Intoxicatie cu TaKtic

Creat de bogdy72, Octombrie 02, 2014, 02:22:47 PM

« precedentul - următorul »

bogdy72

Un coleg a gresit doza de taktic adica la 200ml gaz a pus 25ml taktic,dupa tratament albinele au iesit toate afara si au mai intrat abia seara find foarte agitate .Eu am considelat ca a provocat o intoxicare usoara pentru ca nu a avut mortalitate in fata stupului da ereau albine pe jos care sau ridicat.Ce ar trbui sa mai faca sa nu aibe probleme in continuare.

oroles

Matca e in regula? Eu ridicam imediat podisorul pentru a aerisi bine stupul.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

bogdy72

Matcile sunt prezente,este nevoie sa se administreze sirop 1la2 cu protofil sau alt ceva?

oroles

Citat din: bogdy72 din Octombrie 02, 2014, 04:05:25 PM
Matcile sunt prezente,este nevoie sa se administreze sirop 1la2 cu protofil sau alt ceva?
Nu stiu daca le-a afectat prea tare takticul ala din continut. Daca nu au murit e bine! Am o familie mai agresiva si cand ma enerveaza ii dau fum la greu. A venit la mine un stupar si i-am zis sa se infofoleasca bine ca familia inteapa, nu sta la "negocieri" si mi-a zis cu un aer de superioritate "Dar ce nu am albine acasa?" Am deschis stupul, au inceput sa tabarasca pe mine si pe el ca nebunele. Cand a simtit omul ca nu mai poate s-a indepartat de stup sa isi scoata acele. Cand s-a intors mi-a dat un sfat bun "Daca mai ai astfel de familii sa nu le inmultesti!" Cand bag fum mult la ea, ies albinele afara si fac greva pana seara tarziu cand se trag. In concluzie, cred ca a avut si prea etansi stupii si albinele au vrut si ele sa respire aer curat! Un comportament cat se poate de natural.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bogdy72

Am pus aceate intrabari ca nu stiu daca va avea repercusuni ma i tirziu sau totul e ok daca a trcut de acel impas.
Daca cineva a mai avut asemenea experiente neplacute si cu alte substante il rog sa posteze citeva parari.

TDI

Diaree... urmareste mortalitatea in următoarele săptămâni.
Alternativa se rezuma la unificări, daca e cazul.

bucovineanu

Daca au scapat in primele zile merg mai departe.

bio

Intoxicatie cu taktic..?...

Acum 5 poate 6 ani cind mi-am luat Furretro intii am facut ceva experiment pe o singura familie ca sa vad daca este OK ca apoi sa dau la toate familiile din stupina.

Experimentul a constat in "pufuri" fara numar  date zi de zi timp de aproape o saptamina la o singura familie . Dupa ce am vazut ca aceea familie este Ok am trecut la tratamentul clasic administrat intregii stupine.

.. de aceea cred ca nu Takticul a deranjat albinele respective.

bucovineanu

Totusi cred ca de la doza prea mare de substanta activa au iesit afara. Odata concentratia era prea mare, in plus posibil si cantitatea dozata de aparat era putin marita.
Spun asta deoarece mi-a povestit un prieten ce a patit. In timp ce facea tratament cu varachet a ajuns la un roiut pe numai 2 rame fara spatiu in plus si i-a administrat aceeasi doza ca unui stup normal. Imediat au iesit toate albinele afara, inclusiv regina.

dan.smarandoi

Anul asta mi-am facut si eu un furetto impreuna cu alti colegi,si deoarece eu am venit cu informatiile de pe net,a trebut sa incerc pe familiile mele.Din ce am citit pe net  se pune intre 40-80 %Taktik(unii spin chiar 100%).Eu am facut cu 60%,adica la 500ml gaz,am pus 30ml Taktic.Seara am incercat pe vreo 3 familii,iar a doua zi am facut la toti stupii.Dupa ce am dat cate un puf la cele trei familii seara,au inceput sa cada pe jos aproximativ 10-15 albine(unele chiar se bateau,probabil din cauza mirosului), si-au mai revenit din ele si totul a fost ok.Cele mai afectate probabi au fost cele care s-au aflat in fata jetului.Dupa cateva minute deja paduchii au inceput sa cada.Cred ca si 50% Taktic sau Scabatox e suficient,cu un singur puf.Unii colegi aveau cumparat furetto din targ,si acolo aveau un prospect in care concentratia recomandata era sub 40%,dar dau cate 2-3 pufuri,si se mirau ca au facut tratamente si tot mai au paduchi

bio

Citat din: dan.smarandoi din Octombrie 03, 2014, 08:12:09 AM
Anul asta mi-am facut si eu un furetto impreuna cu alti colegi,si deoarece eu am venit cu informatiile de pe net,a trebut sa incerc pe familiile mele.Din ce am citit pe net  se pune intre 40-80 %Taktik(unii spin chiar 100%).Eu am facut cu 60%,adica la 500ml gaz,am pus 30ml Taktic.Seara am incercat pe vreo 3 familii,iar a doua zi am facut la toti stupii.Dupa ce am dat cate un puf la cele trei familii seara,au inceput sa cada pe jos aproximativ 10-15 albine(unele chiar se bateau,probabil din cauza mirosului), si-au mai revenit din ele si totul a fost ok.Cele mai afectate probabi au fost cele care s-au aflat in fata jetului.Dupa cateva minute deja paduchii au inceput sa cada.Cred ca si 50% Taktic sau Scabatox e suficient,cu un singur puf.Unii colegi aveau cumparat furetto din targ,si acolo aveau un prospect in care concentratia recomandata era sub 40%,dar dau cate 2-3 pufuri,si se mirau ca au facut tratamente si tot mai au paduchi

Sal Dane...

..daca la 500 ml de gaz ai adaugat 30 ml de Taktic inseamna ca ai o concentratie de 6 % si nu 60 % cum ai postat din greseala.

dan.smarandoi