tratamente albine

Creat de sorin apicultor, August 07, 2014, 01:00:30 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

lichid e aprins carbuni, azi am mai probat dar fara sa dau drumul la butelie doar sa vad daca iese jetul si trebuie tinut pe orizontal altfel prinde aer la pompita
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Mihai Sergiu

cata solutie preparati la un tratament si cu solutia care va ramane ce faceti?azi -am uitat sa vad eficienta  :sad: mi-am smuls parul din cap, atata varroa nu am vazut niciodata:(
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

mosunick

Solutia de amestec ce iti ramane dupa tratament nu necesita tratament special. Poate ramane asa cum e pana  la urmatoarea utilizare. Nu uita sa o agiti/amesteci inaintea urmatoarei utilizari, pentru ca, referitor la solutiile amestecate, avand densitati diferite, te poti trezi ca se produce segregarea/separarea lor, si cu efecte negative in  aplicarea tratamentului.
Sa fii iubit!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

jenica67

Eu am vazut pe intr-un film sarbesc, ca dupa tratament a scos solutia din pompita si a pus-o in sticla de ulei, pentru folosirea ulterioara.

Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

costelgeorgel

Stie cineva ce se intimpla cu varachetul se va mai produce?

aditza_71

Tu ai auzit zvonuri ca nu se va mai produce varachet?
Eu nu am auzit de asa ceva.

costelgeorgel

Da asa am auzit si culmea intr-un magazin apicol , vestea fiind data chiar de vinzator. Am gasit la magazinul ACA, probabil omul voia sa vinda ce avea el pe stoc

stefanm

Pentru domnu' Bucovineanu daca doreste sa-mi dea un sfat: am facut 3 tratamente cu VF la 1 saptamana fiecare,ultimul acum o saptamana.Mai era inca puiet de albina ,nu de trantori.Sa mai fac 1 tratament cu VF sau sa pun benzile cu Mavrirol? Multumesc ^:)^
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

aditza_71

Daca ai facut 3 tratamente cu varachet e destul , pune-le cate 2 benzi de mavrirol/ familie si gata.

TDI

Nu e destul.
Destul e când nu mai ai puiet capacit de nici un fel si pe foaia de control sau pe șuber(tabla de la fundul AV) nu mai pică acarieni.

bucovineanu

Sfatul pecare l-ai primit in postare de mai sus e foarte coect.

stefanm

Multumesc,azi mai iesise puiet la zbor deci zilele astea le mai bag un "puf" cu VF si apoi le pun benzile. %%-

aditza_71

TDI  sa stii ca si dupa 3 tratamente cu varachet  este posibil sa pui foaia de control si sa mai vezi 3-4 acarieni.Dar asta nu este o mare tragedie pentru ca urmeaza sa pui si benzile de mavrirol.

TDI

Tragedie este daca am puiet capacit si 3-4 acarieni. ;)

stefanm

Pai daca punem benzile de Mavrirol nu elimina si acarienii care au mai ramas?