• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

cum si cu ce hranesc albinele in aceasta perioada?

Creat de danielcris, Octombrie 11, 2015, 08:30:42 p.m.

« precedentul - următorul »

danielcris

salut tuturor!am si eu o intrebare.cum si cu ce sa hranesc albinele in aceasta perioada,deoarece au putina miere in cuib.am miere lichida,
dar si cristalizata.va multumesc

bucovineanu

Dar pana acum nu ai stiut ca albinele nu au miere suficienta?

danielcris

la o parte din ele am asigurat mierea, roii au ramas mai la urma .am servici la patron,am avut nunta cu fata la sibiu si in dambovita si multe altele.cer doar un sfat .cu respect

Calin Catalin

Eu recomand urmatoarele lucrari:
1. Stramtorarea cuiburilor la maxim- la o temperatura de +10/15 grade afara sa fie un pumn bun de albine pe exteriorul diafragmei. Va vor multumi la iarna cand vor fi -20 de grade.
2. Functie de ce fel de miere aveti la dispozitie si de cantitate, hranirea in portii mari de preferat miere (exceptie rapita, mana, care nu este buna de iernat) sau sirop de glucoza-fructoza sau amestec intre cele doua eventual si cu oleaca de protofil sau ceai antidiareic) in pungi mari direct pe rame, protejate deasupra cu paturica pentru ca albinele sa le ia pentru ca afara e destul de frig. Ramele pe care le scoateti si care mai au miere descapacite dupa diafragma. Trebuie concentrata cat mai multa miere in cuib. De lasat in cuib ramele cu o coroana cat mai mare capacita, astfel incat albinele sa acopere bine mierea ce o vor depozita acum si pe care nu o vor mai capaci, dar o vor consuma prima.
3. tratamentele antivaroua
4 va faceti o autocritica serioasa si anul viitor, daca scapa, le dati in prima perioada a lui august hrana in cantitati mari, astfel incat mai bine sa ramana surplus pe care il folositi primavara, decat sa nu aiba pentru iarna.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

danielcris

multumesc pt. raspuns.le-am strans si am pus mavirol in stupi,miere au putina in coronite.m-am bazat ca am rame cu miere in stupii de productie,dar au avut puiet pana acum si au consumat si ei.mai am rame pt. descapacit dar este prea frig.am avut si o mare problema.cand deschideam stupul veneau gramada la furtisag.nici nu va puteti da seama cat de mult imi pare rau ca am patit asta.

danielcris


danielcris

daca pe timpul iernii o sa aiba in permanenta miere zaharisita pe rame le provoca diaree?

bio

Citat din: danielcris din Octombrie 11, 2015, 09:18:25 p.m.
daca pe timpul iernii o sa aiba in permanenta miere zaharisita pe rame le provoca diaree?


... cred ca mierea cristalizata pusa in punga si asezata deasupra pe rame pe timpul iernii  le-ar agita putin, dar este buna ca solutie de salvare .

Cum nu suntem chiar asa intrati in iarna cred ca le poti da miere lichida indoita cu ceva ceai,  in hranitor sa o bage ele in rame inca de acum ....

Eu, de zilele viitoare celor cu probleme le mai dau cite un hranitor sau cite sunt nevoie pentru a-si face rezerve de iernare sa le ajunga fara probleme .

danielcris

multumesc bio.asa am sa fac.sper sa nu mai intampine nimeni problema asta

Eugen B

Daca poti baga apiinvert. Eu unde mai trebe intervin cu asa ceva.

ivanus

Bună ziua!
Pentru situații de genul acesta (hrană insuficientă pentru iernat), se pot amplasa faguri cu miere căpăcită peste rame?
Fagurii cu miere destinați acestui scop sunt decupați din ramele lor. :bzz:
Cu respect!

MirceaCalin


ivanus


danielcris

va multumesc inca odata tuturor.am hranit masiv cu miere in hranitoare si sper sa rezolv.timpul ma ajuta.