@ Cipi - Pentru ca nu am incercat
; Majoritatea forumurilor nu permit (poze multe si/sau la rezolutie mare) si nici nu mi-am mai batut capul sa incerc.
@stefan 1
Am o precizare importanta. In ramele nou-introduse (acum deja crescute si cu miere capacita si cu puiet capacit)
totul arata bine - puietul capacit este compact (nu are varste diferite). Din pacate nu am facut nicio poza edificatoare cu aceste rame (e doar ultima poza, dar dintr-un unghi prost). Chiar daca nu am facut poza - diferenta este majora si am remarcat-o;In primele 5 rame puietul este pestrit -in ultimele 5 (cele adaugate noi) este compact. (varsta puietului descrestea de la rama 10 la 3 unde am gasit matca); Rama asta urata este a 4-a sau a 5-a. (din cele vechi cu care a venit familia)
@ cornelioandanciu
Omul de la care am luat stupul a zis ca albinele au avut varroa si le-a facut tratament; si ca eu trebuie sa refac tratamentul abia in toamna. (de asta zic ca este de incredere - ca putea sa nu zica).
O sa apelez tot la el poate vine sa se uite la stup si ma ajuta sa iau o decizie - trebuie tratament acum sau mai asteptam (o sa citesc - dar la momentul asta nu stiu sa fac diferenta intre loca sau varroza). Stiu cum arata un purice sau varroa pe corpul albinei ca am vazut in alta stupina - la mine nu am vazut deloc. Ce imi reprosez este ca nu m-am uitat pe tabla de sub fundul antivarroa.
Am citit ca urechelnitele sunt bune (eu le tot alungam pana acum). Ultima oara le-am lasat in pace.
Multumesc pentru sfaturi! In WE intentinez sa merg la stupina si va tin la curent (vreau sa vad daca au acceptat matca fecundata introdusa in roi; si sa rezolv si cu stupul asta).