NYK 74 SI PASIUNEA PENTRU ALBINE

Creat de NYK74, Martie 16, 2014, 12:54:50 p.m.

« precedentul - următorul »
 
Citat din: NYK74 din Octombrie 06, 2020, 02:19:44 a.m....
Continuã vremea rea și nu pot interveni sã definitivez inspecția la familiile rămase.

  Cred ca e vorba de familiile ramase neinspectate si nu de familiile ramase dupa ce celelalte au plecat. :undecided:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Citat din: stefan1 din Octombrie 06, 2020, 04:51:35 a.m.
Citat din: NYK74 din Octombrie 06, 2020, 02:19:44 a.m....
Continuã vremea rea și nu pot interveni sã definitivez inspecția la familiile rămase.

  Cred ca e vorba de familiile ramase neinspectate si nu de familiile ramase dupa ce celelalte au plecat. :undecided:
Adevăratul înțeles este pe la mijloc,familiile rămase după ce au roit,au rămas o parte de inspectat la capitolul provizii iernare. :wink2:

Un alt an,nu prea promițător la capitolul miere,continuã cu nopțile reci,vînt și ploi de scurtã duratâ dar repetate,flori sunt peste tot și familiile au cuiburile aproape goale de miere.Salcîmul se scuturâ jos la șes și nu prea cred câ stuparii de acolo au făcut mare producție,iar aici sus salcîmul nu are nici boboci încă.
Nici de roit nu le arde prea tare fãrã rezerve de hranâ,anul trecut aveau o lunâ jumate de la apariția roilor,anul acesta au o săptămînâ.

Asa cum spuneam in Primăvara câ nu este un an prea promițător,așa a și fost.Din ploi dese și timp rece sa trecut brusc in partea cealaltă  cu seceta și multă căldură.Este anul cu cea mai putina producție de miere pe stup din ultimii 14 ani aici.
Acum e de văzut proviziile de hrana dar mai ales pregătirea puietului pentru iernare in aceasta perioada in care și polenul este foarte puțin.

In multe parti a fost vorba de vreme, unde a fost ceva vreme buna in primavara-vara a fost miere , unde nu nu. Cred ca tarile din vest si centru europei au avut foarte mult de suferit din cauza frigului din aprilie.

Da a fost un an cu o vreme care a trecut brusc de la frig la caldura pirjolind tot.Au luat pauza la depus puietul mult mai devreme in acest an, datorita secetei este lipsa de polen se știe ca dacă nu este polen nu va fi nici puiet mult in familii.Ploile se lasă așteptate și implicit sursele de polen vor intirzia sa apăra .In concluzie lucruri nu prea promițătoare .

Cum ti-*au intrat la iernare ? o rama in plus sau minus ca populatie fata de anul trecut ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Scuze Dane,de răspunsul întîrziat.Au recuperat necesarul de polen pe ultima suta de metri,cu polenul adus de la iederă, astfel vor putea avea o lansare normală in primăvara dacă nu vor fi alte probleme neprevăzute. La populație au intrat cu o rama in minus fata de anul trecut.In rest le am pregătit pentru iernare si 2-3 luni ne am luat la revedere( de la italiene), acum am venit la româncuțe  :wink:

Continuă seceta in zona noastră in Moldova, am plantat cîțiva copăcei zilele astea,pămîntul e uscat și foarte tare.Albinele au continuat sa mai iasă afară zilele trecute in timpul amiezii.