protectie antivant !!!

Creat de Bee happy, Noiembrie 08, 2014, 10:09:22 PM

« precedentul - următorul »

Bee happy

Jimmy2011

Daca nu ai alta solutie....s-ar putea sa fie buna.
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

Bee happy

dan sebastian

Vantul bate orice ai face. E bine de stiut daca are o predominanta. De ex la mine bate dinspre sud vest spre esrt si nord. Avand terenul orientat de la est la vest o blocare longitudinala cu coceni de porumb blocheaza un pic crivatul iarna. Daca micsorezi si urdinisurile foarte mult e si mai bine. Plasa am vazut ca e ok dar nu am folosit.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Vyktor

Citat din: Bee happy din Noiembrie 09, 2014, 06:53:22 AM
nu prea !

Nu prea ce?
Nu prea e buna sau nu prea ai alta solutie?
Eu zic ca este buna dar in locul unde se freaca de ceva se rupe destul de usor.

RazvanTi

singura problema la plasa asta e ca trebuie "dublata" cu plasa normala de gard.
altfel ti-o face vantul ferfenita
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

jenica67

Eu am avut o atercatie cu vecinul ca l-a muscat o albina si pentru ca nu aveam gardul decat de plasa si sub 5 m intre fundul stupilor si gard, am montat plasa din aceasta. Sus am legat-o de o sarma continuu si de stalpi numai pana la jumate continuu si in rest in cca 3 puncte, dar prin trecera sarme cat a fost teava (40 mm) prin plasa. A batut vantul putin mai tare si intr-o saptamana mi-a rupt-o. A trebuit sa o leg continuu pana jos, ca altfel nu a tinut. Am legat-o continuu de stalpi si la mijloc, acum mi-o ridica de jos. Trebuie sa o leg si jos continuu. O sa vad la iarna, daca rezista la zapada daca o viscoleste vantul.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Bee happy

dan sebastian

Daca vecinul nu ar mai bea sau s-ar mai spala din cand in cand sigur functioneaza plasa. Practic nici macar nu ar fi nevoie de ea.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

RazvanTi

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 10, 2014, 12:58:25 PM
Ti-ule, mai traiesti?  =))

mai traiesc danule.
timp sa intru pe-aici nu e...
cu treaba aia nu am uitat. nu vrea... intelegi  tu...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

codrin br

Da o folosesc de cativa ani (3 ani) e al 4-lea an acum, prinsa de stalpi sau pomi la distanta de 1.5 m maxim 2,0 m intre stalpi, prinsa in partea de jos pe toata distanta ( sau in pamant). De stalpi este prinsa in 3-4 locuri pe o inaltime de 2 m . Acolo unde e prinsa, din cauza vantului poate sa se rupa (am avut cazuri), sau sa fie rupta de caini. Asigura o protectie relativa iarna la vant (adica nu mai bate cu putere, se opreste in plasa) dar si actioneaza ca parazapezi (asemanator celor de pe camp), asigura un microclimat primavara mai cald sau chiar si iarna la un zbor de curatire in interiorul imprejmurii (dar nu la fel de bun ca ciocanii de porumb) astfel ca albinele pot zbura la un vant usor. Decizia iti apartine daca vrei sa o folosesti, tin sa precizez ca in acesti ani a trecut prin ger vant ploi zapada si soare(arsita), se comporta inca bine. Mult success si toate cele bune.