seamana cu altceva??