Puiet putin la aceasta data

Creat de oroles, Septembrie 12, 2014, 09:17:20 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Ce ne facem daca avem mult puiet? Am dat sirop de completare si l-au depus pe langa puiet insa cand acesta va iesi ce trebuie facut? nu va fi tarziu peste 21 de zile daca matca inca depune oua?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

apivasmob

80% din matci au pus dop de cateva zile.Este f. bine fata de anul trecut cand la aceeasi data aveam 3-4 rame cu puiet din care 1,1/2 cu larar si oua.
Sanatate tuturor apicultorilor

TDI

Citat din: Cradle din Septembrie 15, 2014, 10:47:26 PM
Ce ne facem daca avem mult puiet? Am dat sirop de completare si l-au depus pe langa puiet insa cand acesta va iesi ce trebuie facut? nu va fi tarziu peste 21 de zile daca matca inca depune oua?
Ori completezi atunci cu un sirop mai gros 3:1, 4:1 - ori scoti ramele de pe care a eclozionat puietul complet. In functie de populatie si... starea vremii probabil.

feerary

Citat din: TDI din Septembrie 16, 2014, 07:45:38 AM
Citat din: Cradle din Septembrie 15, 2014, 10:47:26 PM
Ori completezi atunci cu un sirop mai gros 3:1, 4:1 - ori scoti ramele de pe care a eclozionat puietul complet. In functie de populatie si... starea vremii probabil.
Sau rame cu miere dupa diafragma

Cristel

Am o matca tinerica sau faptul ca le-am pus turte din drojdie si lapte praf le-a creat senzatia de cules...asa ca a pontat vesela si pe 2 octombrie. E drept ca nu mai are unde sa se joace, restul sunt pline cu miere... Am fost surprins sa vad ca fetele aduc polen galben portocaliu, probabil de la heliantus, pe care il viziteaza asiduu. Sa vedem cum evolueaza in primavara!

Sa aveti albine harnice!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

oroles

Albinele eclozionate tarziu toamna au viata scurta, cum spunea si dl. Bucovineanu, intrucat nu sunt capabile sa isi dezvolte corpul gras.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

..... de la depunerea ultimului ou pina la venirea vremii urite--adica albina nu zboara -- ar trebuii ceva putin mai mult de 30-35 de zile pentru ca albina sa i-si poate face "corpul gras" sa poata trece iarna fara probleme.

Nu mai tin minte exact unde am citit, dar in primele zile de la eclozionare albina consuma din abundenta polen si pastura pentru a-si face corpul gras.... apoi  timp bun sa poata face zbor de curatire si abia apoi  poate sa vina vremea rece sa fie totul OK.