Un apicultor priceput pentru o discutie televizata.

Creat de Kov iulian, Martie 09, 2015, 06:34:54 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

In perioada urmatoare va avea loc o discutie pe un post tv ( Agro TV ) pe tema pesticidelor Neocotinoide.

Cine credeti ca ar fi potrivit si dispus sa reprezinte apicultorii intr-o astfel de emisiune?

Eugen B

Eu personal cred ca ar trebui cineva care are habar in primul rand de apicultura, adica sa aibe stupi de macar 15 ani si sa aibe habar si de neonicotinoide.
In plus eu stiu ca deja au fost aprobate.
Daca tot e vorba de apicultura , poate ar trebui sa se puna in discutie si despre o subventie ceva.

Kov iulian

gore

Interesele sunt mari. Cum poate sa spuna -l Nedelcu despre experientele de laborator cu pulverizarea substantei pe albina? Oare asa s-a facut? Eu nu cred, de ce nu zice despre faptul ca stropind plantele cu aceste substante, in acea planta ramane chiar in floarea ei ca de altfel in toata planta o reminenta din substanta respectiva, acel procent de substanta e letal pentru albina. Cert este ca nu suntem reprezentati (noi romanii) de oameni pregatiti in acest domeniu, deoarece d-l ministru al agriculturii.....ca nici nu merita sa-i dau numele a votat pentru folosirea acestor substante anul trecut. Cica pentru o perioada de gratie, adica lasa d-le apicultorii, nu au o reprezentare importanta sau un sector important al agriculturii, noi vrem sa fim mai gica contra, interesul e buzunarul meu si al altora ca mine...
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

jenica67

Oare domnul Ioan Fetea nu stie ca albina in permanenta consuma atat polen cat si nectar, de spune ca albina prefera nectarul dar cand nu are foloseste polenul, la inceputul celei de al doilea film. Iar a doua chestiune, este ca nu inteleg de ce nu a pus intrebarea : de ce se mai trateaza samanta daca efectul neonicotinoidelor ar dispare dupa 90 de zile si sa seexplice, cum functioneaza acestea in sistemul de aparare a plantelor impotriva insectelor.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

fone