Cu cine vei vota in TURUL 2 ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 05, 2014, 05:22:08 PM

« precedentul - următorul »

ciucur

Nu am profetit nimic, ce am scris este ce simtim cei tineri din Ardeal. Si nu, nu sunt intelept. Intelepciune mi-am dorit si mie (am scris tuturor).
Ne jucam cu cuvinte grele, ne bate Dumnezeu daca ne credem profeti sau intelepti.
De cand votez insa, aleg intre raul mai mare si raul mai mic, intre doi comunisti, intre basisti si psd-isti, etc.
Acum am sansa sa aleg ceva diferit. Ca om. Ca educatie.
Sigur ca nimeni nu poate face minuni si nimeni nu este garantul succesului.
Loteria este ceva la voia intamplarii. Votul este alegerea unei directii, a unei persoane indiferent cum e ea. Votul nu e o loterie, e o alegere.
E ca si cum spuneti ca votul fiind loterie, nu are nicio treaba cu alegerea oamenilor. Atunci sa nu mai mergem la vot....
Candidatii, sigur ca pot fi loterie. In special cei duplicitari. Cei ce au curaj sa-si arate si partea pozitiva si minusurile lor sunt mai putini expusi.
Si pentu ultima oara, eu personal nu sunt in extaz dupa Iohannis, dar ma ingrozeste ideea Ponta. Si directia in care merge acum tara.

Un proverb japonez daca imi aduc corect aminte, spune:  'Fa ce ai facut, si obtii ce ai obtinut.'
Dumneavoastra aveti motto :"Fericirea este consecinta actiunilor noastre". Din ceea ce vad ca scrieti inseamna ca sunteti fericit cu situatia actuala.
Cele bune!
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Aurel

Domnule Ciucur,putem spune cu, convingere si certitudine ca in Romania totdeauna a contat votul oamenilor?

ciucur

Citat din: Aurel din Noiembrie 16, 2014, 12:32:20 AM
  Domnule Ciucur,putem spune cu, convingere si certitudine ca in Romania totdeauna a contat votul oamenilor?

Nimeni nu poate spune asta. Dar toate lucrurile au un inceput. TREBUIE sa conteze de acum inainte. Oricare ar fi el.
Incertitudinea si starea de nesiguranta nu aduc ceva pozitiv.

Aurel

Tocmai va intrebam la care din ei pot gasi certitudinea.In cea ce priveste legatura intre motoul  meu si cele scrise, cred ca mai bine era sa intelegeti nemultumit.
  Scuze daca v-am deranjat.Multumesc, deasemeni o seara buna!
   P.s. Deacord cu dumneavoastra, toate au un inceput numai ca din cele redactate de dvs, am inteles ca trebue sa inceapa cu un anume candidat.Aici sant confuz.Nu inteleg... cand ati spus"oricare ar fi el",v-ati referit la candidat, sau la inceput?

ciucur

Citat din: Aurel din Noiembrie 16, 2014, 12:58:31 AM
  Tocmai va intrebam la care din ei pot gasi certitudinea.In cea ce priveste legatura intre motoul  meu si cele scrise, cred ca mai bine era sa intelegeti nemultumit.
  Scuze daca v-am deranjat.Multumesc, deasemeni o seara buna!
   P.s. Deacord cu dumneavoastra, toate au un inceput numai ca din cele redactate de dvs, am inteles ca trebue sa inceapa cu un anume candidat.Aici sant confuz.Nu inteleg... cand ati spus"oricare ar fi el",v-ati referit la candidat, sau la inceput?

Nu m-ati deranjat deloc. Ma refeream la vot, despre el m-ati intrebat daca a contat vreodata. Oricare ar fi el, nu trebuie pus sub semnul intrebarii. Daca din nou, dupa numararea voturilor ne intrebam daca s-a furat si cat, ne pierdem vremea si ne facem de rusine.

Aurel

Multumesc,sanatate si sa auzim de bine!  :hi:

ciucur

Cristel

Citat din: Aurel din Noiembrie 16, 2014, 12:08:38 AM
    Domnule Ciucur,apreciez efortul depus pentru aceasta apologie.Vreau ca maine, sa votez la sigur pentru un viitor mai bun al copiilor nostri.Banuiesc ca tu ai intelepciune si te intreb daca poti garanta macar 70 % ca cel indicat in mod voalat de tine va avea succes?Daca ai putea face asta, repet macar 70 % sanse reale de redresare a tarii, atunci eu te numesc profet.Eu iti spun ca nu poti face asta si ca alegerile sant din punctul meu de vedere o loterie.Oricine ar castiga nu poate garanta sucesul anticipat.Succesul poate fi garantat intr-o oarecare proportie numai prin munca si abilitatea de adaptare a poporului roman + alte multe chestii.Presedintele nu poate suplini toate.Asa ca de-o fi unul de-o fi altu...nu mai fiti profeti!
Daca avem mintea acasa, cum spunea cineva, e suficient sa vedem cum reactioneaza cei doi candidati. Unul se da cu curul de pamant si se da cel mai rotund de pe lume, altul e doar un om asezat si cu bun simt, iubind cel putin civilizatia. Cred ca orice om normal l-ar vrea pe cel de al doilea, nu? Cine are nevoie de circ, de bete in roate? Iohannis pare mai bland, mai asezat, mai gospodar. Asta e, fiecare dupa cum l-o duce mintea si Dumnezeu!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

italianu

Citat din: adrian_bz din Noiembrie 15, 2014, 08:18:40 PM
Citat din: italianu din Noiembrie 15, 2014, 06:09:28 PM
Adriane_bz, dupa cum se vede Europa la ora actuala(din pct. de vedere economic) tu unde-ai vrea sa traiesti ,in Rusia sau in Germania?
Si nu ,a fii neamt nu e o intimplare,am avut 24 de ani de conducatori români care ne-au furat la greu! Eu, de aici de departe, VREAU SCHIMBAREA!

pe asta se baza si Base cand si-a luat o marioneta cu nume de neamt... pe alegatori ca tine. daca iti e asa bine cu basaul la putere, de ce  nu stai in tara?
pun pariu ca n-ai votat la referendum, ca ai considerat ca e lovitura de stat. si mai pun pariu ca ti-e frica sa nu vina comunismul. dar ai tu habar ce e aia puscarie politica?

De ce a plecat din tara? Sa scap de aia pe care-i slavesti tu atit(poate ai ceva interese,mai sti vre-un unchi senator psd,sau..)
Mai baiete,da tu stii ce-i aia puscarie politica sau ai studiat la scoala?
Apropo,daca mintea nu ma inseala ,tu,la revolutie aveai ,citi? 9 ani! Ce stii tu de comunism,securitate si alte chestii de genul asta? Am plecat din tara ca sa nu-i vad pe aia care in '89 nu i-am vazut pe strazi,si acum au cert de rev. ,pentru ca au pupat in cur psd-sti!
Stii,hai sa vb de albine,da mi se pare ca si de alea vb singur!
Viva Johannis!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

dredd

dupa principiul tau, eu nu pot sa vorbesc de Brancoveanu sau Cuza, ca n-am trait in timpul lor 

la Aiud, Sighet ,Galati, Ramnicu Sarat, Craiova, Brasov, Oradea, Pitesti  inca se  mai vede sange pe jos. a fost recent tare.  iar tara merge astazi sa puna stampila pe un sistem juridic care aresteaza si condamna la ordin adversari politici iar noi ne bucuram. vai mama noastra de latini! Paine si circ! 

daca nu-i schimbam din cand in cand prind radacini. si atunci ar fi bine sa iti gasesti un job stabil in italia. d-aia apar revolutiile, ca nu-i schimbam la timp

ai mai vota iohanis daca n-ar avea nume de neamt? daca ar fi exact acelasi om dar s-ar numi Ghita Vasile, sa zicem ?

Alutus

Certitudinile sunt certitudini, adica evidente. Prima este Ponta, asociat cu golania, lipsa de civilizatie, primitivismul comportamental , minciuna si calomnia, clientelismul, nepotismul si asocierea cu mafiotii  urmasi ai comunistilor. A doua certitudine este  Iohannis. Merge la biserica in fiecare duminica, si o face in modul cel mai discret, nu cu alai si televiziuni, nu de frica popii, ci pentru slava lui Dumnezeu, nu pentru ca este la moda , ci fiindca a fost educat din copilarie in acest sens, a  ridicat un oras si o provincie la nivel de normal, ce zice aia si face, este decent , tolerant si are compasiune. Care certitudine te caracterizeaza?  Te-as indemna sa mergi sa vizitezi Transilvania, dar programul tau sufletesc  sau cel intereselor, te opreste cu siguranta sa vezi adevarul. Voteaza cu cel ce-ti seamana si va uneste.
Sa nu uiti Darie!

Aurel

Citat din: Cristel din Noiembrie 16, 2014, 04:14:05 AM
Citat din: Aurel din Noiembrie 16, 2014, 12:08:38 AM
    Domnule Ciucur,apreciez efortul depus pentru aceasta apologie.Vreau ca maine, sa votez la sigur pentru un viitor mai bun al copiilor nostri.Banuiesc ca tu ai intelepciune si te intreb daca poti garanta macar 70 % ca cel indicat in mod voalat de tine va avea succes?Daca ai putea face asta, repet macar 70 % sanse reale de redresare a tarii, atunci eu te numesc profet.Eu iti spun ca nu poti face asta si ca alegerile sant din punctul meu de vedere o loterie.Oricine ar castiga nu poate garanta sucesul anticipat.Succesul poate fi garantat intr-o oarecare proportie numai prin munca si abilitatea de adaptare a poporului roman + alte multe chestii.Presedintele nu poate suplini toate.Asa ca de-o fi unul de-o fi altu...nu mai fiti profeti!
Daca avem mintea acasa, cum spunea cineva, e suficient sa vedem cum reactioneaza cei doi candidati. Unul se da cu curul de pamant si se da cel mai rotund de pe lume, altul e doar un om asezat si cu bun simt, iubind cel putin civilizatia. Cred ca orice om normal l-ar vrea pe cel de al doilea, nu? Cine are nevoie de circ, de bete in roate? Iohannis pare mai bland, mai asezat, mai gospodar. Asta e, fiecare dupa cum l-o duce mintea si Dumnezeu!
In mintea ta e o certitudine, sau asa cum ai folosit cuvintele "cred","pare"? Sa fie oare anormal un om doar ca nu e de aceasi parere cu tine?

Alutus

Citat din: adrian_bz din Noiembrie 16, 2014, 12:37:05 PM
la Aiud, Sighet ,Galati, Ramnicu Sarat, Craiova, Brasov, Oradea, Pitesti  inca se  mai vede sange pe jos. a fost recent tare.  iar tara merge astazi sa puna stampila pe un sistem juridic care aresteaza si condamna la ordin adversari politici iar noi ne bucuram. vai mama noastra de latini! Paine si circ! 
Urmasii morali si pe functii, ai criminalilor din puscariile mentionate, sunt gasca adunata in jurul lui Ponta. Nu-ti tremura mana cand pui semnul egalitatii intre Maniu si Voiculescu, intre Bratianu si Nastase, intre Mihalache si Hrebenciuc!? Mai mult ca sigur ca nu.
Sa nu uiti Darie!

dredd

Citat din: Alutus din Noiembrie 16, 2014, 12:55:18 PM
Citat din: adrian_bz din Noiembrie 16, 2014, 12:37:05 PM
Urmasii morali si pe functii, ai criminalilor din puscariile mentionate, sunt gasca adunata in jurul lui Ponta. Nu-ti tremura mana cand pui semnul egalitatii intre Maniu si Voiculescu, intre Bratianu si Nastase, intre Mihalache si Hrebenciuc!? Mai mult ca sigur ca nu.

eu credeam ca pana in 90 Macovei a stat la manastire, iar Basescu nici nu stia ce e aia Securitatea.

Blaga era mare lider FSN la Bihor, dar acum o arde de dreapta

Aurel

Citat din: Alutus din Noiembrie 16, 2014, 12:41:48 PM
Certitudinile sunt certitudini, adica evidente. Prima este Ponta, asociat cu golania, lipsa de civilizatie, primitivismul comportamental , minciuna si calomnia, clientelismul, nepotismul si asocierea cu mafiotii  urmasi ai comunistilor. A doua certitudine este  Iohannis. Merge la biserica in fiecare duminica, si o face in modul cel mai discret, nu cu alai si televiziuni, nu de frica popii, ci pentru slava lui Dumnezeu, nu pentru ca este la moda , ci fiindca a fost educat din copilarie in acest sens, a  ridicat un oras si o provincie la nivel de normal, ce zice aia si face, este decent , tolerant si are compasiune. Care certitudine te caracterizeaza?  Te-as indemna sa mergi sa vizitezi Transilvania, dar programul tau sufletesc  sau cel intereselor, te opreste cu siguranta sa vezi adevarul. Voteaza cu cel ce-ti seamana si va uneste.
Domnule Alutus,din ce reusesc eu sa deduc sant sigur ca pregatirea dumneavoastra va permite sa observati ca spre deosebire de dumneavoastra, eu( poate nu sant asa instruit) nu am pretentia ca detin adevarul si ca nu m-am exprimat total pentru unu sau pentru altul decat comentand anumite aspecte ,fara a face recomandari .Eu acum in situatia data, nu mai am o problema cu cine va iesi in final .Am insa o problema cu cei care dintr-un motiv sau altul, garanteaza anticipat faptele sau gandurile altora.Eu in momentul de fata nu sant decis dar cu siguranta in cabina voi hotara, deci voi" trage" un loz.
  Va multumesc pentru indemnul de a vizita Transilvania.Suna altfel si nu ma deranjeaza chiar daca (trebue sa va spun) am fost si am stat chiar multisor prin anumite locuri din Transilvania care mi-e draga pentru ca este parte din tara mea.
  Stima ,si o zi buna!
  P.S."programul tau sufletesc sau cel al intereslor"......!!??
    Oserv ca santeti sigur si de asta.