tratamente albine

Creat de sorin apicultor, August 07, 2014, 01:00:30 PM

« precedentul - următorul »

yulian

1. Intreb si eu...daca tot mergi pe varianta bio, de ce mai dai cu varachet??
2. Nosema apare de obicei primavara la familiile slabe sau cele care au iernat cu miere necorespunzatoare. Nu trebuie sa faci tratament preventiv, dar trtebuie sa dai sirop cu protofil pentru curatarea cat mai buna a intestinelor la albine
3. Indiferent ce vei face la aceasta ora, puietul scade vizibil si pregateste-te de iernare cu familiile cu minim 5 rame!

MOTANUL

Am mers pe varianta bio (ecostop) pt. ca nu perturba activitatea matcii (cum este posibil sa se intimple la varachet);
In plus, varachetul e mai putin eficient acum cand exista puiet capacit - decat va fi la toamna tarziu cand nu va mai exista puiet capacit.

Cumpar protofil - care este perioada ideala de administrare? Eu as mai astepta cu administrarea intrucat am o familie cu faguri blocati cu miere capacita si inca 2 la limita (tot asa multa miere capacita). La un singur stup din 4 as mai putea sa pun hranire de stimulare cu protofil la acest moment (mai sunt faguri goi).
In rest am mari dubii pt. ca au extrem de putin puiet (degeaba bag faguri crescuti ca nu o sa mai fie albine in curand). Ma astept la cel pe 9 rame sa scada mult si sa ramana ramele cu miere fara albine.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

aditza_71

Fa-le sirop  cu apicomplex in el si ai sa vezi ca matca o sa ponteze vizibil mai bine.

Mihai Sergiu

Vreau sa achizitionez un fogger si as vrea daca se poate cateva pareri despre acest aparat si daca sunteti multumiti de el. Am vazut  pe apis blaj un model.
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

TDI

Foarte multumit! Eficienta si viteza. Mai rămâne fiabilitatea si raportul pret/calitate. Cunosc surse care pleacă de la 200 Ron, pana la 1500 Ron. Acum... depinde de multi factori.
Mortalitatea medie la un singur tratament e de 20-30 albine(fără tratament, poti rămâne fără albine) dar îl prefer de departe multor altor metode sau produse de a administra substanta activa - din perspectivele evidente: cost, eficienta, timp.

Mihai Sergiu

oroles

Uitati experiment bine facut pe deparazitarea albinelor prin prafuire cu zahar.

test della varroa con zucchero a velo
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Din punctul meu de vedere pretul este prea mare pentru un fogger, atat timp cat sunt si solutii mai usoare la indemana.

Oxalsäure verdampfen

oroles

Mihai Sergiu

de la 50 de stupi nu mai pot sta cu flacara in mana pentru fiecare plus ca mai vorbim si de eficenta

MOTANUL

Citat din: aditza_71 din August 30, 2014, 11:20:14 PM
Fa-le sirop  cu apicomplex in el si ai sa vezi ca matca o sa ponteze vizibil mai bine.

Le administrez - intrebarea este ce garantie ai ca ajunge la matca?
Pare un pic de loterie aici. In sensul ca albinele pot folosi siropul pt uz propriu sau pt. depozitare si matca sa fie hranita de alai din mierea culeasa de pe rama pe care se invarte (cules natural de culegatoare - fara apicomplex). Doar sa ai noroc sa aduca la matca direct sau indirect din siropul cu apicomplex. E corect sau nu?
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

TDI

Citat din: oroles din August 31, 2014, 03:53:54 PM
Din punctul meu de vedere pretul este prea mare pentru un fogger, atat timp cat sunt si solutii mai usoare la indemana.

Oxalsäure verdampfen
200 de lei e mult? Numai piesele sunt vreo 150 Ron.

feerary

Citat din: oroles din August 31, 2014, 03:53:54 PM
Fi serios! uitate cat timp ia numa pt o familie.
      La cea de-a doua filmare care o prezinti cu arzatorul.... aia ii munca de chinez batran . La 10 stupi ai terminat o rezerva de gaz si nu are rost sa vb de timp. Cu banii care ii dai pe teava si gaz, cumperi un fureto si te joci cu el.
       Daca tot vrei sa faci cu acid oxalic atunci cumpara o siringa mare si baga tare pe ei ca ii mai ieftin si mai rapid....  lasa prostiile ce le au altii prin cap ca nu cred ca tu ai aplica metodele astea la 40 de familii sau nici macar 20. Fara suparare sau rautate! ia-l ca pe un sfat prietenesc!  :hi:

TDI

Statistic vorbind, chinezii, deatul de tineri chiar polenizeaza mii de copaci manual.

yulian

Eu am luat un furreto romanesc de pe anunturi si sunt f multumit. Timp efectiv de munca la 32 stupi - 10 min.  :hi: