numai albinele

Creat de xvader, August 31, 2014, 12:50:42 PM

« precedentul - următorul »

xvader

in asteptarea salcamului am lasat stupii mai inghesuiti un pic...ca deh e frigut noaptea, si in 4 dintre ei, am gasit azi botci...necapacite e adevarat, dar cu larve in ele.
mi-au dat astazi ceva de lucru

xvader

fiind mai inghesuita, o familie s-a gandit ea sa-si faca un pic de loc...asta era o diafragma din polistiren extrudat

xvader

unde s-a gandit un roiulet sa se aseze...

MOTANUL

Sa nu-mi spui ca l-ai prins  :D
Ca o tentativa de scara apare acolo in poza. :nod:
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

xvader

poate daca eram  maimuta l-as fi prins...dar de pe scara arata mai bine :D

xvader

am verificat aproape jumatate din stupi si nu era de la mine...
maine verific si cealalta jumatate

MOTANUL

La mine aveam o familie cu oua din perete in perete (ouate toate 10 ramele). M-am uitat fix dupa ce a plecat un roi mare de acolo (5-6 rame) si nu se vedea nici o rama depopulata. Arata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Daca stau ingramadite rau - dupa plecarea roiului abia ai o populatie normala de albine pe rame.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Cristel

Motane, ma uimesti cu roirile! In loc sa spui ca ai stupi pe 3 caturi, plini de albina, la tine una doua vor pe creanga! Schimba genetica sau ofera un stup mai spatios la timp! Cu regine tinere nu ai voie sa ai roi ci doar miere multa si albine la fel!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

xvader

si timpul asta ciudat le face sa aiba dor de creanga, daca nu le dai de munca

Aurelian A.

Anul acesta am avut de o primavara foarte buna pentru dezvoltarea coloniilor de albine iar acum cu vremea asta suportam consecintele,roii sunt la ordinea zilei si la mine. :surprised:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

xvader

eu chiar nu am problem cu roitul...nu zic ca vreo doua familii au inceput si la mine sa faca botci, dar imi ecluzionase o transa de matci si am desfiintat ambele familii care vroiau sa roiasca ...am facut nuclee din ele, iar matcile...la vale

xvader

...si o noua transa de botci luate in crestere

xvader

transvazate in data de 13.05
din cate am vazut numai 4 nu au fost luate in crestere (din 24)...e un procentaj bun...

xvader

din pacate din 20 botci luate in lucru initial mi-au capacit doar 4 ))/din cauza ploilor si a timpului rece presupun.
oricum ieri le-am mai bagat o transa de larve...sper sa fie vremea mai frumoasa

xvader

in putinul timp liber de zilele astea am pozat si eu 2 rame frumusele cu miere...