• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Albine inecate in hranitor

Creat de Nemo, Martie 22, 2015, 02:50:38 a.m.

« precedentul - următorul »

Nemo


stefanescu

Pune in hranitor niste plutitoare (bete, iarba uscata, etc.)
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

TDI

Citat din: Nemo din Martie 22, 2015, 02:50:38 a.m.
Stie cineva cum sa fac sa nu mai gasesc albine moarte in hranitor de acest tip? http://apicultorul.freewb.ro/feltolt/galeria/m_20120209131509_ok_49249.jpg

Strange cuibul la maxim, lasand doar ramele cu puiet si albina, nimic in plus - pune bete, paie etc; hranitorul pune-l chiar langa cuib - pune diafragma dupa; foloseste folia.

roi_ag

Pune niste leaturi de lungimea hranitorului , late mai putin cu 1cm decat latimea interioara si 1cm
grosime si nu vei mai avea probleme! Acestea vor pluti .Cand pui sirop verifici daca se ridica
pentru ca se poate ca albina sa-l lipeasca cu ceara de fundul hranitorului !

virgiliu


Nemo

Am dat azi comanda de niste hranitoare cu plutitor...sa vedem daca sunt bune.
Am folosit niste paie si pare sa functioneze, insa e procesul destul de anevoios. Cauta paie , spala hranitor, pune paie noi...ceva plutitor mai profi trebuie, mai curat. Sper sa fie cum trebuie ce am comanda. Dau de stire daca e.

ursulescu

Exista o singura cauza a inecarii albineleor (presupunand ca PFL-ul din care care e confectionat hranitorul nu are fata interioara, dinspre sirop - lisa) temperatura scazuta din zona unde este plasat hranitorul. Daca este parafinat si sigur este, nu trebuie sa se vada urme de parafina (s-a parafinat la temperatura nepotrivita)  iar parafina la temperatura scazuta e ca sicla si albinele ,,INCARCATE  nu pot iesi din hranitor.

Nicolae_Stupar

Ca si. plutitor eu am taiat polistiren extrudat lungimea e cat fundul drept al hranitorului, latimea e cu 2cm mai mica ca si interiorul hranitorului

vulpea

'neamule' nu stii sa prinzi,pe mijlocul deschiderii hranitorului,o bucata de sita de  FAV si cu asta basta ? din vremuri 'stravechi' am observat ca plutitoarele se mai si scufunda sub incarcatura 'fomistelor' care dau navala la supt,iar cu paiele,e mizerie curata in hranitor la un moment dat si atunci sa vezi chinuiala la curatare.

oroles

Eu pun corzi de vie primavara in hranitor. Uneori nu pun nimic si nu am probleme. Depinde si de cum a fost facut hranitorul. Daca s-a pus partea rugoasa la interior si cea lucioasă la exterior e bine. Invers se ineaca. Chiar daca mai pică câte una in hranitor se agata usor de peretele rugos. La parafinat am pus cate o linguriță de parafina pe care am plimbat-o pe la crapaturi asa ca albina nu are probleme sa se catare. :) Le-am invatat alpiniste.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani