formare roi

Creat de sorin apicultor, Iulie 08, 2014, 09:49:15 PM

« precedentul - următorul »

sorin apicultor

Va salut pe toti!mar interesa pana cand as putea forma roiuri ,fara sa am matci imperecheate?

oroles

Tinand cont ca o matca devine apta de a depune oua in 30 de zile, am putea spune ca nu este recomandabil sa mai faci acum roiuri. La mine in zona de deal, dupa 15 august albinele nu mai au mare lucru de cules.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sorin apicultor

nu am tinut cont de asta ...totusi la mine floarea soarelui nu este inflorita si ma gandeam ca ajutati ar merge.

TDI

Depinde cate familii ajutătoare ai, cat de puternice sunt; ce cules din natura au si pana când; daca le poti oferi substituientii necesari când trebuie.

dodo79

si daca ai matca imperecheata?
cu posibilitate de ajutor

TDI

E probabil atunci sa reuseasca. Raportandu-mă la rezultatele pe care le-am avut eu, Moldova populatia familiei de albine trebuie sa fie la 1 noiembrie de 6-7 rame de albina minim 4; rezerva de hrana pe fiecare rama trebuie sa fie de la 2.5 kg in sus ideal, minim 1.5 kg dar asta înseamnă turte si multe stimulari. La 1 septembrie cel târziu nu mai trebuie sa existe puiet de eclozionat.

dodo79

mersi TDI.anu trecut am intrat cu unu pe 6 si unu pe4 rame.am iesit fara o matca la cel pe 4 dar am unificat cu altul pe 4 si a iesit super.
miere am avut si eu ca incepatorul,adica 10 kg in fiecare stup +aproape 20 rezerva pe rame

sorin apicultor

am 8 familii zic eu puternice.4 pe 14 rame din care 9 cu puiet si 4 pe 10 rame din care 9 cu puiet.din famiile astea am mai facut cate un roi la salcam,care acum sunt pe 7 rame.daca as cumpara matci imperecheate as reusi?

TDI

Aproape sigur, problema e ca daca la datele pe care ti le-am dar eu sus nu ai populatiile si hrana mentionate de mine, aproape sigur trebuie sa unifici.

sorin apicultor

cred ca nu merita ,mai bine o sa cumpar niste roiuri(vreau sa intru cu 20 de familii in iarna)

oroles

De la 8 la 20 pana  la intrarea in iarna?  ))/ Si cu cate vrei sa iesi in primavara?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

TDI

Depinde cat investeste, daca investeste suficient poate sa iasă si cu 40.

sorin apicultor

as vrea sa ies cu toti dar
cum o vrea Domnul!

sorin apicultor

acum am 8 familii si 8 roiuri care sunt pe 6R,di care 4 cu puiet.Roiurile le am facut tot din familiile astea la salcam.

SPYKAL

Citat din: sorin apicultor din Iulie 09, 2014, 08:29:57 PM
acum am 8 familii si 8 roiuri care sunt pe 6R,di care 4 cu puiet.Roiurile le am facut tot din familiile astea la salcam.
Mai bine cumpara roi. Ai slabit destul familiile iar daca nu ai cules in natura.... o sa c-am scoti parale din buzunar pt completarea rezervei de iernare. Stima si respect!!