• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Produse noi-Bonfeed

Creat de dumitriu, Ianuarie 11, 2015, 02:17:13 p.m.

« precedentul - următorul »

dumitriu

Citat din: edward_w92 din Ianuarie 19, 2015, 12:34:14 a.m.
Se si observa la preturile turtelor acum....5lei/kg , 5,5lei/kg...in functie de produs...deci o ieftinire fata de anul trecut cu aproximativ un leu cand daca-mi aduc aminte, apifonda era 7-7,5lei/kg, beefonda 6,5lei/kg... .
Astea-s zvonuri intre stupari.... cumpara amu ca maine-i "mai scump" cu 65% :)).

Cand am postat preturile nu am lansat o oferta pentru luna Ianuari sau Februarie.
Cel putin anul asta, preturile vor fi astea. Asa ca nu e nevoie ca apicultorii sa isi "blocheze" banii.

dumitriu

Citat din: edward_w92 din Ianuarie 19, 2015, 12:34:14 a.m.
Revenind la subiect, vreau sa stiu daca turtele astea bonfeed sunt moi precum apifonda, incat sa permita hranirea familiilor prin sita. Ar fi utile vreo 2 poze la o turta ca pretul imi face cu ochiul.

Cand am "pornit" la "constructia" turtei Bonfeed am tinut cont de calitate la un pret rezonabil. Am avut ocazia sa studiez foarte bine absolut toate turtele de pe piata din Romania.Eu cred ca am reusit sa fac un produs superior.Nu vreau sa fac comparatie cu nici o turta de pe piata romaneasca, pentru ca nici una nu va ajunge la nivelul Bonfeed-ului. Stiu ca pot fi acuzat de subiectivism, avand in vedere ca sunt implicat direct in vanzarea produsului.
Poate am avut si norocul ca ingredientele folosite sunt produse tot de Agrana, lucru care ne-au permis sa avem un pret competitiv. Lucru care ne va permite pe viitor, sa luam masuri in fata concurentei.
Maine o sa fac cateva poze la textura turtei, si o sa incerc sa le postez aici. Daca nu o sa reusesc, o sa rog forumistii mai dibaci, sa ma ajute la acest lucru.

dumitriu

Citat din: edward_w92 din Ianuarie 19, 2015, 12:34:14 a.m.
Ce accize, pe care autostrazi? A1, A2 fara un sfert si 1/3 din A3? :)) Chiar si asa, cate mai avem de astea, tot 2 precum clasele trenului? Platim accize, taxe de drum, rovignete, asigurari umflate, impozite tot mai mari, si tot pe drumurile de acu' 7 ani circulam. Cum e drumul de la Piatra Neamt la Bicaz, fiind din zona poate cunoasteti, l-au "asfaltat" acum vreo 7-8 ani, cand o venit tariceanu si au facut si varianta, sau in perioada aia.....au dat o smoala si dupa griblura....ca mergeai pe asfalt ca pe strada pietruita....de atunci nu s-a mai facut nimic. :)) Exemple de astea avem garla... sa tot ne puna taxe, doamne ajuta. Bine ca peticesc carosabilul cu smoala+nisip/pamant....ce-au pus in noiembrie, acu' e la fel ca inainte...treaba de mantuiala.

Am avut "norocul" saptamana asta sa fac un drum de Ungaria, ca sa vizitez o fabrica pe care vrem sa o cumparam. Din Roman si pana in Timisoara, m-am "distrat" foarte tare pe soselele noastre. Sper macar copii nostri sa apuce sa circule pe o autostrada continua pana la granita.

D006

Din cand in cand mai intru pe forumuri de apicultura profi de prin alte tari , unele fiind locomotiva in apicultura mondiala.  ei folosesc si recomanda zaharul de trestie din motive lesne de inteles . sa luam in calcul numai oravurile care exista in pamantul unde se cultiva sfecla . Si la urma urmei zaharul este tot zaharoza indiferent ce este de trestie sau sfecla . Totul sta in profesionalismul apicultorului care trebuie sa stie cum jongleaza cu mancarea la albine.

dumitriu

Citat din: edward_w92 din Ianuarie 19, 2015, 12:34:14 a.m.
Cat despre zaharul de trestie.....daca nu-i sfecla, sa nu fie deloc...apicultorii sunt un soi de oameni patrioti, sa nu cumva sa fie zahar din trestie de prin brazilia, ca-i mai dulce.... Asa si cu zaharul din trestie comparativ cu cel din sfecla :)).

Interesanta explicatie, dar nu ma satisface. :))
Daca maine scot pe piata o turta, pe care scriu "OBTINUTA DIN ZAHAR DE TRESTIE" , sau " ATENTIE, NU CONTINE ZAHAR DIN SFECLA", si o vand la 1 leu/kg , atunci patriotismul o sa-i impiedice pe apicultori sa o cumpere? Ma indoiesc! :)))

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 01:12:50 a.m.
Si la urma urmei zaharul este tot zaharoza indiferent ce este de trestie sau sfecla . Totul sta in profesionalismul apicultorului care trebuie sa stie cum jongleaza cu mancarea la albine.

Foarte corect!
Atunci de ce apicultorii vor neaparat zahar din sfecla? Sunteti mult mai in contact cu apicultorii decat sunt eu, ce justificare logica are preferinta lor catre zaharul din sfecla?

D006

 Ei spun ca zaharul de sfecla ar fi mai dulce . Totusi pe mine ma intereseaza puterea calorica , daca si unul si altul contin aceleasi calorii nu este nici o diferenta. Puterea de indulcire e greu sa o determini , eu cred ca e ceva subiectiv sa spui despre un zahar ca este mai dulce doar daca pui pe limbă.
  In fapt pe mine ma intereseaza daca ambele tipuri au acelasi numar de calorii . Aici e toata șmecheria.

bucovineanu

Mereu am cautat sa gasesc zahar din sfecla de cand am albine. Multi ani am folosit zahar de la Bucecea, care sigur era din sfecla. Cand folosem acel zahar siropul era mai gros apropiat de cosistenta mierii. Avea o putere mai mare de indulcire. E drept ca nu intotdeauna  am gasit si am folosit si zahar din trestie. In acest din urma caz siropul are o consistenta mai apoasa desi se foloseste aceeasi cantitate de zahar la aceesi cantitate de apa, respectiv 2\1.

D006

Pe piata hranei de albine am vazut o groaza de maclavaisuri care pentru a lua ochiul nepriceputului (pinguinului ) erau ingrosate cu zaharuri nedigerabile de albina . Aveti mare grija ce cumparati , ce este vascos si dulce nu inseamna ca este si eficient la albine . Am auzit multi stupari care spun ca au dat siropul X la albine in cantitate suficienta in per. aug- sept iar in ianuarie nu mai aveau nimic prin rame . De ce ??? au dat la albine zaharuri nedigerabile .

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 19, 2015, 01:27:53 a.m.
Mereu am cautat sa gasesc zahar din sfecla de cand am albine. Multi ani am folosit zahar de la Bucecea, care sigur era din sfecla. Cand folosem acel zahar siropul era mai gros apropiat de cosistenta mierii. Avea o putere mai mare de indulcire. E drept ca nu intotdeauna  am gasit si am folosit si zahar din trestie. In acest din urma caz siropul are o consistenta mai apoasa desi se foloseste aceeasi cantitate de zahar la aceesi cantitate de apa, respectiv 2\1.

Putem face un experiment: va trimit 2 mostre de zahar, unul din sfecla si unul din trestie. Si dupa ce faceti cele 2 siropuri imi puteti spune care e obtinut din sfecla si care din trestie?

edward_w92

Ar fi spus in cazul ala ca au dat degeaba, ca nedigerabile fiind, in unele conditii putea provoca decesul familiilor. Asa si trizaharidele din mierea de mana sunt tot nedigerabile de albina => diaree=>in cazuri grave moartea efectivului in cauza. Cat despre turta la 1leu...sa fim seriosi, suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine :)) n-as baga mana in foc ca ceilalti producatori de turte dau faliment.....bine, nu in primul an. Astept poze cu turtele bonfeed si apoi si turtele proteice, cred ca vor starni curiozitate la pretul amintit la inceput.

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 01:33:06 a.m.
Aveti mare grija ce cumparati , ce este vascos si dulce nu inseamna ca este si eficient la albine .

Corect!

bucovineanu

Citat din: dumitriu din Ianuarie 19, 2015, 01:47:27 a.m.
Putem face un experiment: va trimit 2 mostre de zahar, unul din sfecla si unul din trestie. Si dupa ce faceti cele 2 siropuri imi puteti spune care e obtinut din sfecla si care din trestie?

Nu stiu ce sa zic. Oricum probabil procesul tehnologic de la fabrica de la Bucecea era diferit de cel de azi de la Roman. Siropul obtinut din acel zahar era sigur diferit de siropul din zaharul de al alte fabrici care produceau  zahar din trestie. Acum daca facem experimentul posibil sa nu le deosebesc.
Cat despre alte maglavaisuri cu continut necunoscut, nu am folosit niciodata.

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 19, 2015, 01:24:13 p.m.
Nu stiu ce sa zic. Oricum probabil procesul tehnologic de la fabrica de la Bucecea era diferit de cel de azi de la Roman. Siropul obtinut din acel zahar era sigur diferit de siropul din zaharul de al alte fabrici care produceau  zahar din trestie. Acum daca facem experimentul posibil sa nu le deosebesc.
Cat despre alte maglavaisuri cu continut necunoscut, nu am folosit niciodata.

E foarte greu de deosebit la acest moment care sirop e obtinut din sfecla si care din trestie.

mape 48-petru manea

Din experienta mea :  cand am folosit zahar ieftin la indulcit ceaiul trebuia sa pun mai mult in ceasca,iar cand puneam zahar mai scump trebuia sa pun mai putin ---asta referitor la gradul de indulcire--- cand trebuie sa cumpar zahar pentru albine nu cumpar din cel mai ieftin