preţ miere

Creat de ionut.api, Iulie 02, 2014, 07:35:36 AM

« precedentul - următorul »

milu56

Timapul rezolva totul la uni mai devreme la altii mai tarziu.

Closcutz

  Eu nu inteleg de ce nu am putea sa ne organizam si sa stabilim un pret de referinta national pt vanzarea sortimentelor de miere la borcan si la procesatori. Macar daca membrii forumurilor de stuparit importante ar respecta acest cod, eu cred ca lucrurile s-ar schimba mult in favoarea noastra. De curiozitate va intreb cine sau ce a determinat ca sa scada pretul mierii anul acesta, cand se stie ca fls a fost foarte slaba? Admit ca la salcam lucrurile au mers mai bine, dar la poliflora e ceva putred ca la productie mai mica pretul sa scada. Daca acceptam cu zambetul pe buze orice pret pe care ni-l arunca procesatorii ne facem rau singuri!

thomas

Pretul mierii a scazut anul asta datorita jocurilor facute de achizitori/bijnitari si datorita cantitatilor mari importate in Europa din extracomunitate. Chiar si mierea de pe rafturile magazinelor din Romania este amestecata cu miere straina, poate mai proasta.Ei au cantitati mari si d-aia isi permit sa jongleze cu pretul. Eu am 100kg si tin la pret, si ma arde cand pretul e sub asteptarea mea. Dar daca aveam 10t nu mai ma interesa asa mult. Glumesc! La 10t o diferenta de 1-5 ron este imensa referentiata la pretul final.
Iti spun ca nu se poate corela un pret national pentru ca nu exista interes! Exista egalitate, dar nu pt catei!
Asa ca fiecare se descurca pe cont propriu. Deci daca ai miere buna si clienti seriosi, eu zic ca e bine si nu trebuie sa te mai ingrijorezi de pretul pietii! Iti calculezi un pret care sa-ti acopere cheltuielile si sa-ti aduca un profit de bun simt, si acela e pretul final.

dan sebastian

Stai linistit, ca pretul este stabilit la nivel national. Este intelegere la varf intre achizitori, de aia e cam acelasi pret peste tot + sau - 50 de bani. Traiesc unii de pe spatele nostru mult mai bine ca noi.
Intr-un fel e normal, pt ca nu noi vindem direct. Sa ne fir invatare de minte!!!
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

D006

  Mai lasati-o in PLM cu aceasta mentalitate comunista ! Nu mai exista mercurial iar procesatorii nu traiesc pe spatele nimanui , dimpotriva ! Pretul mierii de stabileste in alta parte si nu in Romania . Pretul il dicteaza marii traderi mondiali si nu nea Gheorghe de la stupina ori nea Ion de pe forum.
Intelegeti ca sunt lanturi de magazine in vest care comercializeaza anual miere la borcan cat productia Romaniei . Voi credeti ca ala se uita la nea Gheorghe care vrea pe mierea lui cat nu face ?

Closcutz

  Pai si credeti ca daca macar am incerca sa miscam ceva, sa ne solidarizam si sa coptam toti marii apicultori din zonele noastre nu s-ar schimba nimic? Nu pot sa cred ca exista atata scepticism. Eu de exemplu am facut ceva miere anul acesta, am rezistat in fata cheltuielilor ( deplasare, motorina, paza, reparatii la camioneta, alte cheltuieli inerente) si n-am dat mierea. Faptul ca la salcam pretul a mai scazut, hai ca-l inteleg pt ca vremea a fost mai prielnica si s-a facut ceva miere, dar la floarea soarelui a fost aiurea: seceta, inghesuiala, mortalitate mare, uzura. In conditiile actuale am sa tin mierea. Mi se pare batjocura sa accept 11 lei pe kg la fls cand anul trecut a fost 12 lei si fls a mers mult mai bine.

Closcutz

Ok dle Gavrila, pretul sa accept ca-l dicteaza cei din afara. Dar dvs cum vi se pare pretul la poliflora? Am vazut ca la tei ati ,,rupt" camioneta de miere? Cat e pretul corect al unui kg de miere de fls curata?

D006

Citat din: Closcutz din Septembrie 28, 2015, 06:16:20 PM
  Eu de exemplu am facut ceva miere anul acesta,
Cat inseamna " ceva miere " ?

PS. La tei am dat lovitura  =))  in fapt am extras mai mult mana decat tei .  Dupa ce imi spui cat ai facut iti spun cum sta treaba cu pretul.

bucovineanu

Pretul la miere in Romania il fac cei care cumpara, care sunt intelesi intre ei. Deja ei sunt uniti. Cand vor fi uniti toti apicultorii atunci pretul se va putea negocia. Ori la noi acest lucru nu il vad realizat niciodata.
Referitor la cine traieste pe spatele celuilalt, eu imi aduc aminte remarca cuiva care achizitiona miere pentru un mare procesator: de pe urma albinelor se traieste bine si nu prea, dar de pe urma apicultorilor se traieste excelent.  :smile:
Sa nu uit: bine ai revenit pe forum Dragos!

Eugen B

Pe forum suntem f putini. Si daca am tine noi mierea nu cred ca ar fi efect tare mare. Majoritatea au mentalitatea care o au si cat vor fi pe piata pretul la engros tot asa va fi

MirceaCalin

Citat din: bucovineanu din Septembrie 28, 2015, 08:53:04 PM
Pretul la miere in Romania il fac cei care cumpara, care sunt intelesi intre ei. Deja ei sunt uniti.../quote]

În România monopolul e "în tot şi în toate", din păcate...

milu56

Fiecare face cum vrea dar vine vremea cand se convinge,nu la toti vine acea vreme.

dan sebastian

Dl. Bucovineanu, ati exprimat perfect. Sunt cu totul de acord cu dvs.
Pt. Dl. Dragos, ai idee cum se vinde mierea in afara (ma refer la cea Romaneasca), folosita doar in cele 2 variante, miere bio si pt amestecul cu cea din zona asiatica in special?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

  Nu cred ca se poate spune ca doar cei de afara stabilesc pretul de achizitie a mierii din Romania. Asta se vede din felul cum pretul mierii la en gros creste in anii cu miere putina. Ori la nivel global Romania este o cantitate prea mica, incat oferta ei pe piata mierii nu poate influenta pretul international al acesteia fie ca producem foarte multa fie ca producem putina. Engrosistii nostri regleaza in mare parte pretul de achizitie. Ati vazut ca anul trecut, la o oferta mica, au marit simtitor pretul de achizitie, inclusiv la floarea-soarelui. Anul asta, pentru ca salcamul a fost mai bun, engrosistii au putut sa-si onoreze contractele afara. Daca nu ar fi dat salcamul sunt sigur ca ar fi oferit mai mult pe mierea de fl-soarelui.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Citat din: stefan1 din Septembrie 29, 2015, 09:20:56 AM
  Ori la nivel global Romania este o cantitate prea mica, incat oferta ei pe piata mierii nu poate influenta pretul international al acesteia fie ca producem foarte multa fie ca producem putina.
Afirmatia necesita demonstrare. Am aratat ca suntem cam al 3-lea producator de miere din Europa, dupa Spania si Germania. Despre ce vorbiti mai sus?



Sursa: http://ec.europa.eu/agriculture/honey/index_en.htm
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani